Blogul dexonline s-a mutat la https://blog.dexonline.ro. Vă vom redirecta acolo în 5 secunde.

10 noiembrie 2014

Votați Iohannis pe 16 noiembrie 2014!

Nouă ne plac zilele normale, în care ne putem vedea de treabă. Dar s-ar putea să nu mai existe zile normale în România. Acesta este motivul pentru care ieșim din sfera noastră de confort și încercăm să atragem atenția la ce s-ar putea întâmpla în țară în următorii ani de zile.


Mai întâi, permiteți-ne să spunem câteva cuvinte despre noi. Sperăm că Dexonline este un site util. Dacă nu pentru toți dintre dumneavoastră direct, atunci pentru cele 2,5 milioane de oameni care-l vizitează lunar. Ne face mare plăcere să muncim la el. Lucrăm în mare parte voluntar. Suntem independenți și fiecare din noi s-a alăturat proiectului pentru că simte că lasă în urmă un instrument devenit necesar supraviețuirii limbii, în circumstanțele sociale și tehnice ale lumii de azi. Ne place și lucrul bine făcut și avem și o mândrie, putem să-i spunem, că limba noastră maternă e româna. Da, aici sunt ambele sloganuri ale campaniei electorale, pe care credem că am reușit să le punem în fapte.


Cum am mai zis-o, Dexonline este un demers civic. Ne-am propus să facem ceva pentru limba română, pentru cei care vor să folosească cuvintele limbii române ca să-și transmită gândurile. Tot dintr-o pornire civică spunem acum următoarele.


Credem că trăim un moment important, iar consecințele alegerilor din 16 noiembrie vor fi enorme. Considerăm că Victor Ponta este un real pericol pentru România, un om cum nu se poate mai departe de valorile noastre: onestitate, muncă, responsabilitate, spirit civic. Credem că ar fi catastrofal dacă Victor Ponta ar ajunge președintele României, iar prima afectată ar fi justiția. S-ar nărui astfel statul de drept, singurul sistem în care inițiativa privată se poate dezvolta pe termen lung, fără teama perpetuă a unor abuzuri care pot lovi pe oricine, oricând.


Statul de drept necesită, prin definiție, separarea puterilor, care se țin sub control una pe cealaltă. Concentrarea parlamentului, a guvernului și a puterii locale în mâinile PSD este deja alarmantă, iar atacurile la justiție din ultimii ani arată intențiile acestui partid și ale liderilor săi. Adăugarea președinției la această horă a corupției ar fi devastatoare. Dacă PSD câștigă și alegerile prezidențiale, România va redeveni un sistem monopartid. Faptul că 40% dintre români nu văd o problemă în asta demonstrează starea de manipulare a unei nații care arăta, în 1989, că urăște cu toată ființa ei totalitarismul.


De aceea, o spunem răspicat: pe 16 noiembrie trebuie votat Klaus Iohannis.


Știm că acest îndemn poate fi contestat. Unii nu îl simpatizează nici pe Iohannis. Alții consideră că „toți sunt aceeași mizerie”. Alții ar vota doar cu Făt-Frumos sau cu Superman și nu se „mânjesc” alegând pe altcineva. Dar aici este viața reală, de care nu putem fugi. Fie Ponta, fie Iohannis ne va fi președinte cel puțin până în 2019, cu toate implicațiile care decurg piramidal de acolo, de la Cotroceni.


Pentru cei care au votat cu altcineva în primul tur (e și cazul nostru), Iohannis este o soluție infinit mai bună decât Ponta. N-a arătat nici pornirile de satrap ale acestuia, nici n-a luat apărarea celor ajunși în pușcării, nici nu spune una dimineața și alta seara, nici nu s-a arătat mai apropiat de regimurile cu trăsături despotice de la Est decât de valorile civilizației occidentale și nici nu i se poate pune în cârcă vreun plagiat (furt, chiar dacă de text). Klaus Iohannis este primar al Sibiului de atâția ani, reales cu mari majorități; n-are nici renume de baron local, care taie și spânzură pe moșia sa, și nici nu dă de bogdaproste la armate de oameni, pentru a le obține votul.


Un citat care a tot circulat spune că pentru ca răul să se întâmple e suficient ca oamenii buni să nu facă nimic. Experiența de viață a fiecăruia dintre noi ne poate confirma acest lucru. Ca răul să se întâmple nu trebuie să facem rău. E suficient să ne ținem deoparte, să rămânem pasivi, să persiflăm implicarea sau să ne găsim scuze pentru absență.


Îi înțelegem pe cei care uneori chiar nu găsesc pe cine să aleagă și-și spun că nu merită să piardă timpul cu votul. Acum nu este o astfel de situație. Cu Victor Ponta președinte, România s-ar duce de râpă și, pe termen scurt sau mediu, fiecare dintre noi ar resimți în plan personal dezastrul.


Vă rugăm să mergeți la vot pe 16 noiembrie și să-l votați pe Klaus Iohannis.


Echipa Dexonline

Notă: Publicarea acestui mesaj s-a făcut cu asentimentul marii majorități a echipei (nu cu unanimitate).

Actualizare: Încetați să mai susțineți că interesul pentru treburile cetății este un lucru rău. Interesul pentru lumea în care trăim este un lucru nu doar bun, ci chiar vital. Este absolut normal să ne interesăm cum ne administrează țara cei cărora noi le-am îngăduit să ne-o administreze, prin votul nostru. Puteți citi detalii despre viziunea noastră asupra civismului. Comentariile care ne acuză că „facem politică”, presupunând a priori că asta ne face vinovați de ceva, vor fi șterse. Nu poți să combați un punct de vedere cât timp nu îl înțelegi.

521 comentarii :

«Cel mai vechi   ‹Mai vechi   401 – 521 din 521   Mai noi›   Cele mai noi»
Anonim spunea...

Câtă dreptate..

Anonim spunea...

Mi se pare odios modul in care o echipa care se pretinde a fii una de voluntary allege sa faca o campanie dizgratioasa unui candidat al lui basescu ignorand vointa romanilor si numindu-i manipulati.
Mi se pare ca un site dedicate DEx ar trebuii sa ramana un site dedicate dex si nimic mai mult.
De astazi voi prefera sa caut un anumit cuvant in dictionarul fizic decat sa accesez acest site care incearca sa manipuleze prin numarul imens de vizualizari.

Anonim spunea...

DEX on-line, un instrument util, o initiativa lingvistica de laudat, dar acest parti-pris politic ma uimeste si ma umileste in acelasi timp.
Putem sa ne exprimam politic si altfel, fara a degrada limba si cultura.
Mi-e rusine cu voi si cu spiritul vostru civic de data asta.

Anonim spunea...

Sunteti penibili.
Am folosit de fiecare data, atunci cand am avut o problema legata de un cuvant sau altul, siteul vostru.
Astazi e pentru ultima data cand il accesez.

Anonim spunea...

Prefer sa mor, decat sa votez pe Ponta, UN MINCIONOS SI AROGANT CARE BATE JOC DE OAMENII DIN JURUL SAU....

Anonim spunea...

WEBDEX.RO WEBDEX.RO WEBDEX.RO WEBDEX.RO WEBDEX.RO WEBDEX.RO WEBDEX.RO WEBDEX.RO WEBDEX.RO WEBDEX.RO WEBDEX.RO WEBDEX.RO WEBDEX.RO WEBDEX.RO WEBDEX.RO WEBDEX.RO WEBDEX.RO WEBDEX.RO WEBDEX.RO WEBDEX.RO WEBDEX.RO WEBDEX.RO WEBDEX.RO WEBDEX.RO WEBDEX.RO WEBDEX.RO WEBDEX.RO WEBDEX.RO
...cautati fara sa va deranjeze sloganurile electorale

Anonim spunea...

Din pacate suntem pusi sa alegem intre Darth Vader si... Darth Vader!
Ambii sunt incompatibili cu functia la care tind.
Oricum, Armageddonul se apropie cu pasi uriasi de tara noastra. Iar romanii se distreaza si asculta orchestra ce canta pe "Titanic".

Silviu spunea...

Sunt de acord că Victor Ponta nu reprezintă o soluție bună, însă Klaus Johannis are aceeași problemă- este susținut de un partid odios. Problema este că PDL a dovedit mult mai recent decât PSD de ce este în stare. Toate cele bune și sper să alegem cu noroc- cu înțelepciune cred că este greu.

Anonim spunea...

Felicitari pentru implicare! Sa speram ca in final ratiunea si nu orbirea vor triumfa, in interesul binelui national!

Sylver spunea...

Mai bine mă sinucid, decît să pun ştampila pe Iohannis.

Anonim spunea...

Nu cred că există cineva care putea să o zică mai bine decât tine. Jos pălăria.

GM spunea...

Felicitări pentru acest demers dexonline!
Permiteți-mi să postez punctul meu de vedere, similar cu al Dvs:

http://mnmlistro.blogspot.ro/2014/10/da-hotarat-conflictului-intre-generatii.html

Mulțumesc! Și succes în continuare!

Gelu

GM spunea...

Și partea a doua:
http://mnmlistro.blogspot.ro/2014/10/da-hotarat-conflictului-intre-generatii_29.html

Mergeți duminică la vot! Vorbiți și cu rude, apropiați și prieteni să facă la fel. Este nevoie de oameni dintre cei care n-au votat în primul tur sau sunt nehotărâți.

Să nu lăsăm țara singură și goală!

Anonim spunea...

Eu unul am doar o singura intrebare: daca nu votez cu Iohannis, mai pot folosi DEX online?
Acum trecand intr-un registru serios, respect optiunea voastra pentru Iohannis, insa pe mine personal nu m-a convins nici unul. Si apoi, daca intri intr-un magazin vrand sa cumperi mere, si ei au la vanzare doar rosii si struguri, ce faci?

Anonim spunea...

Avem de ales: dorim sa traim ca la Sibiu sau ca la Tg Jiu (de exemplu).
Felicitari pentru initiativa!

Anonim spunea...

Singurii spalati pe creier sunteti voi (si in ce hal).
Sa va fie rusine!

Daca vorbiti despre alegerea unui canditat ca de apocalipsa Romaniei este absolut scarbos si josnic! (parca citesc un articol de cancan)

Va credeam mai intelepti de atat, dar acum mie sila de voi! RUSINE!

PS: Daca toti spuneti cat de "armaghedonic" este Victor Ponta iar de Traian Basescu, in acesti 10 ani absolut mizerabili pe care i-am avut, nu spuneti absolut nimic, nu va face decat o adunatura de lepadaturi.

Basistii au pornit o adevarat prigoana impotriva intelectualilor. Nu uitati de medicii goniti afara pentru ce le-a inchis spitalele (saptamana asta guvernul Ponta a redeschis al 26-lea spital din cele multe inchise de PDL).

Actorii au fost batjocoriti, li sau taiat drepturile de autor, profesorii au fost la fel batjocoriti, mintiti ca li se mareste salariul cu 50% si li s-au taiat cu 25% in loc de marire, politistii au fost si ei batjocoriti, li s-au taiat peste 45% din venituri.

Daca sunteti intelectuali, spuneti ce calitati nemaivazute are Iohannis si nu le are Ponta.

Daca il sustineti cu atata inversunare pe Iohannis si PDL, inseamna ca ati fost la ciolan si tineti de el cu mainile amandoua si nu vreti sa invatati sa munciti cinstit.

Doru Pirvu spunea...

Dexonline, excelenta argumentatie! Va apreciez pentru initiativa, curajul, implicarea, atitudinea si patriotismul vostru! Daca Romania ar avea 10.000 de oameni ca si voi, atunci Romania ar deveni punct de referinta in UE! Dumnezeu sa va binecuvânteze!

Anonim spunea...

Cred ca este un caz cronic de dementa.Va urez insanatosire grabnica

Anonim spunea...


Anonim spunea...

Avem de ales: dorim sa traim ca la Sibiu sau ca la Tg Jiu (de exemplu).
Felicitari pentru initiativa!
Da, de neamt ce e a masacrat transportul electric din Sibiu si v-a umplut de Mazuri din est. Iar Targu Jiu, un oras cu mai putine perspective, are inca transport electric... Intr-o tara din vest nu se scotea tramvaiul spre Rasinari... Fiti seriosi, eram hotarat sa nu ma duc la vot, dar m-ati facut sa votez cu Ponta.

Sylver spunea...

FRIENDSFOREVER.RO FRIENDSFOREVER.RO FRIENDSFOREVER.RO FRIENDSFOREVER.RO FRIENDSFOREVER.RO FRIENDSFOREVER.RO FRIENDSFOREVER.RO FRIENDSFOREVER.RO FRIENDSFOREVER.RO FRIENDSFOREVER.RO FRIENDSFOREVER.RO FRIENDSFOREVER.RO FRIENDSFOREVER.RO FRIENDSFOREVER.RO FRIENDSFOREVER.RO FRIENDSFOREVER.RO FRIENDSFOREVER.RO FRIENDSFOREVER.RO FRIENDSFOREVER.RO FRIENDSFOREVER.RO FRIENDSFOREVER.RO FRIENDSFOREVER.RO FRIENDSFOREVER.RO FRIENDSFOREVER.RO FRIENDSFOREVER.RO FRIENDSFOREVER.RO FRIENDSFOREVER.RO FRIENDSFOREVER.RO FRIENDSFOREVER.RO FRIENDSFOREVER.RO FRIENDSFOREVER.RO FRIENDSFOREVER.RO FRIENDSFOREVER.RO FRIENDSFOREVER.RO FRIENDSFOREVER.RO FRIENDSFOREVER.RO FRIENDSFOREVER.RO FRIENDSFOREVER.RO FRIENDSFOREVER.RO FRIENDSFOREVER.RO FRIENDSFOREVER.RO FRIENDSFOREVER.RO

Anonim spunea...

Politicienilor... Josnic.... Mizerabil

Anonim spunea...

mori

Anonim spunea...

Chiar vei muri.. Poate va fi prea tarziu sa regreti atunci. Doar imagineaza-ti un nou regim, in care va trebui sa te trezesti cu fata lu Ponta si sa adormi cu ea, cum era cu "stimabilul"Ceaușescu

Vreau_dexonline_cum_era spunea...

Ati muncit atata pentru site-ul asta ca il folositi in asemenea maniera?
Politica nu are ce sa caute aici.

Unknown spunea...

Felicitari,dragilor! Eu votez Iohannis.

Alexe Emil spunea...

Felicitari!

Dan-Marius spunea...

Iohannis e departe de a fi politicanul perfect pentru postul de presedinte, dar comparativ cu Ponta e de-a dreptul ideal.

Bravo pentru initiativa.

Anonim spunea...

Bravo, dex!

Anonim spunea...

Cred ca va pierdeti prestigiul cu astfel de mesaje, asa s-a procedat si in cazul lui Basescu,l-ati adus la conducerea tarii pe care a nenorocit-o.
- Ce sa vedem la Iohanis, o papusa, manevrata de corul lui Basescu (Blaga,Macovei....)pe post de ventrilogi?

Anonim spunea...

Da ce v-a facut Basescu fratilor?A inceput constructia statului de drept,ne-a scapat de Nastase,daca nu era el cu carisma,cu toate ale lui rele si bune acuma era presedinte Nastase,a dus tara in directia corecta NATO,UE,Parteneriat USA.Un om puternic care a tinut Ciuma rosie departe de bucate.Arata oare Romania lui Nastase (2000-2004)mai bine?
Neamtul parca are pietre in gura,s-a situat printre ciumpalacii rosii la un moment dat dar este de preferat unui hot si gargaragiu.
Locuiesc intr-un sat din Maramures,nu va puteti imagina ce inseamna manipularea jegurilor rosii cum prostesc batrinii,oamenii nevoiasi,tiganii,dupa o zi de "munca" se aduna a birt si se lauda cu ispravile lor.Nu va puteti imagina cit sint de decazuti moral,sufletesc,ce scara de valori rasturnata au.Asta-i aparatul de vot PSD.Astia sint oamenii domnului "Fonta",parintii lor in 1940 erau lideri legionari,in 46 mari comunisti,iar odrasele lor duc stindardul nemerniciei mai departe

Anonim spunea...

Sunt pensoinara, locuiesc in Iasi si-l voi vota pe domnul Iohanis. Insa cunosc tineri oameni de afaceri (!?) care si-au convins toata familia si prietenii sa voteze candidatul PSD. Din pacate, anumite interese personale sunt mai importante decat interesul national.

romcuburi spunea...

Din pacate, aceeasi dezbinare intre votanti,daca ar fi 3-4 in finala, societatea s-ar diviza in tot atatea parti.
Domnilor incetati macar cu vorbe care caracterizeaza partidul de guvernamat.
Important este sa iesim la vot si sa ne transmitem optiunea asa cum credem noi.
Cat despre cei care nu au acces la internet si nu utilizeaza dex, primarul este cheia si lacatul si se voteaza la plesneala dum cum dicteaza primarul popa si politia.

Anonim spunea...

Civism inseamna sa mergi la vot. Este absolut in regula sa-ti exprimi in spatiul public opiniile politice si sa le argumentezi. Dar este primitiv sa-i injuri pe cei care n-au aceeasi parere cu tine. Daca nu reusesti sa-i schimbi parerea interlocutorului inseamna ca argumentele tale nu sunt suficient de puternice. Treaba asta nu se rezolva prin a-i da respectivului cu parul in cap sau prin a-l categorisi drept molusca :)

Anonim spunea...

Câtă dreptate ai Andrei!

Valer spunea...

Sa va spun de ce cred ca demersul vostru nu este deloc asa precum vreti sa sugerati..
Unul dintre motivele voaste este: "Dacă PSD câștigă și alegerile prezidențiale, România va redeveni un sistem monopartid", ceea ce este o manipulare ieftina. In primul rand pentru ca PSD a castigat alegerile precedente impreuna cu partidele PNL si PC, facand parte din USL. Asadar faza cu sistemul momopartid cade din start! INSA a fost o idee preluata cu "succesuri" de catre Klaus si ACL in campania lor, ceea ce ma face, din nou, sa cred ca demersul vostru nu e deloc curat! In al 2-lea rand, pentru ca Ponta, odata ajuns Presedintele Romaniei, nu va mai fi un om politic, un PSD-ist, cum spuneti voi. De data asta, spre deosebire de ultimii 10 ani (apropo..de ce nu v-a deranjat cand Basescu, Boc, multi primari, presedinti de consilii judetene, etc erau la putere.. in acel moment de ce nu va deranja acest "sistem monopartid"???), chiar se va intampla acest lucru si vom avea un presedinte al tuturor, apolitic..
Ce castigati din campania asta electorala nu am de unde sa stiu.. dar pot sa-mi imaginez :). Poate ca Iohannis e atat de disperat ca oamenii nu au cum sa-l voteze, mai ales dupa prestatiile jalnice din ultima perioada

Unknown spunea...

Cel care vine ca ”Anonim ” sa faca lecti de morala aici, chiar ar fi bine sa ”mori”, partidul iti va fi recunoscator

Anonim spunea...

Pana acum, indiferent cine a fost presedinte de la Iliescu pana la PBasescu, schimbarile in bine au fost ZERO:
* militia e la fel de corupta si abuziva
* justitia e la fel de corupta in timp ce isi aloca beneficii peste beneficii
* politicienii nu au facut o singura lege ca sa simplifice acest stat abuziv si plin de taxe


Cu ce e Iohanis mai bun decat Ponta? L-am votat in primul tur cand credeam ca o sa vina cu niste solutii, dar dupa 2 dezbateri tv vad ca nu a venit cu absolut nimic. Nu il mai votez in turul 2.

Anonim spunea...

Umbra marelui URSS se mareste si doar seceta PSD mai lipseste ...

Anonim spunea...

Omul ăsta e doar un paravan pentru furii băsişti!

Din dezbatere mie mi s-a părut că şi el era ruşinat de asta!

N-a lămurit nici problemele lui cu casele, nici cu adopţiile ilegale!

A fost intermediar pentru adopţii ilegale de copii pentru bani. Doar nu crede cineva c-o făcea gratis, pentru binele copiilor.
S-a declarat moştenitorul organizaţiei naziste Grupul Etnic German pentru a-şi spori averea.

A avut vreo umbră de omenie, civism, românism, respect pentru bunul simţ, legi??? NU!

Johanis nu-i iubeşte pe români!
Nu poate fi preşedintele românilor!

Anonim spunea...

Adevarat! Din cauza ca initiativa civica e ca si inexistenta in Romania! Va felicit pentru initiativa doar partial, echidistant era mult mai corect, agumentand, pro si contra, ambii candidati! Lasand fiecaruia libertatea de a aprecia raul cel mai mic ce se poate intampla, tarii, lui, apropiatilor etc.

Anonim spunea...

Votati Iohanis sa vanda tara? Chiar nu va ganditi ? Nu raspunde numai la ce vrea. Se duce numai la emisiuni care tin cu el ca sa il faca pe Ponta sa se umileasca dar defapt el se umileste! Ponta raspunde la tot, el e un exeplu si ar trebuii sa fiie presedinte. Iohanis promite nimicuri! Mai bine mor decat sa votez Iohanis! Tara nostra se numeste Romania, si trebuie sa aiba un presedinte roman!!! Nu un presedinte din alta tara ! Asa a fost de cand lumea. O sa dispara tot. Nu o sa mai fim o tara, va asigur daca iese Iohanis

Unknown spunea...

Salut

Am citit declaratia demersului vostru.
Parerea mea este ca viziunea voastra (majoritara si nu unanima) se bazeaza pe o speranta firava in necunoscutul Iohannis si pe o puternica abordare anti Ponta (pentru ca PSD, pentru ca mineriade, pentru ca ajutoare sociale).
Prin urmare nu vad demersul vostru drept unul sanatos democratic.

Democratia se defineste prin majoritate si prin nevoia de dezbatere.
Decizia majoritatii va fi intotdeauna rezultatul unei manipulari. Nu exista adevar absolut ci doar unul relativ.

Totusi, salut implicarea voastra oricare ar fi abordarea.
Avem nevoie de dezbatere!

Multumesc.

Anonim spunea...

Nu conteaza cu cine votezi,dar voteaza.Problema cu cine sau de ce, este alegerea fiecaruia dintre noi.Consider ca echipa dex online si-au depesit atributiile,acelea de explicare a limbii romane.Nimeni din cei care s-au exprimat nu poate spune cu certitudine ca o vom duce mai bine cu X sauY...

Anonim spunea...

Buna ziua, sunt pentru prima data pe acest site, a fost recomandat de cineva de pe grupul nostru de dezbateri politice din diaspora. M-am uitat la manifestul vostru si la comentarii si mi se pare ca lumea tot nu intelege cine sunteti si de ce aveti tot dreptul sa va exprimati opinia politica.

In orice caz eu va aprob, felicitari. Sunt deja hotarata sa votez Iohannis, l-am votat si in turul 1. Vom merge toti sa il votam in turul 2, deja ne-am organizat. Si pe bune, nu fraudat ca ceilalti.

Daniel Luca spunea...

Felicitari mai intai echipei DEX online pentru initiativa civica pe care TOTI ROMANII (rationali si cu un pic de cultura generala) ar trebuie s-o aiba (indiferent de culoare politica) care inteleg cum functioneza o societete normala! Chiar daca adevarul este undeva la mijloc si ca nu putem sti exact, daca unul sau altul e mai bun, suntem totusi "obligati" sa alegem o persoana care ni se pare mai echitabila si mai putin coruptibila! Iar cei care spun ca: "uite cine e in spatele lui Iohannis", ar fi bine sa se uite mai intai in spatele lui Ponta!

Un exercitiu logic: cea mai puternica tara din Europa este Germania! Care dintre candidati are trecere in fata lui Merkel sau ar avea mai multa sanse sa atraga investitori germani in Romania?

Da, asta este realitate, MAREA MAJORITATE a celor care voteaza Ponta, sunt oamnei din zona rurala si cei cu mai putina scoala! Eu nu-i critc pe acesti oameni care au avut soarta asta, ci vreau sa atrag atentia ca ei pot fi mai usor manipulati sau cumparati decat ceilalti! Este de datoria noastra sa le oferim, prin intermediul alesilor, oportunitati de dezvoltare, si cel mai important, un invatamant mai performant!

Sunt curios daca cei care atrag atentia voluntarilor de la DEX online, ca nu sunt morali si echidistanti pentru ca fac politica pe internet, dezaproba la fel si actiunile preotilor care sunt platiti din bani publici sa indemne oamenii sa voteze Ponta???

80% dintre sibieni il aleg de fiecare data pe KLAUS IOAHNNIS primar!!!
Oare de ce?

Anonim spunea...

Nu s-a dus Romania de rapa in zece ani de Basescu, de ce s-ar duce de rapa in cinci ani de Ponta? In plus, PSD a stat vreme de sapte ani si jumatate in opozitie. Daca vreti vot pe echivalenta pura (sau, ma rog, pe teoria compensatiei), atunci tocmai ca nu Johannis + echipa lui Boc din 2010 e de adus in prim plan.

Sincer, fara sa-l sustin pe mitomanul gargaragiu, v-o spun pe aia dreapta ca Romaniei nu-i va fi favorabil niciodata un alt curent politic decit socialismul. Imaginati-va descentralizarea totala, scaderea taxelor, deposedarea statului de orice control vizavi de sectorul privat: in citiva ani nu vor mai exista bani la bugetul de stat pentru sanatate, somaj, urgente, etc. Johannis n-are cum sa aduca oameni din Vest incoace; nimeni n-o poate face, pentru ca investitorii occidentali nu vin aici in functie de lideri ori de legi, ci in functie de oameni, si sa nu va indoiti ca ei stiu cit muncesc romanii! Singurul tip de stat care va permite - asa cum o face si acum - job-uri pentru supravietuire si nu pentru profit, e statul socialist care garanteaza niste subventii de peticit o economie nesanatoasa ca a noastra. Pentru economie sanatoasa trebuiesc schimbati oamenii cu totul.

Presupun ca Johannis e mai onest decat Ponta. La ce bun sa votati unul onest? Ca sa se ingrozeasca, intr-un an sau doi de zile de calitatea celor cu care are de-a face? Ca sa va spuna, ca si Constantinescu in 1998, ca e "scarbit" de ceea ce se intampla in politica? Onestii nu pot conduce o tara aflata in impasul in care e actualmente Romania; nu pot nici lucra cu smecheri gen Blaga (sau Dragnea, alter ego-ul PSD-ist al lui Blaga). Pot alege sa nu faca nimic (modelul Iliescu) sau sa se declare scarbiti (modelul Constantinescu).

Hai, mitomane, sa te vad ce poti!

Beatrice spunea...

Bravo echipei Dex online!!!Sper din tot sufletul sa iasa Iohannis presedinte! Pentru binele tarii, pentru viitorul copiilor si al tinerilor de maine. Nu vedeti ca tot mai multi romani au plecat din tara, de saracie ?! Tinerii absolventi de liceu nu au unde sa se angajeze.Nu au poisbilitatea sa-si cumpere o casa, nimic. Nu va inteleg sincer, pe voi cei care votati cu Ponta! Dati-i lui Iohannis sansa sa faca ordine si curatenie. Nu permiteti ca hotii sa iasa din puscarie. Abia tragem de un amarat de salariu de la o luna la alta. Treziti-va, romani !!!

Anonim spunea...

Sa iesim la vot, sa votam Iohannis, daca nu, PSD va ucide toata bruma de democratie din aceasta tara.

Roumain spunea...

Bravo !

Felicitari pentru initiativa, pentru generozitate si asumarea curajoasa a unei pozitii politice clare într-un moment de cumpana.

Sunteti un exemplu.

Nu mor caii când vor câinii.

Votati Johannis, votati normalitatea !

Anonim spunea...

Felicitări pentru explicații, subscriu, și pentru faptul că ați ales să faceți publice gândurile dumneavoastră.
Și vă mulțumesc și pentru site-ul pe care l-ați creat, e foarte util, în special când ești departe de bibliotecă. Chiar și acasă, unde am la îndemână o parte din dicționare, folosesc DEX online, fiindcă e un instrument de lucru comod,

Roxana Ionescu spunea...

FELICITARI pentru initiativa!!!
Eu votez KLAUSS IOHANNIS DIN CONVINGERE!!! Ma bucur ca si voi!!!
Doar IMPREUNA putem invinge raul comunist!!! Haideti cu totii la vot!!!
VOTATI KLAUSS IOHANNIS PRESEDINTE!!!

Anonim spunea...

Laudabila initiativa Dvs.
Comentariile negative vin din partea celor cu putina scoala care gusta mizeriile tipice Antenei 3, cel mai bun exemplu este cel de ieri, cand Ponta se certa si punea la zid un scaun gol!
Daca Doamne fereste iese PLAGIATORUL vom ajunge mai rau decat inainte de '89, acest individ sufera de paranoia, se crede faraon sau ce?
ce a facut in ultimii 2 ani de cand e la guvernare?? Exact opusul a ceea ce a promis in campania din 2012; a marit taxele si a introdus altele noi, si ne pregateste alte mariri de taxe, poate taxe noi si a pus in fruntea "finantelor" o retardata.
Apromis rezolvarea problemelor din sanatate, nu s-a rezolvat nimic, a promis infiintarea unor noi sectii de votare in diaspora, nu a facut-o, pana cand o sa-l credeti orbeste pe mincinosul asta arogant care a facut pact cu tiganii? (UNPR care a pactizat cu ciorile este anexa a PSD)!
TREZITI-VA OAMENI BUNI!
PANA CAND VRETI SCANDAL PE TOATE CANALELE MEDIA? SAU SCANDALUL SI SACOSELE ELECTORALE TIN DE FOAME SI DE CALD?

Anonim spunea...

FELICITARI PT INTIATIVA!
SA DEMOLAM CLICA CARE A PACTIZAT CU TIGANII DIN DISPERAREA CA VA PIERDE ALEGERILE!
VOTATI PT O ROMANIE CIVILIZATA, VOTATI IOHANNIS!

Anonim spunea...

Spuneti ca "Iohannis nu dă de bogdaproste la armate de oameni, pentru a le obține votul"

Oare ce parere aveti de ziaristii shaormisti care publica numai articole antiponta sub stindardul obiectivitatii? Deschideti Gandul acum.

Anonim spunea...

Felicitări în primul rând pentru munca la dexonline.ro. Este unul dintre cele mai utile site-uri pe care le cunosc.
Îmi imaginez că a ieşi din amorţeala civică şi a investi ore întregi în moderarea comentariilor v-a solicitat un efort mult mai mare/zi decât orice alt proiect.
Situaţiile excepţionale cer însă măsuri excepţionale...
Probabil nu aţi anticipat la dimensiunea reală valul de amarăciune căruia trebuie să îi faceţi faţă din cauza comentariilor de tot soiul.
Ca orice copil crescut în comunism, prima mea intenţie a fost să citesc fără să spun nimic. Ce rost ar avea nişte vorbe în plus, pe lângă atâtea?
Şi totuşi...măcar de dragul orelor pe care le-aţi investit pentru mine în dexonline.ro, aş vrea să vă spun felicitări pentru că v-aţi asumat această opinie, deloc uşor de dus.
Nu ştiu dacă dl. Iohannis va fi un preşedinte bun, dar cred că e singurul care va încerca cu adevărat. Am încă speranţa că o ţară poate fi inspirată de exemplul unui singur om. Mai rămâne apoi multă muncă de făcut pentru fiecare.
Uitându-mă la dexonline.ro cred că sunteţi printre cei care lucrează deja de ceva vreme la ţara pe care eu aproape am încetat să cred că am putea să o avem.
Cu respect,
Daniela

Anonim spunea...

Dam fuga la voi de cite ori avem o problema, ne folosim de munca voastra. Astazi e rindul nostru sa va rasplatim si sa va multumim, votindu-l pe domnul Johannis.
Sa auzim de bine.

Anonim spunea...

Bag pula in mortii vostri de labagii. De cacat sa stergeti comentariile care expun o parere diferita de a voastra, ma, terminatilor in limba? Numai pentru ca unii il sustin pe ponta si nu pe ala pe care il sustineti voi inseamna ca nu va inteleg punctul de vedere si, deci, nu au dreptul la o parere? Pentru asta eu va dau la muie pana borati cacat, ma. Si sa nu va ganditi ca toata binecuvantarea asta mea e din prea multa simpatie pentru ponta, ca nu il simpatizez in mod deosebit.

roryta spunea...

Băi DEX online, ţine-ţi naibii părerile acasă!!!
Nu ne spui tu nouă cu cine să votăm şi cu cine nu.
Sunteţi varză!!!
Şi eu care credeam că sunteţi o mână de băieţi cu capul pe umeri, deştepţi etc.
Sunteţi o apă şi un pământ, vorba cuiva de mai sus: "v-aţi descalificat singuri profasional".
Păi dacă scrieţi astfel de aberaţii!!!

Votul nu mi-l impune nimeni, să fie clar!
Şi de-al naibii, poate vom vota invers... asta ca să fie reversul medaliei.
SĂ VĂ FIE RUŞINE!

Anonim spunea...

si basescu a spus frumos/sa traiti bine!!! voi ati trait?

Anonim spunea...

nu s-au nascut oamenii care s-ai votez.numai fomisti,alte culori......

Anonim spunea...

Dragii mei,
de ce atata tevatura in jurul unui om care este agramat? Klaus tre sa invete limba romana: scris, citit, vorbit si conversatie...din pacate tre sa se intoarca in clasa a VII-a...cam pe acolo...pentru ca are carente si lacune...imi pare rau pt voi ca gazduiti un semidoct...pacat. DEX ar trebui sa aiba alta atitudine!
Un roman adevarat!

Anonim spunea...

ca si primar-profesor are 6 case,de fapt ca toti profesorii din tara!!!?daca mai iese si presedinnte o sa-si cumpere cata 6 case in fiecare judet!

Anonim spunea...

Bag pula in voi

Unknown spunea...

pe mine ma amuza faza asta... cum adica, cei care voteaza ponta sunt manipulati, voi sunteti destepti si ganditi... pun pariu ca esti de pe undeva din Ardeal... mi-e mila de voi toti! sunteti cu totii(si pro si anti ponta) sunteti la fel de manipulati si folositi! treziti-va oameni buni!!! nu vedeti ca vor sa ne invrajbeasca, nu vedeti ca mergem spre un nou urss in persoana ue??? nu vedeti ca ne pierdem valorile, cultura, identitatea? chiar asa de orbi suntem??? nu mai intrati in jocurile lor! TREZESTE-TE ROMANIE!!!

Un om pertinent! spunea...

Cum puteti sa gazduiti asemenea comentarii triviale...ale lui Anonim...din 14 nov ora 16.47...e jalnic...voi nu verificati? CNA nu are un cuvant de spus? e jalnic...DEX On Line credeam ca este altceva...dar m-am inselat...nu voi mai accesa acest site! E strigator la cer!

Didina Sava spunea...

Vă felicit de iniţiativă.Iconiţa cu Dex online este la mine pe desktop întotdeauna. Aproape nu trece zi să nu caut ceva, îmi este indispensabil în munca mea. Vă mulţumesc că existaţi şi vă mulţumesc pentru lecţia de patriotism.

Anonim spunea...

Da, in acest moment de rascruce, cand există riscul ca baronii neocomunisti sa acapareze toate pârghiile puterii, demersul Dexonline de a-l sprijini in mod deschis pe domnul Iohannis este intr-adevar un act de civism.

Nu luati seama la roiul de trolli şi postaci care au tăbărât ca lăcustele asupra secţiunii de comentarii.

Voi aveţi dreptate.

Iar noi suntem mai mulţi decât cred ei.

Anonim spunea...

"reales cu mari majorități"

va bate limba romana,scavilor.

Anonim spunea...

Chiar nu imi dau seama ce cauta dobiticii aici, pontacii, sau poate chiar nu stiu sa scrie elementar si cineva ii trimite sa puna mana pe dictionar si ajung pe dexonline.ro
Si eu am votat pe altcineva in primul tur insa acum nu poti sa alegi pe cineva care are in spate pe cel mai nenorocit conducator de tara din ultima 100 de ani, ion iliescu

Anonim spunea...

Imi placea sa intru pe acest site, dar mi se face greata, de cateva zile încoace.
Tot închid acel dreptunghi verde de sus, dar se deschide din nou.
Mi se pare rusinos ca va bagati într-o chestie atât de puturoasa ca asta.
Rusine sa va fie!

Anonim spunea...

Daca ar fi raspunsurile lor adevarate, ce bine ar fi... Dar eu am convingerea ca s-au spus o multime de minciuni, majoritarea de catre unul din candidati (Ponta, mai precis). Nu spun ca Johannis e perfect, dar este cu mult mai bun decat Ponta.

Anonim spunea...

De obicei cei anonimi sunt niste idioti,in cazul tau sigur.daca tot folosesti dexul,,care doar ajuta si la formarea caracterului,a nu ramane tampit vezi dex,,cum poti tu sa compari amintind-ui pe adolf si stalin,desteptule

Mirela spunea...

Groaznic! E mult mai rau decat sa faci politica in scoli. Cei care NU va critica nu stiu ce inseamna democratia. Exprimati-va prin mijloace neutre, nu confiscati un dictionar, care nu e munca voastra, pentru marunte scopuri politice. Cat despre modul dvs. de a gandi, indoctrinat, plin de erori logice si chiar, pe alocuri, agramat, sunt mult prea multe de spus... Se pare ca aveti pretentia ca, fara sa fi invatat sa ganditi riguros si fara sa fiti cu adevarat informati, sunteti detinatorii adevarului suprem. Sa va fie rusine! Mi-e cu adevarat scarba de cei care au facut asta!

User spunea...

Jenant! Ceea ce faceti se numeste MANIPULARE si nu va aduce cu nimic mai multe cinste decat tertipurile pe care le practica partidul pe care il criticati!

Pana acum foloseam platforma dumneavoastra sa imi imbunatatesc/imbogatesc vocabularul, nu sa fiu influentat politic!

Ruine ca va-ti alaturat gloatei de asa zisi "intelectuali" care de cateva saptamani, doar instiga violenta si dezbinare in tara!

Rusine, de 3 ori rusine!

Anonim spunea...

Careia. In rest e perfect.

Anonim spunea...

ati scris asta:
". Lucrăm în mare parte voluntar. Suntem independenți și fiecare din noi s-a alăturat proiectului pentru că simte că lasă în urmă un instrument devenit necesar supraviețuirii limbii"
SA INTELEGEM CA I-ATI ADUNAT PE TOTI CEI CARE CONTRIBUIE CU DEFINITII SI LE-ATI CERUT PAREREA?!!

Anonim spunea...

ati scris asta:
". Lucrăm în mare parte voluntar. Suntem independenți și fiecare din noi s-a alăturat proiectului pentru că simte că lasă în urmă un instrument devenit necesar supraviețuirii limbii"
SA INTELEGEM CA I-ATI ADUNAT PE TOTI CEI CARE CONTRIBUIE CU DEFINITII SI LE-ATI CERUT PAREREA?!!

Anonim spunea...

ati scris asta:
". Lucrăm în mare parte voluntar. Suntem independenți și fiecare din noi s-a alăturat proiectului pentru că simte că lasă în urmă un instrument devenit necesar supraviețuirii limbii"
SA INTELEGEM CA I-ATI ADUNAT PE TOTI CEI CARE CONTRIBUIE CU DEFINITII SI LE-ATI CERUT PAREREA?!!

CoraD spunea...

Buna initiativa, insa, din pacate, in ultimii ani au iesit 'manelisti' pe banda, care au mintea ingusta si nu pot concepe ca DEMOCRATIA inseamna - asa cum si dvs sustineti - ca puterea sa nu ramana numai intr-o singura mana. Nu e vina lor, ci a celor care aplica 'dezbina si cucereste'. E greu sa domini oamenii inteligenti... la prosti le arunci un os... si gata!
L-am ales pe Iohannis inca din primul tur. Nu-l cunosc personal si nu sunt sustinatoarea niciunui partid, dar am vazut ce a realizat in Sibiu. M-a impresionat. Cred ca are ceva de spus si destula coloana vertebrala ca sa nu joace cum vor altii.
Sigur, nu e PERFECT... dar cine e???

Anonim spunea...

VOTEZ CU IOHANNIS PENTRU CA E UN OM DEMN SI CINSTIT!

Elena spunea...

1. Bravo! Doar că este foarte trist cât de inconştienţi sunt oamenii, aşa cum rezultă din comentariile lor fanatice... Fanaticii nu pot fi convinşi raţional, nici inculţii.
2. Nu aş vrea ca totalitarismul să interzică accesul la dexonline.ro - există o reglementare legală, că în ultimele 24 de ore dinainte de alegeri nu sunt permise reclamele electorale (se includ şi opiniile, probabil). Decideţi dacă mai lăsaţi postarea după ora 7, ora României, a zilei de sâmbătă.
3. DOAMNE AJUTĂ!

Anonim spunea...

Felicitari echipei DEX online! Singura sansa este votul de duminica. Avem de ales intre urbanitate, echilibru, adevar, respect pentru statul de drept si bascalia zgomotoasa, minciuna, plagiat, coruptie.
Uniti contra raului!

Anonim spunea...

Mda, nu ne place coruptia voastra, ne place a noastra. Mda, hai sictir.

Cine va permite ma sa-i faceti inculti, lenesi, manelisti pe cei care nu voteaza deloc sau voteaza cu Ponta? Nu va e rusine?

Voi astia care o dati cu vestul sunteti cei mai intoleranti. Voi stiti tot ce e bine. Mi-e scarba.

Iosif spunea...

10 lucruri pe care le ascunde V. V. Ponta:
1. Şi-a părăsit soţia însărcinată şi a fugit cu Daciana Sîrbu, pentru a beneficia de influenţa lui Ilie Sârbu, ministru pe atunci.
2. S-a cununat în China cu Daciana, fără ortodoxia de care face caz.
3. A fost collaborator al serviciilor secrete.
4. S-a căţărat în funcţii (vezi ce povesteşte mama lui într-un film documentar).
5. Va promulga legea amnistiei şi ne vor invada delicvenţii.
6. Se laudă cu doctoratul plagiat.
7. Este finanţat de Mazăre, Dragnea şi alţi “baroni”.
8. Va mări impozitele şi taxele, benzina şi utilităţile din 2015.
9. Ca prim-ministru, a păgubit bugetul României. Sute de mii de români au plecat din ţară din cauza proastei lui guvernări.
10. Are o avere de 8 milioane de euro.
În plus, este dubioasă moartea Prof. dr. psihiatru Florin Tudose, care i-a pus diagnostic medical de psihopat.

Al spunea...

99% din toti votantii lui Iohannis, incluzand aici majoritatea sibienilor si nu in ultimul rand voi, DEX online, v-ati format o parere de vot...din ZVONURI, din POVESTI, din INGHITIRE DE PROPAGANDA cu lingura mare sau -unii mai putini, e drept- pentru ca sunteti PLATITI sa-l sustineti pe vai,insolitul sas. SNOBISM si iarasi SNOBISM!!!! IN NICI UN CAZ CUNOSCAND FAPTE SI LUCRURI DIN INTERIOR!!! SI ASTA V-O SPUNE UN SIBIAN!!! CARE TRAIESTE AICI, IN SIBIU si STIE in ce DATORII ne-a bagat -pt decenii- marele edil !!!! Si asta pt a pietrui o amarata de piata si strada principala, o fantana arteziana si a asfalta 2 strazi (care dupa 2 luni sunt numai gropi, si iarasi peticire si contracte pt firmele de asfaltangii agreati etc etc) Veniti si vedeti ! TOATE ASTEA IN 14 ANI !!! In rest retrocedari nesfarsite pt urmasii GRUPULUI ETNIC GERMAN (pronazist). Si MII de alte lucruri de care voi, IOHANNISTI-BASISTI habar nu aveti!!! Dar va considerati MARI STIUTORI si patrioti. NISTE INSELATI NAIVI dar ORGOLIOSI, asta sunteti! Vai de ea tara , iarasi pe mana basistilor si a ARIVISTULUI Iohannis !

Viorica spunea...

Foarte buna initiativa de a deschide ochii tuturor utilizatorilor DEX online asupra pericolului PSD-ist. In cazul in care vom avea ghinionul sa iasa Ponta presedinte fiti siguri ca 50 de ani de acum incolo nu vor mai iesi de la guvernare, asa ca va fi mai rau decat pe vremea lui Ceausescu.
Nu votam pentru omul Iohannis, Votam impotriva sistemului comunist-PSD-ist, pt ca Ponta este creatura monstruoasa a lui Iliescu+Nastase+Hrebenciuc+Dragnea etc

Anonim spunea...

Credeam ca ne spuneti de ce sa votam cu Johanis, nu de ce sa nu votam cu Ponta...

cetateanu turmentat spunea...

Salutare!. Sa votam Iohannis? Ok si cu oamenii din spatele lui? Cum ramane cu ei? Toata clica pdl, lipseste Udrea si era reteata completa. Mie unul imi displac ambii candidati, un lucru este cert, nici unul nu a promis ca ii va pedepsi pe cei dinaintea lor. Mai pe scurt, vreau sa il vad pe Basescu in puscarie. Atat, fiindca nu se pot sterge ultimii ani cu buretele. Si vreau neaparat sa il vad dupa gratii fiindca ditre toti conducatorii el a fost singurul care a promovat o cconducere a smecheriei pe fata, a prostului gust si al tupeului de borfas.
Iar despre Iohanis, ce sa zic, e praf . De ce? Fiindca nu e convingator, nu are un plan, nu are argumente si nici idei. Vorbeste putin fiindca gandeste mult... asta e buna rau :-) bine zicea un basist, mai bine se descurca de 1000 de ori oricare din staff-ul lui intr-o confruntare 1-1 cu Viorel. Si, cam da, avem nevoie de confruntare,categoric, altfel de unde stim ce are de gand? Si fara bun simt ca argument pentru tacere ca nu tine. Atunci cand trebuie sa vorbesti, sa te aperi si sa iti faci lobby, pai vorbeste! Am mai auzit 'scoateri' de genjl-asta vor romanii, paine si circ... dar ju noi am invetat dezbaterile si nici campania electorala. Mr. K. E bun de primar, s ar fi bine sa ramana acolo. Sa isi maj dea vreo 2 case din fondul de stat si sa imbatraneasca frumos. Nu dati cu parul daca am maj mancat litere, scriu de pe tableta ai e mai greu.

Anonim spunea...

Incepind de astazi n-o sa mai folosesc DEX ONLINE; ma intorc la DEX-ul tiparit pe hirtie. Acela nu imi da ordine voalate si nu-mi spune ce sa fac. Sincer, imi pare rau pentru voi! Puteati face un lucru util

Lucian spunea...

In primul rand as dori as va felicit pentru munca pe care o faceti voluntar. Am accesat site-ul aceasta de multe ori si, in ignoranta mea, nici macar nu stiam acest lucru. Va multumesc pentru dileme pe care m-ati ajutat a le rezolva si pentru informatiile oferite.

In al doilea rand as vrea sa va multumesc pentru initiativa. Votati Iohannis si sfatuiti si pe altii sa o faca. Perfect normal, perfect de acord.

Insa nu inteleg ce se intampla cu oamenii acestia. Intra pe site, vad indemnul, intra pe blog citesc sugestia si arunca cu vorbe dure si critica.
Am sa repet. Oameni care intra pe un site independent, citesc un blog al unei echipe independente si ameninta ca nu vor mai frecventa site-ul.

Acuza: Vreti sa influentati oameni! – Bine faceti. Sunteti oameni educati, cultivati care sunt in stare sa discearna binele de rau. Nu stiu cum se face, dar acei oameni care ei, insisi, se bat cu pumnii in piept si striga in gura mare pe cine voteaza sau cine nu merita sa fie votat, profita, bine mersi, de dreptul lor, insa vi-l iau voua. Voi nu puteti sa va exprimati, voi cei care stiti, voi cei care-i invatati tot pe ei. Ironic as spune. Aici se reliefeaza un mare defect la romani. Indiferent ca sunt sau nu pe faza – ei au vesnic un raspuns sau o parere. Mereu stiu mai bine decat ceilalti, a caror parere nici nu mai conteaza pana la urma.

Acuza: Nu e un loc propice unui astfel de demers. – Din cate am observat, exista acolo sus, deasupra butonului de search un banner verde pe care scrie fatis “Votati Iohannis!... vezi argumentele”. Daca nu ma insel, trebuie sa manifesti curiozitate si trebuie sa dai CLICK! ca sa ajungi la aceasta pagina din blog sa citesti si sa scrii mizerii! Deci, asta ar face din acesti oameni negativisti si prea “inteligenti” niste fiinte cel putin penibile. Unii oameni trebuie sa-si dea importanta si trebuie sa spuna lucrurilor pe nume! Dar din nou… voi nu aveti dreptul!

Va sustin ideea, va sustin initiativa.

Unknown spunea...

Dar pentru 7.4 milioane de utilizatori? ;)

Anonim spunea...

SHIT

Anonim spunea...

Shit !!!

Țepes, de tine avem nevoie spunea...

Atâta agitație, atâta timp irosit și atâția papagali. Totul e limpede pentru cine vrea să vadă.

Probabil, de ajutor, ar fi și puțină atenție asupra împroșcării cu noroi dintre PSD-PDL.

DEX online, tot respectul meu, dar dintre a susține un om corupt din doi oameni corupți, cea mai bună soluție ar fi fost să nu ne împărtășiți opinia dumneavoastră. Asta doar dacă nu doriți manipulare, lucru pe care oricum l-ați făcut într-un mic procentaj.

Oamenii din penintenciar sunt uneori mai curați decât paznicii lor....
Deja cred că am folosit prea multe cuvinte. Poate Montesquieu v-ar ajuta să înțelegeți cam cum stă treaba.

Anonim spunea...

Vă felicit și votez!

Anonim spunea...

shit

Anonim spunea...

Când oi vota ca pe scaunul lui Mihai Viteazu să stea aliatul lui Tokes, înseamnă că m-am tâmpit!
Când oi vota pe scaunul lui Vlad Țepeș pe marioneta lui Băsescu înseamnă că m-am tâmpit!
Când oi vota pe scaunul lui Brâncoveanu pe unul care habar n-are de capul lui darămite de politica externă, înseamnă că m-am tâmpit!
Când oi vota pe scaunul lui Cuza pe cel care nu vrea să știe de românii din Moldova ori din Ucraina dar moare doar de dragul „diasporei” care-i suflă-n pânze, înseamnă că m-am tâmpit!
Cum până acum nu a demonstrat nimeni, nici teoretic, nici practic, că m-am tâmpit, concluzia e una singură: n-am cum să votez cu Iohannis!
Și o chestie personală: niciodată nu pot să accept ca urmaș al lui Burebista la cârma Daciei actuale pe unul mai prost ca mine, țara asta chiar nu merită așa ceva, încă nu e moartă! Deci, n-am cum să votez cu Iohannis...

Anonim spunea...

Când oi vota ca pe scaunul lui Mihai Viteazu să stea aliatul lui Tokes, înseamnă că m-am tâmpit!
Când oi vota pe scaunul lui Vlad Țepeș pe marioneta lui Băsescu înseamnă că m-am tâmpit!
Când oi vota pe scaunul lui Brâncoveanu pe unul care habar n-are de capul lui darămite de politica externă, înseamnă că m-am tâmpit!
Când oi vota pe scaunul lui Cuza pe cel care nu vrea să știe de românii din Moldova ori din Ucraina dar moare doar de dragul „diasporei” care-i suflă-n pânze, înseamnă că m-am tâmpit!
Cum până acum nu a demonstrat nimeni, nici teoretic, nici practic, că m-am tâmpit, concluzia e una singură: n-am cum să votez cu Iohannis!
Și o chestie personală: niciodată nu pot să accept ca urmaș al lui Burebista la cârma Daciei actuale pe unul mai prost ca mine, țara asta chiar nu merită așa ceva, încă nu e moartă! Deci, n-am cum să votez cu Iohannis...

Sergiu Petrisor spunea...

Observ cu regret ca politica reuseste mai mult sa divida decat sa apropie societatea si ca oamenii au tendinta tot mai accentuata de a fi extrem de aroganti si de a se intranseiza in tipare de gandire intolerante, bigote si extrem de acide. Nu cred ca a murit cineva aratandu-se putin mai respectuos si mai tolerant fata de "un altul" (chiar daca e diferit sau nu e atat de cult si inteligent precum va credeti voi. S-a gandit cineva vreodata, daca cei care au reusit performanta de a scoate zicalele si vorbele "din popor" (foarte intelepte, de altminteri) erau scoliti?!)

Trecand peste animozitatile starnite de prezenta campanie si fara sa trag de timona intr-o parte sau alta, vreau doar sa mentionez ca, desi initiativa si implicarea civica sunt in general, virtuti cetatenesti, nu sunt sigur daca indemnul tintit a fost cea mai fericita alegere, dupa parerea mea. Inteleg si apreciez implicarea si aplombul, opinia, civismul si democratia dar, poate, ar fi fost mai intelept si mai salutar, (dat fiind faptul ca aceasta platforma (sau, cel putin asociatia dexonline) are ca domenii de activitate "cercetarea, educatia si cultura"), UN SIMPLU INDEMN GENERAL DE IESIRE LA VOT in detrimentul indemnului tintit spre unul dintre candidati. Desi aveti tot dreptul la opinie si la exprimarea acesteia, fara ingradiri, obligatii de abtinere sau impartialitate, eu asa cred ca ar fi fost mai "educativ". Si nu, chiar nu tin trena nimanui.

Bogdan spunea...

Daca credeti ca fericirea voastra viitoare depinde de rezultatul votului din 16 noiembrie trebuie sa fiti... tineri.

Aveam 16 ani in 1990. Vroiam foarte mult sa iasa Ratiu (vorbea la fel de bine romaneste ca si Iohannis ;-). Dupa 20 mai am avut un moment intens de alienare. Ma simteam strain in propria tara. Incet, incet mi-a trecut. Prostii.

Am fost nascut genul de om cu pasiuni politice intense. Am mostenit-o pe mama. Si ce mult am suferit si pierdut ulterior de pe urma acestei trasaturi de caracter. (Ginditiva si la cit au suferit cei ce faceau politica pe vremea comunismului!)Prostii.

M-am gindit in toti acesti ani: ce ar fi fost daca ar fi cistigat Ratiu in 1990? Viata mea ar fi luat o intorsatura mai buna? As fi fost mai fericit astazi? Prostii.

Politica: un show care se intimpla in timp ce eu imbatrinesc si ruminez bataliile pierdute. Prostii.

Ce ar fi insa daca eu as participa la propriul show in care in loc sa ii ajut pe altii sa invinga fara sa primesc nimic in schimb (nimic adevarat vreu sa spun) as invinge eu insumi.

Ah...Mi-ar trebui "doar" curaj si multa luciditate.

Dar tineretea cu ale ei...

Respect!
(Si voi vota cu Iohannis pe saispe. Mama...;-)

NU VOTATI ! spunea...

‘Democratia’ este o religie si n-are nimic de-a face cu realitatea obiectiva. Aceasta religie este folosita ca si celelalte religii pentru manipularea, controlul si subjugarea societatii. Cei ce se folosesc de aceasta religie mizeaza pe ignoranta si prostia celei mai mari parti a societatii. Ignoranta si prostia sunt cu grija sadite, alimentate si exploatate reprezentind cel mai pretios capital al societatii capitaliste.

Singura atitudine logica in raport cu aceasta escrocherie este aceea de a nu participa si a nu va lasa folositi in acesta mascarada. Deci NU VOTATI! Nevotind va alaturati segmentului, destul de substantial deja in Romania si in lume, al oamenilor care au zdrobit lanturile ignorantei si prostiei!

http://nuvotati.wordpress.com/2012/05/03/ce-reprezinta-votul/

https://www.youtube.com/watch?v=qhXHNC3ktvg

https://saccsiv.files.wordpress.com/2014/10/oaiaro.jpg

Anonim spunea...

DEX online, tu ori ne crezi tampiti, de vrei sa manipulezi mintea oamenilor, cu indemnul de a vota pe X si nu pe Y, ori vrei si tu unul din calculatoarele achizitionate de Primaria Sibiu (25000 lei/buc.), sa-ti postezi site-ul si sa primesti si una din casele lui Y, ca de, unde sa instalezi asa calculator?!
Oricum ar fi, ai dat dovada ca esti un IMPOSTOR!!! (daca nu stii ce inseamna cauta in tine, DEXONLINE)

vali spunea...

felicitari sau deopotriva sa fiu in asentimentul unora,nu s a vazut ce facut gloata lui PONTA pana acum oare m avem ceva ce nu a fost exploatat banda lui?

Anonim spunea...

Mai bine v-ati vedea de treaba voastra (pe care de altfel o faceti bine)si nu mai faceti politica. Sa va fie rusine

Anonim spunea...

Mă ingrozeşte acest mesaj, care dupa analiză este de sorginte bolsebica, comunista. Fiecare cetatean voteaza cu cine vrea... Sunteti penibili si disperati !

Mihail Lungu spunea...

Oportunitatea acestui apel poate să fie, aşa după cum am mai scris aici, controversată. Eu personal îl găsesc salutar. Argumentele contra unei luări de poziţie pălesc în momentul în care ne deschidem un pic ochii şi vedem cât de josnică a fost campania electorală dusă de Ponta, PSD şi acoliţii lor. Să reproşezi DEX Online faptul că părăseşte independenţa politică în situaţia dată înseamnă să aprobi tacit faptul că Biserica Ortodoxă Română, instituţie cu influenţă mult mai largă, îşi permite să facă acest lucru. Mă tot întreb ce fenomen poate duce la orbirea intelectualilor care sunt dispuşi să aleagă un impostor dovedit ca şi Ponta. Singura explicaţie posibilă este frica. Frica de a-şi pierde ciolănaşul pe care-l ronţăie mai mult sau mai puţin legal şi care-i împiedică să vadă fraudele uriaşe, materiale şi imateriale, provocate de cei pe care îi susţin.
Comentariile negative sunt de cele mai multe ori anonime şi de cele mai multe ori ameninţă cu boicotarea acestui site, cu toate că nu există nici o alternativă serioasă la el. Pe lângă faptul că această ameninţare nu prea e de luat în serios, chiar dacă ar fi pusă în practică, aceasta nici n-ar fi o pierdere prea mare pentru cultura română.

Anonim spunea...

Nu ar trebui să îi condamni pe cei de la dexonline pentru că au simpatii politice și propagandă. Oricum propaganda e temporară și după 16 Noiembrie se vor închide CONTURILE pentru că propaganda nu va mai fi necesară și atunci nu te va mai bombarda nimeni. Propaganda eficientă se pare că în România nu poate fi decât agresivă, cu intenția aproape de a intimida... ca un duș rece. De aceea lucrurile trebuie analizate la rece și e bine să ne uităm la canalele tv de știri din ambele tabere pentru a ne putea contura imaginea reală a ambilor candidați. Asta e părerea mea neimportanta.... :)

Anonim spunea...

Votati POLITRUCUL GHINIONIST, dati-i o sansa!

Anonim spunea...

Si eu votez la fel. Dar nu pentru ca m-ar fi convins neamtul, evolutia sa fiind una modesta (plus lipsa de credibilitate de imagine dupa ce se afla la precedentele prezidentiale in trupa prostanacului Geoana), ci pentru ca nu trebuie sa ajunga cu niciun chip Ponta presedinte. Adica, un fel de vota raul cel mai mic... Asta e.

Alin spunea...

Iohhanis pare o varianta mai buna, dar este manipulat de cei care au mai fost la conducere si as vrea altceva, vreau ceva nou.

Aveti dreptate, un singur partid la guvernare in Romania, nu este un lucru bun, fiindca puterea corupe, iar puterea absoluta corupe absolut.
Totusi stiu ca orice putere are un grup nemultumit ce va creea o noua opozitie, traim intr-o lume a dualitatii. Orice echipa sau grup ce nu are un inamic in exterior impotriva caruia sa lupte si-l va crea in interiror. Deci nu imi fac griji asa de mari privind acest aspect.

Eu personal voi da o sansa social democratiei in Romania si asa va fi in urmatorii ani. Dintr-un anumit punct de vedere Romania va prospera si sper ca si clasa de mijloc sa fie iar conturata asa cum trebuie, sa nu mai exista aceasta polaritate intre cei saraci si cei bogati.

Sergiu Petrisor spunea...

In completarea expunerii mele anterioare si coborand din idealuri si generalizari, increderea oarba intr-un "mesia politic" e o eroare (scuzabila, ce-i drept), intrucat, asta e credinta promovata de speranta omului si de asumptia complet eronata ce deriva dintr-o gandire dihotomica, de genul, “omul e fie bun fie rau”. Omul e un amestec/o suma si cu siguranta nu e unilateral, constant si plat! Asa ca, sa nu fim naivi crezand ca vom gasi providenta intr-un om (unilateral). Cei care promoveaza in varful politicii, cu extrem de rarele exceptii (care vin doar sa intareasca regula), nu sunt cei cu cea mai tare coloana, cele mai inalte idealuri sau cele mai bune intentii dar sunt facuti sa para asa. Din pacate, politica nu promoveaza meritocratia , e nemiloasa, cinica si dura si are ca obiect acapararea puterii cu toate avantajele subsecvente ce deriva de aici. Fara sa fac analogii hazardate si generalizari lipsite de orice fundament, e clar ca nu toti oamenii angrenati in politica sunt intr-un fel, dar, din pacate, la noi in tara, cei care sar in fata dau aparante ca se incadreaza cu brio tiparului descris mai sus.

Cat despre candidat, acesta nu e altceva decat un om osandit sa castige un concurs de popularitate in cadrul partidului si, ulterior, in fata poporului. Avand sarcina de a face, si, a se face pe plac unui auditoriu largit, nu prea poate fi sincer si/sau autentic... se vede nevoit sa isi caute aliati si sa dea mana cu prea multi pentru a obtine avantaje strategice "innobilante"... se vede nevoit sa obtina fonduri pentru "idealurile marete" pentru care militeaza, deci, nevoit a intinde mana catre sponsori ("dezinteresati", evident, care nu ofera in schimbul "a ceva" ci din "convingere inocenta si dezinteresata"!) ... se vede nevoit a promite (chiar si lucruri care nu intra in competenta fisei postului... vorba aceea, promisiune sa fie!) si uite asa, se naste urmatorul conducator breaz, onest, capabil si providential... sa-i spunem, "Mesia"! Incep sa cred ca votul “impotriva” nu e ceva specific doar Romaniei, ci, ceva democratiei in general, doar ca, datorita faptului ca a noastra clasa politica e execrabila, acest lucru e mai vizibil decat in alte tari mai civilizate. Cred ca oamenii care nu sunt naivi in ceea ce priveste faptul ca un om e un cumul de atribute si ca, pana la urma are in spate o entitate (o echipa/un partid) cu o strategie faurita catre castigarea unui public tinta, cu o alcatuire specifica, cu o componenta, cu sponsorii ei, cu obligatiile, viziunea, mostenirea si apucaturile ei.

Bun. Si atunci, noua cetatenilor, ce ne ramane sa facem, sa ne resemnam apatici?! NU! Ne ramane SA VOTAM, sa NE IMPLICAM ACTIV si in mod REAL in societate si SA PUNEM PRESIUNE cu orice ocazie pe orice forma de abuz, derapaj sau incalcare a drepturilor noastre! Faceti-va ONG-uri, scrieti si opinati, faceti petitii si sesizari, demonstrati, faceti lobby si daca e necesar, invatati ce drepturi aveti si aparati-le cand va sunt incalcate, voua sau celor din jurul vostru, in fata insitutiilor abilitate. Intrati si in politica daca sunteti de parere sunteti capabili si puteti schimba ceva. Implicarea e cheia. Vedeti pe parcurs cum vi se pare, doar ca, ar fi preferabil sa fiti bine inchegati inainte sa faceti pasul acesta, sa nu va indoiti dupa cum bate vantul si sa nu uitati de ce si pentru ce ati intrat acolo. Odata intrati, aglutinati in jurul celor asemanatori voua pentru ca, unde-s (mai) multi puterea creste. Nu va uitati demnitatea si nu va lasati majiti si trasi la raspundere pentru ceva ce nu ati comis. IN ORICE CAZ, NU VA MAI INVRAJBITI UNUL IMPOTRIVA CELUILALT, PE MOTIVE DE DIVERGENTE DE OPINII; ACCEPTATI MAI MULT DIVERSITATEA PENTRU CA VRAJBA E EXACT DEZIDERATUL ORICAREI CLASE POLITICICE, pentru ca, nu-i asa, DIVIDE ET IMPERA!!

Mihail Lungu spunea...

@Alin:
PSD-ul lui Ponta are la fel de mult de a face cu social-democraţia cât am eu cu nazismul. Acest partid este o grupare reacţionară, profund antidemocratică, coruptă, neocomunistă, xenofobă, de tip mafiot. Acest partid este cam în aceeaşi măsură social-democrat ca şi NSDAP-ul lui Hitler. Mă opresc aici, pentru că ajunge. Dacă d-vs. vă închipuiţi că Ponta şi acoliţii săi vor aduce prosperitate pentru altă pătură socială decât a baronilor şi a penalilor cu care se înconjoară, nu pot decât să vă compătimesc. Dar şi mai mult îi compătimesc pe cei neştiutori, care se lasă momiţi cu cadouri electorale sau duşi de nas de propaganda xenofobă a BOR sau de josniciile împrăştiate în ţară prin Poşta Română. Mai deunăzi aud în satul unde locuiesc în România două femei discutând despre alegeri. La întrebarea, dacă se va duce la alegeri, răspunde una.: „Sigur că mă duc, că zice că dacă nu votezi îţi taie pensia”. Nu e greu de imaginat cu cine va vota, din moment ce şi preotul ortodox i-a spus ÎN CADRUL SFINTEI LITURGHII să aibă grijă să-l voteze pe „românul” şi „creştinul ortodox” Ponta, fapt care, pe lângă josnicia acestei luări de poziţie, mai conţine şi două neadevăruri strigătoare la cer. Primplagiatorul României nu este nici român, nici creştin ortodox. Nu mă leg de faptul că asta ar conta pentru Preşedinţia României, dar în momentul în care el adaugă această minciună celorlalte 56 care au fost deja dovedite, acest fapt subliniază o dată în plus mârşăvia care îl caracterizează.
După cum am scris şi mai sus: „Mă tot întreb ce fenomen poate duce la orbirea intelectualilor care sunt dispuşi să aleagă un impostor dovedit ca şi Ponta. Singura explicaţie posibilă este frica. Frica de a-şi pierde ciolănaşul pe care-l ronţăie mai mult sau mai puţin legal şi care-i împiedică să vadă fraudele uriaşe, materiale şi imateriale, provocate de cei pe care îi susţin.” sunt surprins de faptul că o personalitate atât de nocivă ca şi Ponta mai poate să înşele pe cineva care are cât de cât capacitatea de a judeca. Votaţi pe cine vreţi, eu nu v-aş împiedica niciodată, chiar dacă aş putea să fac asta. Dar noi românii din diaspora suntem împiedicaţi în mod sistematic să votăm prin obstrucţiile evidente comise de MAE.
În Germania votez SPD, deoarece idealurile acestui partid sunt mai aproape de convingerile mele. În afară de asta, găsesc tendinţele neoconservatoare, neoliberale şi de extremă dreaptă deosebit de periculoase pentru democraţie.
În România, unde mă aflu în aceste zile, am să votez mâine Iohannis, deoarece PSD-ul lui Ponta şi aliaţii săi încorporează tocmai aceste tendinţe periculoase pe care le-am enumerat mai sus, poleindu-le doar cu lozinci social-democrate. Sper să nu fiu din nou, în mod ilegal, aşa cum s-a întâmplat în 2012, împiedicat să fac asta.

Anonim spunea...

În America de nord cei care au copii de vârsta votului știu că nu le pot impune sau numai spune să se ducă la vot. Este o lege nescrisă aici. Și generația asta nouă este radicală, ca toate generațiile precedente care nu au votat când erau la aceiași vârstă. Fenomenul este interesant. Dacă extrapolăm, tot în America de nord, nu prea poți spune nimănui să meargă la vot. Ideea este că într-o societate avansată d.p.d.v. al rutinei electorale, o dată ce o persoană votează se presupune că acceptă rezultatul votului și-l va lăsa pe câștigător să-și vadă de treabă pe toată durata mandatului său. Generația tânără, mai rebelă, nu-i place să dea un cec în alb oricui la putere, și nu votează. Din punct de vedere moral nu le place să aleagă între două alternative rele, votând pe cea mai puțin rea. E absurd.

În România de la 1989 încoace, toate campaniile electorale folosesc și prostia "veniți cu toți la vot, cetatea are nevoie de dumneavoastră". Desigur, Caragiale la timpul său vedea și dânsul aceasta în "O scrisoare pierdută": în orice societate democratică zarurile sunt cu mult înainte aruncate! Sistemul este de așa natură că votul nu schimbă nimic radical într-o societate care-și propune să rămână stabilă.

În trecutul imediat, o știre interesantă despre mișcarea studenților din Hong Kong își avea persistența ei. Studenților de acolo nu le place ideea că lista candidaților la alegeri este aprobată în prealabil la nivel de stat în Beijing. Ce chestie!... Desigur, în România așa ceva nu este posibil!... Dar dacă ar fi, oare cine ar trebui să aprobe lista candidaților la președenția României? Uniunea europeană, Rusia, SUA, sau niște omuleți verzi care parazitează omenirea din adâncurile pământului? Dacă omuleții ăștia verzi vor să-și protejeze ieșirile milenare din adâncurile Carpaților, păi nu vor aproba o listă electorală de indivizi curioși în ale geologiei. E la mintea cocoșului!

Norocul nostru este că în sud-estul Europei istoria niciodată nu se repetă, și România a avut întotdeauna bărbați străluciți pe care să-i aleagă atunci când are nevoie de ei. Acum suntem la acel punct în istorie când doi bărbați destoinici, fii ai pământului românesc dintotdeauna, au șansa de a arăta ce pot lumii. Indiferent de votul de mâine, unul va câștiga și ne va aduce din nou fericirea de a fi român pe plaiul strămoșesc.

Ce-ar mai fi de spus? Nu mi-a plăcut că un dicționar de argou a fost adăugat la dexonline. Astăzi însă își are rostul lui și îi recit conținutul lui tuturor acelora care au făcut posibilă lista de candidați la președenția României.

Și felicitări echipei dexonline pentru că toate cuvintele exotice ale limbii române există pe internet!

Anonim spunea...

Ma asteptam ca echipa de la site-ul asta extraordinar sa fie formata din oameni verticali...

Felicitari pt articol...

liana spunea...

Credeam ca limba romana e apolitica, imi placea mult dexonline dar articolul acesta ma face sa revi definitiv la dex pe hartie. Pacat!

Anonim spunea...

pana sa vad acest articol intram destul de des pe dexonline cand aveam nelamuriri in legatura cu anumite cuvinte sau expresii. de acum inainte voi evita acest site, deoarece a fost transformat intr-un instrument de propaganda electorala. pacat...

Anonim spunea...

Bine că aţi băgat Diasporă la cuvântul lunii, ca să vomit de câte ori deschid Dexonline

Anonim spunea...

S-a împlinit visul internauților și feisbuciștilor.
Vă doresc multe succesuri în continuare cu băsescu la butoane!
DNA, DNA, să vină să îi ia! (pe cei de la psd și, în general, pe cei care critică băsismul și organele lui de represiune).

Anonim spunea...

Din 520 de comentarii, doar douà, dupà al doilea tur al alegerilor din 16 noiembrie?!
Ce poate sà însemne asta? Cà oamenii uità repede? Cà site-ul este boicotat?
Nu mà pricep la interpretàri din astea, dar as fi tare curios sà vàd analiza unui sociolog... psiholog... politician... Nu mà pricep, dar intuiesc cà interpretarea este complexà. Si ar trebui sà se bazeze, nu numai pe continutul mesajelor, dar si pe alte elemente, ca statistica accesàrii pe site (care sper cà este pàstratà, undeva). S-ar putea face chiar o tezà de doctorat, din asta!... Dar poate exagerez. :-D
Ar fi interesant de aflat care sunt, a posteriori, gândurile celor care au fost, initial, socati de faptul cà un site-dictionar, despre care ne imaginàm, nu-i asa, cà ar trebui sà fie neutru, se implicà atât de net si disperat într-o alegere politicà. De ce, cei care au làudat initiativa, nu au revenit sà-si exprime multumirea, eventual recunostinta. De ce, cei care au hulit, nu îsi confirmà dezaprobarea...

Ceva îmi spune totusi cà cei care au fost initial indignati de gestul site-ului (si care au "jurat" sà-l abandoneze), continuà, totusi, sà-l utilizeze. Unii dintre ei probabil cà gândesc, dar nu le vine sà recunoascà: "Da, domn'e, m-a jenat ce ati fàcut, dar... ati avut dreptate sà o faceti!" Càci da, îi bànuiesc pe indignati cà aveau, oricum, sà voteze cu Iohannis.

Si atunci? Unde e câstigul initiativei?
Cine stie? Poate cà e, pe undeva. ;-)

George spunea...

Cum spunea in mai multe cuvinte colegul de mai sus, dupa voma initiala de comentarii ipocrite (fie ele ale lupului moralist anonim, fie semnate de diversi neaveniti, invinsi de bunul simt comun), nu s-a mai trezit nimeni sa fie indignat si revoltat.
Poate pentru ca alegerile deja avusesera loc si fondurile perfect legitim castigate ale pesedeilor s-au relocat inspre cauze mai constructive?

Eu ii salut pe cei de la dexonline pentru o alegere foarte grea, care implica foarte multa responsabilitate civica si, fara a le aduce nimic in schimb, i-a pus (asa cum s-a vazut) intr-o situatie foarte dificila si riscanta. Cel care pretinde ca are spirit civic si are gura plina de cuvinte mari (pe care nu le intelege) ca "impartialitate", "transparenta", sau "apolitic", dar nu cunoaste asumarea riscului personal in virtutea acelor valori care ii ies pe nas, este doar un ipocrit mediocru, a carui bunastare sociala este carata in spinare de cei care isi asuma deciziile grele intr-o societate.

Anonim spunea...

Ha, ha

De data asta ati spus "Votati PSD"

Acum se supara ceilalti pacaliti!!!!............

«Cel mai vechi ‹Mai vechi   401 – 521 din 521   Mai noi› Cele mai noi»