Blogul dexonline s-a mutat la https://blog.dexonline.ro. Vă vom redirecta acolo în 5 secunde.

9 iunie 2004

50.000 de cuvinte! Si, ca de obicei, www.scrabble.ro au fost primii care au consemnat evenimentul.

Am adaugat campuri in tabela si cod pentru contorizarea numarului de afisari ale fiecarei definitii. Sunt contorizate numai cautarile reusite (cand a existat cel putin un rezultat) si cele cu expresii regulate. Pe primele locuri incep sa se detaseze, desigur, obscenitatile :)

5 comentarii :

Anonim spunea...

Estimarea, facuta cu regula de trei simpla, este de 70.000 - 71.000 cuvinte. Nu stim nici noi prea bine ce urmeaza :) Frumos ar fi sa incepem tratative cu autorii si editurile care au dictionare recente in format digital. Publicul pare sa ceara un dictionar etimologic, iar noi, dupa ce practic am citit tot DEX-ul, credem ca unul de neologisme ar fi foarte necesar. Pe mine unul m-ar distra foarte mult sa avem un dictionar de rime (serios!) dar nu am putut gasi unul pana acum.

Conjugari de verbe romanesti poti gasi la http://www.verbix.com/languages/romanian.shtml . Si noi abia asteptam sa punem mana pe o lista de cuvinte romanesti cu declinari/conjugari cu tot. Federatia Romana de Scrabble are deja o lista completa, dar fara diacritice (si cred ca si fara cuvintele mai lungi de 15 litere, care nu sunt folositoare la scrabble).

Anonim spunea...

Problema cu Everestul este ca si-a incropit baza de date furand de ici si colo, fara a da nicaieri credit autorilor originali. In paticular, dictionarul explicativ este copiat dupa NODEX, un dictionar pe CD publicat de Editura Litera. Am si eu NODEX-ul. Datele sunt criptate, dar protectia este cvasi-inexistenta. Totusi, nu am dorit sa il public fara a obtine mai intai acordul Editurii Litera, ceea ce am incercat sa fac, dar nu am reusit. Autorul Everestului a avut mai putine scrupule.

Anonim spunea...

encomion

izabela riza spunea...

eu am dex cu 1000000 de cuvinte

Anonim spunea...

deci pana la urma exista un fisier XML sau ceva ce se poate folosi in aplicatii?
Nu imi vine sa cred ca trebuie sa ne milogim pentru o lista a cuvintelor din limba pe care o vorbim...

dara este ceva, rog un mail pe dark_blackmail@yahoo.com

Multumiri!