Blogul dexonline s-a mutat la https://blog.dexonline.ro. Vă vom redirecta acolo în 5 secunde.

10 noiembrie 2014

Votați Iohannis pe 16 noiembrie 2014!

Nouă ne plac zilele normale, în care ne putem vedea de treabă. Dar s-ar putea să nu mai existe zile normale în România. Acesta este motivul pentru care ieșim din sfera noastră de confort și încercăm să atragem atenția la ce s-ar putea întâmpla în țară în următorii ani de zile.


Mai întâi, permiteți-ne să spunem câteva cuvinte despre noi. Sperăm că Dexonline este un site util. Dacă nu pentru toți dintre dumneavoastră direct, atunci pentru cele 2,5 milioane de oameni care-l vizitează lunar. Ne face mare plăcere să muncim la el. Lucrăm în mare parte voluntar. Suntem independenți și fiecare din noi s-a alăturat proiectului pentru că simte că lasă în urmă un instrument devenit necesar supraviețuirii limbii, în circumstanțele sociale și tehnice ale lumii de azi. Ne place și lucrul bine făcut și avem și o mândrie, putem să-i spunem, că limba noastră maternă e româna. Da, aici sunt ambele sloganuri ale campaniei electorale, pe care credem că am reușit să le punem în fapte.


Cum am mai zis-o, Dexonline este un demers civic. Ne-am propus să facem ceva pentru limba română, pentru cei care vor să folosească cuvintele limbii române ca să-și transmită gândurile. Tot dintr-o pornire civică spunem acum următoarele.


Credem că trăim un moment important, iar consecințele alegerilor din 16 noiembrie vor fi enorme. Considerăm că Victor Ponta este un real pericol pentru România, un om cum nu se poate mai departe de valorile noastre: onestitate, muncă, responsabilitate, spirit civic. Credem că ar fi catastrofal dacă Victor Ponta ar ajunge președintele României, iar prima afectată ar fi justiția. S-ar nărui astfel statul de drept, singurul sistem în care inițiativa privată se poate dezvolta pe termen lung, fără teama perpetuă a unor abuzuri care pot lovi pe oricine, oricând.


Statul de drept necesită, prin definiție, separarea puterilor, care se țin sub control una pe cealaltă. Concentrarea parlamentului, a guvernului și a puterii locale în mâinile PSD este deja alarmantă, iar atacurile la justiție din ultimii ani arată intențiile acestui partid și ale liderilor săi. Adăugarea președinției la această horă a corupției ar fi devastatoare. Dacă PSD câștigă și alegerile prezidențiale, România va redeveni un sistem monopartid. Faptul că 40% dintre români nu văd o problemă în asta demonstrează starea de manipulare a unei nații care arăta, în 1989, că urăște cu toată ființa ei totalitarismul.


De aceea, o spunem răspicat: pe 16 noiembrie trebuie votat Klaus Iohannis.


Știm că acest îndemn poate fi contestat. Unii nu îl simpatizează nici pe Iohannis. Alții consideră că „toți sunt aceeași mizerie”. Alții ar vota doar cu Făt-Frumos sau cu Superman și nu se „mânjesc” alegând pe altcineva. Dar aici este viața reală, de care nu putem fugi. Fie Ponta, fie Iohannis ne va fi președinte cel puțin până în 2019, cu toate implicațiile care decurg piramidal de acolo, de la Cotroceni.


Pentru cei care au votat cu altcineva în primul tur (e și cazul nostru), Iohannis este o soluție infinit mai bună decât Ponta. N-a arătat nici pornirile de satrap ale acestuia, nici n-a luat apărarea celor ajunși în pușcării, nici nu spune una dimineața și alta seara, nici nu s-a arătat mai apropiat de regimurile cu trăsături despotice de la Est decât de valorile civilizației occidentale și nici nu i se poate pune în cârcă vreun plagiat (furt, chiar dacă de text). Klaus Iohannis este primar al Sibiului de atâția ani, reales cu mari majorități; n-are nici renume de baron local, care taie și spânzură pe moșia sa, și nici nu dă de bogdaproste la armate de oameni, pentru a le obține votul.


Un citat care a tot circulat spune că pentru ca răul să se întâmple e suficient ca oamenii buni să nu facă nimic. Experiența de viață a fiecăruia dintre noi ne poate confirma acest lucru. Ca răul să se întâmple nu trebuie să facem rău. E suficient să ne ținem deoparte, să rămânem pasivi, să persiflăm implicarea sau să ne găsim scuze pentru absență.


Îi înțelegem pe cei care uneori chiar nu găsesc pe cine să aleagă și-și spun că nu merită să piardă timpul cu votul. Acum nu este o astfel de situație. Cu Victor Ponta președinte, România s-ar duce de râpă și, pe termen scurt sau mediu, fiecare dintre noi ar resimți în plan personal dezastrul.


Vă rugăm să mergeți la vot pe 16 noiembrie și să-l votați pe Klaus Iohannis.


Echipa Dexonline

Notă: Publicarea acestui mesaj s-a făcut cu asentimentul marii majorități a echipei (nu cu unanimitate).

Actualizare: Încetați să mai susțineți că interesul pentru treburile cetății este un lucru rău. Interesul pentru lumea în care trăim este un lucru nu doar bun, ci chiar vital. Este absolut normal să ne interesăm cum ne administrează țara cei cărora noi le-am îngăduit să ne-o administreze, prin votul nostru. Puteți citi detalii despre viziunea noastră asupra civismului. Comentariile care ne acuză că „facem politică”, presupunând a priori că asta ne face vinovați de ceva, vor fi șterse. Nu poți să combați un punct de vedere cât timp nu îl înțelegi.

521 comentarii :

«Cel mai vechi   ‹Mai vechi   1 – 200 din 521   Mai noi›   Cele mai noi»
Anonim spunea...

Felicitări pentru iniţiativă! Ţinând cont de context, promovarea acestei idei nu mai e o chestiune politică, ci lecţie de patriotism.

Anonim spunea...

nu găsesc pentru???? cine să aleagă

corect:nu găsesc pe cine să aleagă

dexonline spunea...

Mulțumesc, am corectat.

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...

Apropo de amicul care identifică demersul dvs. cu o lecție de patriotism. Deci, cei ce votează cu Joianas sunt patrioți și ceilalți nu...Halal lecție de democrație!

dexonline spunea...

Nu am spus nicicând că cei care votează cu Ponta nu sunt patrioți. Am vorbit de manipularea cărora îi sunt de obicei supuși, dar mai pot fi și alte motive. De exemplu, pentru unii oameni mita electorală a PSD este importantă. E greu să-i acuzi pentru asta.

Aveți și argumente raționale, sau vă limitați doar la a poci numele candidaților?

Anonim spunea...

Ce ziceti daca se va reface mizeria de USL, daca iese Iohannis? Va dati pumni in cap? Totul este o mascarada, praf in ochi. Daca imi stergeti mesajul inseamna ca nu aveti demnitate...

dexonline spunea...

Am șters un singur mesaj până acum, pentru că era scris fără cap și coadă, fără spațiere și punctuație. Nu știu dacă era al dumneavoastră, ambii erați anonimi (păcat).

Dacă iese Ponta, nu va mai fi nevoie de alianțe. Cred că vă pierdeți în niște „dacă”-uri prea ipotetice și le omiteți pe cele mult mai probabile.

Anonim spunea...

Sunt surprinsa placut de acest demers. Jos palaria! :)

Anonim spunea...

Politica este un joc de culise, pe fata se scuipa si in spate se pupa. Cand l-au propus pe Iohannis premier, acesta a acceptat(PSD-ul la propus). Sa nu ziceti ca a gresit si acum si-a dat seama... Restul este gargara... Se intelege si fara diacritice. In ceea ce priveste spatiile va dau dreptate. Fara cap si coada? Ma rog, succes in Demers.

Anonim spunea...

Jos cu Fritz al vostru.Uitati-va cine sta langa el, toata clica lui basescu(ciuma portocalie)blaga,flutur,orban si alti banditi de cea mai joasa speta.Halal conducator am avea!!!!

Adrian spunea...

16 noiembrie dată în care România își alege viitorul Președinte. Două tabere: energicii(junimea) și inerții(cei care au experimentat comunismul post-decembrist cu nea’ Ion). În primul tur au caștigat stângiștii. Partea de nord-vest a fost teritoriul unde neamțul a reușit să înfrangă pe contracanditatul său. Marea familie a A3 (nu este vorba de autostradă) incluzând aici și pe V.V.P., pe domnul cu motoarele cât și pe domnul cu medicamentele. Un alt aderent al familiei este domnul care are nevoie de un stomatolog. Fostul pastor lingvist, diriguitorul familiei A3 împreună cu Hysteria de la 23 încearcă seară de seară convingerea româniilor că domnul K. va duce România pe acelși drum(„prost’’) ca viitorul predecesor. Este clar că domnul din Sibiu este asimilat familiei băsiste. Astfel cele două familii sunt rivale. Acțiuniile mârșave ale V.V.P.-ului, acelea de a-și aroga voturile unor contracanditați din turul 1, fac diferența între cei doi. Voturile cum spunea și domnul K. nu reprezintă o marfă, nu poți tranzacționa oamenii (voturile). Omul roș și spân încearcă câștigarea părții de nord-vest, dar fără spor. Trebuie ținut seamă de faptul că România este singura țară care a avut la conducere imediat după 1990, oameni din nomenclatură. Nomenclaturiștii vor încerca să pună stăpânire pe România, prin orice tertipuri. Ei se ghidează după cum spunea ,,ilustrul’’ Stalin: „Nu contează cine votează. Contează cine numără voturile.’’ O altă problemă o reprezintă debandada din diaspora care a fost pusa la cale de către domnul cu prenume de regizor de filme deșucheate. Este clar că diaspora nu va vota același fel de mâncare, halit imediat dupa 1990, de unde și teama regizorului. Această problemă nu a fost întalnită doar în diaspora cât și în orașele universitare din România. Ceea ce i se poate pune în carcă domnului K. este că nu le are cu vorbitul numărul de case (aici se pare că tot Vio câștigă), cât și faptul că a făcut trafic cu minori. În schimb domnul V.V.P. este acuzat de furt intelectual, de faptul că la vârsta de 25 de ani devine procuror, de necunoașterea termenului MTO, etc. Romani doriți primari fanfaroni ca domnul cu nume de legumă, de la malul mării, intelectuali ca lăcătusul Ioan, parlamentari ca barcagiul din sud. Dacă nu știti cu cine să votați, trebuie să știti cu cine nu votați.

dexonline spunea...

Atunci vă propun să ne încrucișăm brațele și să așteptăm. Precis apare Făt-Frumos, maxim într-un an-doi. Îl alegem toți, clasa politică îl va lăsa să-și facă treaba și peste tot va curge lapte și miere.

Sau putem să încetăm cu acest delir și să alegem atunci când putem, dintre doi oameni imperfecți.

Anonim spunea...

Din păcate, sunt prea puțini dintre cei care votează cu Ponta care consultă DEX-ul. Cât despre ceilalți, nu cred că mai necesită vreun argument sau nevoie de convingere.

Deea spunea...

V-ați asumat un mare risc prin acest îndemn. Mulți oameni sunt fără cei șapte ani de acasă, din păcate, și nu își pot exprima părerile civilizat, dar mai corect.
Pagina este foarte utilă și o folosesc adesea, dar pe lângă asta, mă bucur că votați cu Johannis.

Alina spunea...

Va felicit si eu pentru initiativa!

Anonim spunea...

Traficant de organe.Voi sunteti de acord cu monstrul acesta si cu nevasta lui care nu au copii dar trafica copii pentru bani?Altii isi rup oasele cu munca sa-si creasca copii si astia ii omoara pentru organe.Si mai vrea si presedinte...Nu stergeti mesajul,ca va vede Dumnezeu si o sa va pedepseasca la fel cum o sa va pedepseasca pentru ca sustineti pentru carma statului un om cu mainile patate de sange nevinovat,pur si fara aparare.Rusine.

Anonim spunea...

"Iohannis (...) nici nu dă de bogdaproste la armate de oameni, pentru a le obține votul." Păi uite că vouă v-a dat! Și întregii propagande mizerabile, care nu aduce aminte decât de Băsescu. Rușinos!

Adrian spunea...

Ba voi astia, cu traficul de copii, de organe si mai stiu eu ce indrugati voi. Dupa 1990 a fost un fenomen, daca il pot numi asa. Acest fenomen consta ca erau copii abandonati de parinti si din strainatate veneau familii din strainatate sa ia copii orfani. Aceste infieri se faceau fie ca strainezi nu erau fertili sau doreau pur si simplu sa infieze. Ce este asa de greu de inteles. Asa in prostia argumentatiei mele pot invoca faptul ca Viorel s-a incurcat cu o minora. Postez un link: http://www.youtube.com/watch?v=cSYFCBlTlz8 Se mai poate gasi si pe mondonews.ro

Anonim spunea...

Intotdeauna am considerat Dexonline o initiativa foarte buna si foarte utila pentru noi, romanii. V-am admirat si va admir pentru ceea ce faceti la nivel lingvistic, dar nu este bine, frumos si moral sa se faca propaganda electorala si pe un site dedicat limbii si culturii romane. Daca dorim stiri politice, sunt destule alte site-uri. Ati reusit sa ne demonstrati ca nu putem scapa niciunde de propaganda. Mentionati cuvinte mari, precum binele, raul, manipularea. Binele si raul sunt notiuni subiective. Cine poate spune cum va fi intr-adevar bine? Dumneavoastra sau cei 40% de romani "manipulati"? Oare chiar sunt ei manipulati? Manipularea exista cu siguranta, ne-ati demonstrat-o pana si dumneavostra, dar din ce parte vine? Fiecare om are parerile si convingerile sale care ar trebui sa fie bazate pe faptele si explicatiile reale ale candidatiilor la prezidentiale si nu pe cuvinte mari si povestiri prezentate mai mult sau mai putin fidel. Cei cativa membri ai echipei Dexonline care nu au dorit publicarea articolului au avut, in opinia mea, dreptate. Chiar nu venim pe acest site pentru politica!

Anonim spunea...

În primul rand dex on-line a avut o opinie pe care nu ar trebui sa o criticați ( eu sunt perfect deacord cu echipa dex on-line ).
În al doilea rand ponta a mințit în nenumărate rânduri , a promis marea cu sarea , a încălcat legea de foarte multe ori fără a fi pedepsit , a plagiat cu nerușinare (70% din lucrarea de doctorat ) și ne-a depărtat de democrația adevărată (CEA A OCCIDENTULUI ) .
În plus , Iohannis este primar în Sibiu , cel mai vizitat oraș din România , cel mai curat , bine conservat și frumos și Iohannis a fost reales de atâtea ori cu un motiv de către cetățenii Sibiului
În concluzie , Iohannis este un președinte Bun pentru Romania

Anonim spunea...

Votati răul cel mai mic

Anonim spunea...

Felicitari pentru initiativa. Sper ca romanii sa se mobilizeze in acest moment important pentru viitorul neamului nostru si sa aleaga un om care a dovedit ca poate face ceva bun: vezi orasul Sibiu, mandria tarii noastre. Apropo de A3, cum poate fi credibil un canal, parte dintr-un trust care promovoaza modele distrugatoare pentru generatia tanara?! Oameni buni, treziti-va....

Andrei Vasiliu spunea...

Ce paradox! Site-ul Dexonline il sustine pe candidatul Klaus Iohannis, care face frecvent greseli grave de limba romana in iesirile sale publice...

Anonim spunea...

Felicitari! Pentru toti ceilalti, nu pot sa scriu decat ca au ramas niste bolsevici. Cei de stanga si-au batut joc de tara in ultimii 25 de ani si problema este faptul ca inca nu vrem sa vedem asta. :( Iar cand vad ce scriu cei de mai sus... Doamne, cat de infecti pot sa fie unii... Pacat!

Unknown spunea...

Doar asta se face din '89 în coace ! Votăm răul cel mai mic ! Altceva nu ni s-a oferit .

Adrian spunea...

Cum vine raul cel mai mic, de unde poti spune tu ce este mai rau fara sa experimentezi. Una-i ex ante si alta-i ex-post. Cati ati fost la referendumurile organizate pentru demiterea lui Basescu? Suntem un popor stangist, avem multi pensionari. VAX populi voteaza si ei. Dilema se adanceste...

Anonim spunea...

Ce ma frapeaza: Ponta are dupa el toate tarele partidelor cu ,,s" in abreviere. KI este un batman, un supeman, un supererou care nu se va baza pe nimeni compromis (de parca ai putea face politica ,,la varf" fara sa ajungi sa ,,dansezi cu lupii"). El va umbla prin satele uitate de vreme, ii va intreba pe batrani unde le sunt copiii, ii va cauta pe acestia, ii va verifica dpdv moral, profesional si-i va organiza in guvernul care va conduce tara. Parlamentul sub presiunea supereroului va ridica mana a validare. Daca nu credeti in ce am spus este foarte posibil sa ma fi inselat. Atunci cine este in spatele lui KI? Sa privim o foto: MRU si PDL autorul indatorarii tarii pe sltarul dezvoltarii durabile. Nu sunt pontist sunt un simplu nihilist: ex nihilo nihil baietei si voi fetite .... :)

Tatanka spunea...

Felicitări pentru inițiativă! Sper ca mesajul dumneavoastră să ajungă la cît mai mulți. Cei care vă critică sunt fie postaci, fie nu știu ce înseamnă democrația.

Anonim spunea...

Exact ! Cei care voteaza Iohannis voteaza omul onest, muncitor si cu rezultate ... deci sigur sunt patrioti.
Tot asa cum cei care au votat impotriva lui Hitler au fost niste patrioti si restul NU.
Tot asa cum cei care au votat impotriva lui Stalin au fost niste patrioti si restul NU.
Simplu si logic !

Adrian spunea...

Cine mai crede in Politica? Eu unul nu, se deviaza de la democratie la oligarhie fie tiranie...

Vlad Tepes spunea...

De ascultat: Cosmin Vaman vs Dan Teodorescu (Taxi) - Răul mic vs Răul mare
https://www.youtube.com/watch?v=9fINdcRSGrI

Anonim spunea...

Vă rog dați-mi voie să-mi exprim părerea de cetățean turmentat (adică habar n-am pe cine să votez): Nu sunt de-acord cum puneți problema. Nici unul din cei doi candidați nu este perfect, fiecare are plusuri și minusuri. Rămâne la latitudinea fiecărui cetățean să se informeze în legătură cu acțiunile fiecărui candidat și să aleagă ce CALITĂȚI și DEFECTE preferă.
Nu sunt de-acord că îndemnați oameni să voteze pe cineva anume, când ar trebui să îi încurajați să voteze cu cine vor ei.

Anonim spunea...

bravo! initiativa laudabila

Anonim spunea...

Lăsat-i ca daca iese Iohannis o sa se refacă PDLul si o sa fie tare bine... ��

Anonim spunea...

Si data trecuta l-am votat deci si pe 16....o sa votez cu K Werner Iohannis.Daca atatia ani a fost primar al Sibiului..inseamna ca oamenii au avut incredere in el ,

Anonim spunea...

Bravo, sunt mandru...cum reusiti sa fiti populari DEX online? Iohanis asta, este in primul rand cazut in bila, cica:"nu am investit in copii ci am investit in imobile", de unde pot sa trag concluzia ca pentru el, copiii sunt un fel de ornamente, sauu...in fine, mintea ingusta a unui incult.
In aldoilea rand zice "sunt un politruc", mai ramanea sa zica ca e hitlerist, ce bine, votati Iohanis si hai sa dam in comunism!
Si cica"sase case" din meditatii, cu "noroc" nu cum au avut atatia saraci "ghinion".
Nu tin nici cu Ponta, dar cuasta cu declaratiile lui, care se contraxic, si vai de capul lui, totusi...nu indemnati o romanie la sinucidere, pastrati sparlele astea doar pentru voi.

Lucrisu spunea...

Bravo Dex-ule! Hai Iohannis! Hai la vot!

dexonline spunea...

Oho, au început să apară postaci de calibru ceva mai greu. :-)

Care parte a cuvântului „îndependent” nu o înțelegeți? Sunteți atât de spălați pe creier, încât ați uitat că oamenii își pot susține ideile fără a fi plătiți? Pe același principiu, și noi am putea spune că voi, care ne contraziceți, sunteți plătiți de PSD.

De altfel, când oamenii ne acuză de mercenarism, de regulă este pentru că ei înșiși se pretează la așa o josnicie și își închipuie că toți sunt ca ei. Ei nu concep că există oameni care își exprimă opiniile din convingere.

Așadar, vă rugăm, trimiteți-ne postaci cu IQ peste 80! Cei de până acum sunt prea ușor de desființat. :-)

Anonim spunea...

Felicitari pentru implicare si initiativa! Respect maxim!

Jos Ponta si PSD, jos hotie, coruptie, minciuna si dictatura, jos (neo)comunism!

Votez pentru o Romanie libera si prospera, in care drepturile oamenilor sunt respectate!

Anonim spunea...

Va multumesc pentru servicii! Am sa caut limba romana corecta in alta parte... :)

Flo Redwine spunea...

V-ati cretinit? Ce legatura are DEX cu politica? Hilar si penibil

Anonim spunea...

Este inadmisibil ca un grup care doreste sa corijeze/educe sa se preteze la asemenea gesturi.Cum puteti crede ca o persoana cu capul pe umeri ar putea vota cu un individ sustinut de un regim diabolic?!Daca domnul Iohannis nu ar fi fost un papusar al PDL-istilor,poate avea sanse.Sunteti absurzi,nu va fi ales un continuator al regimului Basescu care a facut atata rau acestei natii.

Anonim spunea...

Nu dex...nu ati inteles nimic, si e nasol ca luati figurile meltenilor din poliica desariti si ma jigniti, "spalat pecreier" auzi. Desi ma spal pe par...da' in fine, vad ca aci, cei mai destepti au cedat mereu ca incepeti sa jigniti. Nu am zis ca sunteti mercenari sau ceva din ce ati zis.
Sa va spalati pe cap cu iohanis. In fine. Va doresc succese tuturora si imi pare rau de confuzie.
Pace voua si har!

dexonline spunea...

Încetați să mai susțineți că interesul pentru treburile cetății este un lucru rău. Interesul pentru lumea în care trăim este un lucru nu doar bun, ci chiar vital. Este absolut normal să ne interesăm cum ne administrează țara cei cărora noi le-am îngăduit să ne-o administreze, prin votul nostru.

Puteți citi detalii despre viziunea noastră asupra civismului.

De acum încolo, comentariile care ne acuză că „facem politică” vor fi șterse. Ele nu contribuie cu nimic constructiv la discuție, ci denotă lipsă de interes pentru punctul de vedere al interlocutorului. Adică sunt isterice.

Anonim spunea...

Eu cred că fiecare trebuie să voteze în funcţie de interesele proprii. Nu cred că cine votează cu Ponta este automat manipulat, asta e o mare prostie şi o manipulare în sine. Unii din cei care îl votează cu Ponta poate chiar vor trăi ceva mai bine dacă va ieşi Ponta preşedinte şi atunci de ce să nu-l voteze? E treaba lor. Personal eu cred că Johannis ar fi mai bun ca preşedinte dar nu sunt absolut sigur că cu el preşedinte eu voi trăi mai bine, şi cu Emil Constantinescu am luat plasă la capitolul nivel de trai, poate voi trăi mai bine dacă va ieşi Ponta. De aceea nici nu mă duc la vot, nu mă mai interesează politica.

Ovidiu spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Ovidiu spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...

Domnule Catalin Francu, ai murdarit acest proiect pe care l-ai oferit gratuit comunitatii romanilor de peste tot. Nu iti face cinste aceasta mizerie cu care arunci in oamenii nevinocati pe care i-ai pacalit ca le oferi voluntar un act de cultura... Rusine!

dexonline spunea...

Îhî. Ai de gând să-mi spui și cu ce l-am murdărit?

Andrei Vasiliu spunea...

Draga echipa dexonline.ro,

Postarea pe care o doriti pro-Iohannis este, de fapt, o critica foarte dura la adresa lui Victor Ponta. Din pacate e construita cu argumente foarte generale, care se pot intoarce cu mare usurinta impotriva lui Klaus Iohannis, a carui echipa e formata din cei care au taiat salariile, pensiile, ajutoarele sociale si au inchis spitale si scoli pentru a directiona banii spre firmele lor de partid, in timp ce dosare grele de-ale lor zac neatinse.

Mai mult, postarea voastra nu are decat vreo 3 randuri de argumente generale pro-Iohannis, care nu dau consistenta demersului vostru.

Desi ii pot gasi multe critici premierului Ponta, nu gasesc totusi nici macar un singur motiv pentru care as vota cu Iohannis.

Adrian spunea...

In politica intra oameni cu bani, ceea ce nu este cazul la noi. Pe meleagurile noastre se intra pentru a face bani...

Cristian spunea...

Se pare ca a intrat in actiune masina de comment-uri a ciumei rosii :) Voi nu aveti pic de raspundere pentru nonsensurile pe care le scrieti? Poate ca de aceea preferati sa postati in anonimitate. Nu imi pot explica cum puteti sa puneti botul la o astfel de propaganda mizera, cum ca Iohannis ar fi vandut copii, organe, sau mai stiu eu ce. De ce nu satanism, canibalism, si posibil sa fi fost si nepotul lui Hitler. Iar daca nu ai copii brusc devii un om de nimic? Adica Ponta vezi Doamne sustine valorile familiale bla-bla, imi vine sa vomit. Cea mai ieftina propaganda facuta in ultimii 25 de ani! Sa va fie rusine, caci sunt atatia oamenii cu minte care se informeaza si care urmaresc situatia reala a acestei tari, in timp ce voua v-a ramas apasata telecomanda pe Antena 1. Mai ascultati si voi ce spun oamenii educati si inteligenti din jurul vostru. Cautati surse obiective si informati-va, daca pana acum nu ati avut prezenta de spirit necesara pentru a intelege ca mass-media este o masina de propaganda. Trebuie sa ne bazam pe cifre si pe fapte, caci cine are drept de vot a depasit varsta basmelor! Si va las si cu material de lectura: http://www.contributors.ro/editorial/fie-va-mila-de-noi-domnule-ponta/

Alex spunea...

Felicitari pentru atitudine!

Anonim spunea...

Ma inclin cu respect, domnilor, membri ai echipei DEX Online pentru initiativa domniilor voastre de a iesi din sfera profesionala, de a constientiza importanta si riscurile fara precedent la care suntem expusi cu totii, de la vladica pana la opinca si inclusiv ca viitoare identitate nationala. Mai remarc spiritul civic si responsabilitatea de care dati dovada, mult peste apartenenta la o ideologie politica.
Sper sa incepem sa va urmam in numar cat mai mare exemplul si sa luptam, impreuna, pentru o lume mai buna si mai corect informata.

Anca spunea...

Folosesc dexonline cu regularitate, dar este pentru prima data cand ceea ce gasesc pe acest site imi lasa un gust amar.
Agresivitatea mesajului si aceleasi clichee pe care le vad propagate pe atat de multe site-uri si publicatii. Care este diferenta dintre manipularea la care sunteti supusi dumneavoastra si manipularea la care ar fi supusi votantii lui Victor Ponta? Regasesc aceleasi idei in acest mesaj care sunt aruncate pe multe alte canale sau chiar mai rau de la oameni politici compromisi, sustinatori ai candidatului Iohannis.
Doriti sa educati spiritul civic, cultura si gandirea cetatenilor? Foarte bine, faceti actiuni de voluntariat si meditatii in comunitati sarace, ajutati copiii din medii defavorizate sa vorbeasca limba romana corect, organizati dezbateri prin care sa promovati vorbirea corecta a limbii romane. Nu astfel, cu mesaje politice care blameaza anumite categorii de cetateni. Cu ce sunteti dvs mai presus decat ei?

Ionașcu spunea...

Dacă Wikipedia i-ar fi făcut reclamă lui Obama, ar fi fost un scandal imens în SUA.

De fapt, ar fi fost chiar ilegal, pentru că Wikimedia este o fundație non-profit, iar fundațiile non-profit nu au dreptul să facă propagandă partizană politică.

dexonline spunea...

Wow. Atitudinea dumneavoastră îmi lasă un gust amar. Cum adică, ne îndemnați să facem voluntariat, să promovăm limba română? Dar Dexonline ce face? Sutele de mii de ore investite de zeci de oameni în crearea acestui site ce reprezintă? Sutele de weekenduri când am ales să lucrăm la site în loc să ne odihnim sau să ne distrăm ce reprezintă? Chiar nu ne pun mai presus decât un post de televiziune? (Ca să nu mai spun că unitatea dumneavoastră ne jignește).

Suntem triști și deprimați. Am primit sute de aprecieri pe Facebook și zeci de comentarii pozitive deasupra celui al dumneavoastră, dar mesajul dumneavoastră reușește să înece o bună parte din ele.

Vă mulțumim pentru dușul rece. Uneori ajută să știm, vorba cântecului „pentru cine am muncit / toată viața mea”.

Paul Achim spunea...

Oricine va va fi dat sa-l votati, veti avea impresia ca v-a fost dat sa votati "raul cel mai mic". Dupa revolutie l-ati avut pe Ion Ratiu, n-a obtinut nici macar 5 procente la alegeri. Am fi putut avea monarhie, n-ati vrut-o pentru ca nu ati fost in stare sa faceti un lucru pana la capat (oricum aceea n-a fost revolutie, dar nu are rost sa discutam asta acum) si aveti curajul sa va plangeti acum ca "mereu a trebuit sa alegeti raul cel mai mic". Ma adresez la persoana a 2-a plural, pentru ca eu in '89 nu existam, dar mereu am sa ma revolt si am sa acuz acea generatie, care n-a putut face acea schimbare radicala si n-a oferit generatiei mele nimic, decat o libertate iluzorie, coruptie, lipsa de locuri de munca, un sistem de sanatate bolnav si un sistem de invatamant pe care nici nu imi paremit sa il cataloghez. Am 18 ani, am avut sansa pana acum de a imi exercita dreptul la vot de doua ori si am s-o fac de fiecare data, chiar si in momentul in care va fi sa aleg intre raul cel mai mic, de ce? Pentru ca e o obligatie, o obligatie de cetatean care vietuieste intr-o democatie, fie ea bolnava sau mai putin bolnava. Si chiar daca democratia nu este forma cea mai buna de guvernamant, dar si pentru faptul ca nu exista o alta mai buna (am vazut ce au creat deja utopiile pe pielea noastra…), ea trebuie totusi aparata, iar, dupa cum se spune si in acest articol, un hot (sa nu uitam ca nu degeaba i-a fost mentionat numele in dosarul “Microsoft”), un plagiator, un mincinos (vezi cazul Rosia Montana, gazele de sist, chiar acceptarea functiei de prim ministru si exemple sunt cu zecile, se gasesc in presa articole care insiruie argumente peste masura), un atentator la independent justitiei (a declarat public faptul ca isi doreste acapararea DNA-ului) si ca tot am amintit de DNA, un om care are in spate un partid politic a carui oameni emblematici sunt ori condamnati, ori au procese pe rol, toate pentru abuz de putere, coruptie si asa mai departe, un om asupra caruia planeaza suspiciunea ca ar pute fi ofiter sub acoperire si care a fost bagat la inaintare de catre un fost securist, responsabil de nenumarate atrocitati precum o mineriada, un asemenea om, nu poate garanta o buna functionare a democratiei! Nu am convingeri politice fixe, nici nu am ajuns la o maturitate care sa imi permita sa am asemenea convingeri, insa am totusi o ratiune care nu da voie sa treaca neobservate lucrurile care chiar nu pot face bine unei natiuni si mai ales mie, ca parte a acesteia. Eu nu pot dicta nimanui cu cine sa voteze, insa nici nu ma voi opri vreodata din a blama generatia parintilor mei, pe de-o parte, si majoritatea, in cazul in care se va ajunge la un presedinte ca cel descries mai sus, pe cealalta parte.

PS: Imi cer scuze pentru eventuale greseli de redactare.

Anonim spunea...

Felicitari! Sper sa vada si sa asculte cat mai multi. Mi-e foarte teama, insa ca cei care trebuie convinsi nu viziteaza acest site. Mi-e teama ca protestele impotriva lui Ponta care vor urma inainte de alegeri vor fi prea putin impotriva unui aparat de partid atat de diabolic si a unei ignorante atat de mari din partea unei considerabile parti din populatie.

Anonim spunea...

Nu am cum sa-l votez pe Iohannis atat timp cat in spatele lui e PDL, oameni ce is de 10 ani la guvernare si vedem cum arata Romania astazi.

Anonim spunea...

Colectia de argumente (dacă cineva mai are dubii că Ponta este un pericol pentru România):

- http://www.tpu.ro/legislatie-politic-social/dintre-candidatii-la-presedintie-din-anul-acesta-exista-vreunul-neindoctrinat-nefanatic-religios-care-sa-nu-sustina-si/

- http://www.tpu.ro/legislatie-politic-social/va-las-cu-scrisoarea-deschisa-lui-gabriel-liiceanu-filosoful-si-scriitorul-roman-adresata-lui-ponta-dar-mai-mult/

- http://www.tpu.ro/legislatie-politic-social/va-rog-sa-urmariti-cu-atentie-o-conferinta-de-presa-cu-klaus-iohannis-din-6-noiembrie-2014-si-sa-va-spuneti-parerea-cum/

- http://www.tpu.ro/legislatie-politic-social/daca-ar-fi-sa-alegeti-pentru-presedintia-romaniei-intre-klaus-iohannis-pnl-si-victor-ponta-psd-pe-cine-ati-alege-daca-nu/

- http://www.tpu.ro/legislatie-politic-social/parca-si-asa-nu-ar-fi-prea-putini-romani-care-sunt-dispusi-sa-si-exercite-dreptul-la-vot-numarul-de-sectii-de-votare/

- http://www.tpu.ro/legislatie-politic-social/antena-3-rtv-b-1-tv-s-au-facut-ca-ploua-a-ignora-o-miscare-de-strada-cu-peste-zece-mii-de-participanti-indiferent-cine-i/

Vasile Militaru spunea...

Bravo, dexonline!

Trebuie sa iesim odata din ipocrizia asta cu "toti sunt la fel", "politica e o mocirla", "nu ne bagam noi in mocirla asta", "nu votez" si asa mai departe.

Este absolut neproductiv pentru societate.

Vrei sa faci politica, foarte bine. Nu trebuie sa iti fie rusine cu asta. O sa aprecieze cei care te voteaza daca iti faci treaba bine sau nu.

Crezi ca e foarte important sa sustii un candidat si ai argumente? Foarte bine, fa-o!

Dupa 50 de ani de comunism, o mare frica/lehamite s-a asezat asupra noastra. "Sa ii lasam pe altii. Sa nu ne bagam. Sa stam in banca noastra si sa ne vedem de treaba. Asta e, nu avem ce face!"

E momentul sa terminam si cu mahmureala asta. Si mie mi se pare ca de abia acum incepem sa ne trezim.

Dottore spunea...

Domle' daca e sa tragem linie, Marinaru'a fost un presedinte mult mai bun decat Bolsevicu' si Tapu'(om de paie) la un loc. A taiat pensiile si salariile, daca nu le taia eram ca si grecii. Se umbla la coarda sensibila a oameniilor, cum ca nu e roman sau ortodox. Suntem prea slabi intelectuali unii. Vorba ceea: unde nu e, nici Dumnezeu nu cere.

Anonim spunea...

Va multumesc si va sunt profund recunoscator, domnule Cristian!

Adrian spunea...

Cum vi se pare ca Motocicleanu, Stirbu',Criza se raliaza cu Pontanacu'? Azi s-a lipit si Molaul Ramolit. Acesta fiind un liberal.

Remus spunea...

Mi-e foarte greu să nu le răspund cu expresii din underground „culților” care vorbesc despre „traficantul de copii”, dar n-o s-o fac din respect pentru echipa de pe acest forum.
O să-i întreb, totuși, dacă nu li se pare ciudat că plagiatorul nu a găsit nicio dovadă pentru a-l acuza pe „sas” și pentru a scăpa de singurul adversar care putea aduna atâtea voturi împotriva lui. Știe cineva?!
Putem presupune că e adevărat. Poate că e un „monstru” așa cum spun spălătorii de creieri de la A3. Deocamdată rămâne doar o presupunere. Dar faptul că șleahta plagiatorului (în frunte cu „tata socru” și capii pesediștilor) a defrișat zeci de mii de hectare și și-au însușit miliarde din banii noștri prin contracte semnate ilegal, ESTE DOVEDIT. Dovezile acestea nu-i deranjează pe „pupacii” —pardon, pe susținătorii— copy_lot-ului?! Doar presupunerile le cad rău la stomac?!
De ce nu spune și VP că va renunța la imunitate? De ce nu răspunde VP la întrebările despre grațierea ticăloșilor care au ajuns în sfârșit acolo unde le e locul? De ce a câștigat VP voturile infractorilor din 92 de închisori din cele 100?! Pentru că a promis să-i elibereze pe toți doar ca să-și scape gealații.
Mi-e imposibil să înțeleg cum pot să pună „pontiștii” presupunerea că „X” ar fi traficant în balanță cu dovezile că „Y” este gonfalbila corupților...
O să închei cu un citat care ar trebui să înlăture orice dubii:
„H.V.: ...Acum îţi spun cinstit, cu toată chestiunea, va trebui să facem într-un fel cu amnistia...

Ş.D.: Amnistie şi graţiere obligatoriu!”

Eu știu împotriva cui votez...

Unknown spunea...

(A doua oară :) )
Aoleo, habar n-aveam că dexonline are și blog :)

Adrian spunea...

Sper ca Ponta sa o ia ca si Badea de la motociclist. Prea multa gargara din partea eunucului de Ponta.
Ilie Sarbu, Radu Mazare, Viorel Hrebenciuc, Ioan Adam, samd. sunt mai mult decat niste scursuri. Astia sunt oamenii pesedeului. Asemenea lepadaturi vor readuce capitalismul de cumatrie.

Unknown spunea...

Dexonline este un proiect civic; puteți ajuta la dezvoltarea proiectului, de exemplu contribuind cu definiții noi sau donând bani Asociației Dexonline.

"7. să fie apolitică; organizaţia trebuie să nu fie implicată direct în promovarea sau susţinerea candidaţilor pentru alegeri locale, parlamentare sau prezidenţiale; organizaţia poate desfăşura activităţi specifice (lobby, advocacy) cu scopul influenţării politicilor publice.
Aplicarea definiţiei structural-operaţionale în cazul României duce la încadrarea în sectorul nonprofit atât a unor persoane juridice de drept privat (cum ar fi: asociaţiile, fundaţiile şi uniunile sau federaţiile înfiinţate pe baza Legii 21/1924 sau a altor legi speciale, cât şi de drept public (cum ar fi: Crucea Roşie), ca şi a unor organizaţii care promovează interesele membrilor (sindicate, Camere de Comerţ)."

Anonim spunea...

Felicitări pentru iniţiativă. Ca feedback, puneţi banner-ul albastru, în culoare candidatului nu verde.

Unknown spunea...

Si-acum nu ca ati plange dupa un amarat de utilizator, dar cu siguranta nu voi mai accesa acest site.
V-ati descalificat profesional intr-un mod iremediabil.

cs'faci spunea...

Daca nici acum nu se iese in numar mare la vot si daca nici acum nu voteaza lumea cu cap, e grav.

Eu votez Iohannis poate reuseste si el sa puna tara pe picioare, macar jumatate daca nu toata.

Alexandru Nazarie spunea...

Ma surprinde placut aceasta initiativa. Ma surprinde placut gandirea si ma surprinde starea natiunii, sincer eu nu imi aduc aminte sa fi fost o asa chemare la unitate cu ocazia altor alegeri. Este imbucurator ca s-a starnit ceva in romanii care au minte si gandesc.. si acel ceva inseamna sa mearga la vot si sa opreasca miselia PSD-ului. Asta inseamna ca tara s-a trezit din somn. Multumesc dexonline pentru ceea ce faceti cu acest site, imi sunteti de mare ajutor in multe situatii, multumesc pentru acest mesaj. Multa sanatate.

Anonim spunea...

Va felicit pentru initiativa! Grozava idee ati avut (macar cumva trebuie informata lumea spalata pe creier de antene) si sunt perfect de acord cu mesajul vostru. Foarte bine argumentat si coerent. Respectele mele!
Se vede ca va pasa de viitorul Romaniei si de oameni (ceea ce nu as putea sa spun si despre Ponta&Co).

https://www.facebook.com/video.php?v=726529920754578

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=719856511434978&set=a.379910868762879.94186.100002319073252&type=1

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=729294460481393&set=p.729294460481393&type=1&theater

Iohannis presedinte! Romania libera!

DEX online, respect!
Mi-a crescut inima cand v-am citit indemnul.

Anonim spunea...

Am ramas surprins - placut - de initiativa voastra. Felicitari!

DAR..., am o intrebare credeti ca semidoctii si mai ales analfabetii vor deschide vreodata DEX_online?!?

Cu respect Teo F.

Ciprian spunea...

Dex, nu vreau decât să vă felicit pentru inițiativă. Trebuia să ieșiți din sfera "nu mă bag, nu mă interesează", odată și odată.

Anonim spunea...

Pentru anonimul care crede că PDL e de 10 ani la guvernare, o scurtă istorie a ultimilor 10 ani (rotunjind un pic perioadele):
- 2005-2006: guvern PD+PNL
- 2007-2008: guvern PNL+UDMR
- 2009: guvern PDL+PSD
- 2010-2011: guvern PDL+UDMR
- 2012-2013: guvern PSD+PNL
- 2014: guvern PSD+UDMR

Deci am avut la guvernare:
PD-L: 5 ani
PNL: 6 ani
PSD: 4 ani
UDMR: 5 ani

Dar dacă la Antena 3 vă zice că Băsescu și PDL sunt de 10 ani la guvernare, cine e adevărul să se pună cu Gîdea...

Marius Manea spunea...

Felicitări, deși este greu de crezut că un om cerebral, dornic de evoluție, care vrea să își imbogățească vocabularul sau să îl corecteze, ar putea vota cu Ponta.
Sunt dea dreptul comice argumentele cu copii, până și scorpia de Gabriela Vrânceanu pe care o stimam altădată recurge la atacuri ieftine afirmând că cine nu are copii nu e un om complet, ohhh, eaaa ”zeița fertilității”. Dragă Firea,nu (mai) facem copii pentru că nu avem ce să le oferim, colegii tăi de partid au furat totul, suntem oricum 7 miliarde pe glob și nu sunt resurse pentru toți, mai scriem, mai citim, încercăm să avansăm în știință, poate lăsăm ceva util pentru ceilalți, umplutul găurilor iresponsabil nu mai e de actualitate.
Să revenim la Ponta, mă întrebam de ce naiba nu demisionează când e atât de evidentă mișcarea celor mai cu carte împotriva lui? Păi cum ar putea să demisioneze un plagiator, un om care se dedă la furt intelectual, care face risipa banilor publici într-un mod atât de excesiv în tentativa de a suci mințile sărmanilor îndobitociți de antene, și care sunt mulți din păcate. Trebuie puțină implicare, dar refuz să cred că papagalul ăla îmi poate influența mie viitorul. PUNCT!

Anonim spunea...

trebuie sa aveti un iq destul de mic sa credeti in ceea ce ati scris, deci il meritati si pe ponta.
amnezia, sportul national al romanilor: iohannis acum un an asculta de ponta in USL.
sunteti ultra libidinosi cu indemnul ala.

Anonim spunea...

faptul ca stergeti atatea comentarii pe aici mai ales pe alea care va acuza ca politizati aiurea mediul asta va face la fel de "de temut" ca ala contra caruia indemnati sa nu se voteze. ultra penibil.

Anonim spunea...

:)) vai de capul vostru... voi folosi alt site de acum in colo.

Anonim spunea...

Felicitari pentru initiativa. Noi cei care lucram in IT / soft avem din fericire optiunea de a emigra.


Dobitoci sunt cei care nu vad ca instabilitatea politica si economica pe care o cauzeaza PSD-ul ne costa pe toti.


E trist dar de 2 ani incoace nu ma gandesc decat la emigrare; si nu din motive economice. E mult prea multa prostie si manipulare in masa in Romania. Asta este, vom ramane Romani pe internet si Suedezi, Danezi, Norvegieni, Germani in viata reala.

Vom vedea de asemenea cine achita nota de plata pentru dezmatul de acum, cand noi nu vom mai fi.

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...

Votand cu Iohanis, votez anti Ponta. Nu e vorba de Iohanis, ci e vorba de a nu iesi Ponta. Votul daca e abtinut, tot ii lasa lui Poanta procentul majoritar. E matematica simpla. Si votez contra Ponta pentru ca nu ii vreau pe rusi sa ne conduca tara. Daca Base era cu americanii, Ponta cu cine altii decat rusii? De ce vizitele la Moscova, de ce a scos Luckoil din sechestru? Nimic nu vine bun de la rusi, nici macar vantul.

Adrian spunea...

Bun...dragilor, ne tot căutăm motive, subiecte, explicații, comparații cu care să hrănim ura, sentimentul primar de bine și rău, acesta să ne influențeze decizia... ași mai putea să adaug și eu la lunga voastră listă și alte argumente și întâmplări "De ce nu e bine cu Ponta, chestii întâmplate și văzute de subsemnatul, deci nu povești de a 2-a sau cine știe ce mână, dar nu ași contribui cu nimic, doar cu o liniuță în marele tabel negru al lui P...a.
un lucru vă zic...DACĂ IESE PONTA, IESE REVOLUȚIE!... dacă pare utopic, credeți! nu se va termina cu bine. (las la interpretarea libera a fiecaruia după propia imaginație și intelect, ca să nu scriu concret aici, ce anume se va întâmpla, deoarece 40% din populatie nu va crede, dar vor fi gropi pline mult prea mute cu nevinovați)

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Injustice for All spunea...

Am sa scriu aici ceva ce am purtat pe suflet de ceva vreme: sunt tanar, student, si in aceasta campanie electorala am incercat din rasputeri sa cuget si sa analizez toate datele, evenimentele si opiniile lansate in presa, ori in cercuri sociale restranse din care fac parte, pentru a trage o linie de separare precisa si a alege corect, obiectiv si fara regrete un candidat caruia sa-i ofer votul meu. Am observat doua lucruri remarcabile: o data, Internetul este majoritar pro-Iohannis (in special in vederea turului II). A doua oara, Internetul nu are nicio retinere in a-i eticheta pe toti votantii lui Ponta drept inculti, nespalati, needucati, tarani, oameni care isi vand votul si viata pe un kilogram de malai.

Ideea asta ma deranjeaza atat sentimental cat si rational, intrucat am in familie oameni maturi, oameni cu facultate si care stiu meserie, care muncesc cinstit atat la stat cat si la privat, care nu apartin niciunui partid politic si care pot expune calm, rational, cu subiect si predicat motivele pentru care... il voteaza pe Ponta. Daca ar fi sa rezum aceste motive, ideea generala ar fi ca oamenii astia au trait si au muncit sub multe conduceri si guvernari. Au ajuns sa cunoasca politicienii si pe ai lor dintr-o perspectiva la care cei mai multi tineri, ca mine, nu o au acces si au luat o decizie educata si bazata pe fapte reale, nu pe postari online si articole de presa.

Avand drept de vot de numai cativa ani, nu m-a interesat niciodata in mod real politica. Nu am o parere bine formata, nu duc in spinare ani de chin sau prosperitate care sa-mi dicteze pe cine pun stampila. Insa ma aflu in situatia de a avea prieteni de varsta mea care ies in strada si protesteaza anti Ponta pe baza de ceea ce citesc si aud in presa si membri ai familiei cu experienta unei vieti muncite care imi spun ca lucrurile nu sunt tocmai ce par a fi, ca viata nu e numai cea de pe Internet. Ca cei mai multi oameni de 45 de ani care pleaca dimineata la serviciu si vin seara isi ocupa putinul timp liber cu altceva decat politica de pe facebook. Ca unii au lucrat o viata la stat si au simtit influente neprielnice "de sus" atat din partea unora cat si a altora si pot estima ce tabara reprezinta cu adevarat preavestitul "rau mai mic".

Nu toti votantii lui Ponta sunt batrani cu 2 clase si tot atatia dinti in gura; la fel cum nu toti bugetarii sunt inculti si aroganti si la fel cum faptul ca Iohannis are sustinere aproape unitara pe Internet nu inseamna ca toti intelectualii si toti oamenii cinstiti si harnici il sustin. Intre alb si negru exista prea multe nuante de gri pentru a lasa cuiva libertatea sa exprime certitudini.

Asadar, mesajul meu pentru echipa dexonline, ca utilizator al aplicatiei inca din scoala generala, ar suna cam asa: Personal, nu ma deranjeaza ca impartasiti oamenilor opinia Dvs. politica, iar asta nu ma va determina sub nicio forma sa renunt la serviciile dexonline. V-as ruga, totusi, sa nu mizati toata increderea Dvs pe niciunul dintre candidati si sa nu afirmati cu certitudine absoluta (daca certitudinea ar putea fi vreodata relativa) ca Iohannis si echipa lui sunt, in momentul de fata, singura sansa a romanilor. Motivul este simplu: nimeni nu cunoaste povestile tuturor. Unii sunt mai informati si in mai mare masura sa isi pronunte o opinie decat altii. Adevarul nu e de partea nimanui, ci undeva la mijloc.

Cu respect,
un individ care spera ca vizitatorii dexonline nu il vor cataloga drept "postac al rosiilor" sau alte metafore peiorative

catalin dumitrescu spunea...

M-ati convins sa renunt a va accesa site-ul!

raikks spunea...

Klaus, ferice de tine că dexu te susține!

mov spunea...

Keep up the good work!

mov spunea...

Keep up the good work!

Julian spunea...

Rezonez in totalitate cu ce a spus @Injustice for All. Aproape tot netul e pro Iohannis pentru ca PDL are o masina de propaganda mai buna, cu site-uri precum hotnews, adevarul, gandul care nu traiesc din piata si profit. Daca nu pot sa votez Iohannis pentru ca in spatele lui sunt indivizi precum Blaga, Videanu, Berceanu, Anastase, Boagiu, Falca, Flutur etc. care au devastat tara in regimul Basescu-Boc, nici Ponta nu-mi e simpatic tinand cont cat s-a furat si in timpul guvernarii lui Nastase, cu un PSD plin de baieti cu ochi albastri, asa ca aici pentru mine nu exista vreun "rau mai mic", ci un dezastru in ambele cazuri si in consecinta imi voi anula votul. Singura iesire din sordidul politicii romanesti (in care de peste 20 de ani se perinda cam aceleasi figuri abjecte, imbogatitii peste noapte care toata viata au lucrat la stat) este protestul, presiunea publica fiind ultima arma democratica a cetateanului impotriva abuzului si coruptiei pentru a nu se ajunge la nesupunere civica.

NICOLAE LAURENTIU,BACAU spunea...

„Pe cer nu este nici o diferenţă între Est şi Vest. Fiecare om îşi creează propriile diferenţe şi apoi le crede adevărate...”

Octavian Stan spunea...

Nu am varsta necesara pentru vot, deci nu o sa ma leg de subiectul asta. Dar vreau sa va multumesc pe aceasta cale pentru activitatea pe care o desfasurati in cadrul acestui site. Imi este de mare ajutor!

Anonim spunea...

Si pentru cei care tot sunt nesiguri, ganditi-va ca stimabilul domn Ponta le dă 700 de lei profesorilor asa din senin.
De ce sa alegi un om care înainte să fie ales începe cu mita pe fata??

Mihail Lungu spunea...

Sunt de acord cu acest apel. Bineînţeles, în condiţii normale aşa ceva nu ar fi fost nici necesar, nici salutar. Dar de vreme ce campania electorală dusă de echipa lui Ponta este de o murdărie de nedescris (gândiţi-vă doar la propaganda făţişă cu ajutorul Bisericii Ortodoxe, la accentele xenofobe sau la obstrucţiile de care se loveşte votul din diaspora), găsesc această iniţiativă foarte oportună. Felicitări.

Cristian spunea...

Oameni buni... nu ii mai criticati pentru "optiunile" lor pe indivizii care sustin acest site. Pur si simplu au gasit o oportunitate sa faca cativa bani din mediatizarea gangavului sibian si cu asta basta. Daca aceiasi bani i-ar fi primit de la oricare alt candidat, probabil ar fi procedat la fel.
Si stati linistiti! Nu tantalaul o sa castige!

cRiS spunea...

Am vazut multe comentarii anti Iohannis, eu va propun sa faceti o vizita in Sibiu sau sa cautati pe internet informatii despre Sibiu, si apoi mai discutam. Daca Iohannis nu ar fi fost bun nu ar mai fi fost ales 4 mandate primar la Sibiu cu peste 80 % din populatie. e sipmlu si logic, Iohannis demonstreaza ca e in stare de lucruri bune, in schimb Ponta ce a facut bun?, nimic, doar promisiuni si pomane electorale. Jos Ponta. In marile orase din Transilvania s-a strigat : ,,Ponta nu uita, tineretul nu te vrea,, , ,, Afara cu PSD din tara,, ,, Klaus Klaus nu ne da la Mikey Mouse,,, iar vineri vor iesi din nou cateva zeci de mii de tineri afara in strada pentru a cere demiterea primi ministrului si echipei lui de mafioti

Anonim spunea...

initiativa voastra este una laudabila. insa eu sunt in postura in care nu vreau sa merg la vot doar ca sa nu iasa ponta. eu as vrea sa merg la vot si sa il votez pe iohaniss. intr-adevar ponta a dus o campanie mizerabila cu pomeni, fraude electorale ( mai ales in moldova voteaza 1 pentru 10), si-a pus dulaii sa-l jigneasca si sa-l denigreze pe iohaniss, l-a plagiat si pe dan puric( gasindu-si tocmai acum romanitatea si ortodoxia - pentru un presedinte care uneste a aratat clar ca se delimiteaza de minoritati, iar modul acesta marsav de a folosi religia pentru a manipula imi provoaca sila fata de acest om)si sa nu mai vorbim de faptul ca nu a pregatit bugetul pentru anul viitor, lucru reglementat de lege ( pt psd legea nu are valoare din demonstratiile mascatilor si ale procurorilor).
Toate aceste lucruri m-au facut sa nu vreau sa il votez pe Ponta.
Domnul Iohanis a dus o campanie in care nu a denigrat, nu a facut celebrele promisiuni electorale,o campanie care mi-a placut si care a demonstrat ca se poate face politica asa cum ar trebui - civilizat -, dar nu am simtit dorinta de a fi presedinte din partea dumnealui.
Inteleg ca disputele electorale ale domnului Ponta ar insemna ca domnul Iohanis sa intre in culcusul leului, dar daca ar reusi sa iasa victorios mi-ar demonstra ca merita votat. Pentru a-l vota vreau sa demonstreze ca vrea sa fie presedinte, daca se poate mai mult prin fapte. Daca nu va demonstra acest lucru, eu, precum si altii care sunt de aceeasi parere ca si mine, nu vor vota.

Anonim spunea...

Esti sigur/a ca e traficat de organe? Ai facut o ancheta personala sa vezi cum stau lucrurile? Ma indoiesc...tot ce sustii tu, sunt marsaviile celor de la Antena 3 in frunte cu Gabi Firea si Mihai Gadea

Mihai spunea...

Am mare admirație pentru ceea ce faceți însă nu sunt de acord cu demersul dumneavoastră. Sunt unul dintre acei oameni care nu a votat cu nici unul din cei doi candidați și îmi mențin părerea și în turul doi prin anularea votului.
O să-mi spuneți că fac rău, că irosesc un vot care ar putea duce la o ameliorare a mediului social în care trăim, prin acordarea lui candidatului mai puțin prost-cotat în opinia publică. Găsesc firesc, că orice construcție clădită pe o fundație șubredă mai devreme sau mai târziu se va dărâma (este o certitudine); în cazul de față avem aceeași oameni politici (cu mici excepții), deci: aceeași fundație.Eu spun să ne păstrăm integritatea morală și să lăsăm oamenii să aleagă liberi, fără a da sfaturi de genul ”să alegem răul cel mai mic” făcând abstracție de cine sunt susținuți acești candidați și să lăsăm excepțiile din politică să-și croiască drum în mod firesc chiar și cu riscul de a mai răbda (sau nu) mandatul unui președinte compromis.

Anonim spunea...

Am senzatia ca ascult predica din biserica si mi se zice sa votez cu Ponta. Chiar mi se pare de prost gust implicarea dexonline in campania electorala. Nu serveste nimanui.
Un votant PSD nu va putea fi niciodata convins cu argumente sa nu voteze PSD. Chiar nu intelegeti, nu exista dezbatere electorala in Romania. E o alegere pur sentimentala. Se voteaza din ura si atat, de ambele parti.

Anonim spunea...

Felicitari pentru initiativa! Ce bine ar fi daca marea majoritate a romanilor ar gandi astfel! Din pacate, multi romani nu sunt capabili sa surprinda esenta lucrurilor, se incurca in amanunte nesemnificative (intr-un context dat).

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...

Dupa cum limba romana e pentru toti romanii, asa si DEX online ar trebui sa ii respecte pe toti romanii si alegerile lor si mai ales sa nu repete identificarile metonimice ieftine de genul Ponta=Rusia. Daca ati iesi din partizanat ati putea observa cu usurinta ca exista ratiuni foarte serioase si realiste de a-i respinge pe amindoi. Sint dezamagit de aceasta auto-limitare a echipei DEX online.

Valeriu spunea...

Daca aceasta initiativa venea din partea unui partid, era ok.. pana la urma asta este rolul lor, nu? Dar voi?? Urat demers.. trebuia sa fiti impartiali. Nu inteleg de ce unii simt nevoia sa devina mizerabili. Poate pentru ca isi dau seama ca Iohannis este extrem de nepregatit pentru o asemenea functie si fara nici o sansa pe 16 noiembrie, din pacate pentru voi.. Daca nu iesea atat de mult in fata si daca ramanea la Sibiu, imi placea in continuare.. pacat ca a inceput sa vorbeasca! De asemenea, daca nu isi dorea cu orice pret o functie, nu ar fi iesit la lumina atatea mizerii pe care si le-ar fi dorit in continuare ascunse!
Nu are sens sa enumar gafele spuse de Klaus.. case, copii disparuti fara urma, ghinion, Romania fara Ardeal, etc.. cred ca le stiti si voi, insa va prefaceti si afirmati ca "nici usturoi nu a mancat, nici gura nu-i miroase". Sau sa spun de "echipa de soc" din spatele lui..Roberta/ Boc/ Videanu/ Blaga/ Basescu/ Udrea.. etc. (este evident cat rau au facut prin taierea salariilor, a pensiilor, prin investitiile de milioane de euro in fantanile din comune sau a telegondolelor construite in locuri fara turisti..) Pana la urma e un stil cu care ne-am obisnuit, din partea sustinatorilor basisti, in ultimii 10 ani si a ajuns sa ni se pare si normal.. NU, nu e deloc normal!
Pacat.. pana acum va apreciam! Probabil ca nu conteaza aprecierea mea sau a altora care vor vota cu Ponta din convingerea ca este cu mult mai potrivit, in acest moment, pentru a deveni Presedinte. Asta este, nu toti putem fi de acord cu aceste manipulari ieftine.

Anonim spunea...

În al doilea paragraf „fiecare dinTRE noi”

dexonline spunea...

@Rucsandra Nițu: Ne-ați citat o frază dintr-o operă a unor autori privați (Salamon & Anheier). Și ați omis, ce convenabil, să precizați acest lucru, făcând afirmația dumneavoastră să sune a literă de lege. Ce sperați să demonstrați cu asta?

În plus, scopul articolului este civic, nu politic, o vom spune de un milion de ori fiecăruia dintre dumneavoastră dacă este nevoie. Atragem atenția asupra unei situații care, lăsată necontrolată, ne va duce de râpă.

Și da, plângem după fiecare utilizator pe care îl pierdem (și nu vă percepem ca „amărâtă”, nu vă depreciați singură). Dar nu avem de gând să ne punem libertatea în pericol pentru un utilizator sau pentru 2,5 milioane de utilizatori.

dexonline spunea...

Este corect și fiecare din noi.

Gabi spunea...

Bravo, oameni buni, ca m-am saturat si eu nepasare! Va felicit!

Anonim spunea...

Când eşti convins că "adevărul" tău e "Adevărul", mi se pare normal să încerci din toate puterile să îi convingi şi pe ceilalţi de "adevărul" tău, mai ales în cazul unui posibil pericol viitor pentru toţi românii. Ar fi chiar o crimă (din punctul tău de vedere) să nu o faci.

Adepţii lui Ponta nu sunt mai puţini convinşi de "adevărul" lor şi iarăşi ar fi o crimă (din punctul lor de vedere) să nu îşi apere "adevărul".

Am trecut de faza "adevărul e unul singur" când am învăţat despre doctrinele economice din lume.

Din nenorocire pentru toţi, nu reuşim să fim destul de sinceri, obiectivi şi curajoşi ca să abandonăm "adevărurile" false. De obicei trebuie să ne silească cineva din afară, fie cu forţa, fie făcându-ne de râs.

Mda, am scris mult şi prost. De fapt voiam să spun doar că nu ar trebui să ne deranjeze părerea altora indiferent unde o exprimă (cât timp nu e însoţită de ameninţări fizice sau verbale). Teoretic nu suntem oi, ci maimuţe. LOL. Acu' mă duc să schimb pe Anonim. Geez.

Unknown spunea...

Oameni buni, acesta este un blog, nu un dicționar, ce tot îi dați cu politizarea?!
Nu este politizarea niciunui lucru: puteți folosi în continuare dexonline exact ca până acum, fără să vă apară în față nimic politic.
Părerea politică e exprimată pe un blog, într-un spațiu al opiniilor, și nu în dicționarul online.

Și, oricum, dexonline nu este o instituție publică, să-i pretindem noi neimplicare politică sau alte asemenea.
Este un proiect privat, pentru folosirea căruia noi nu plătim absolut nimic, și este dreptul echipei proiectului să facă ce vrea cu și în acel proiect.

Anonim spunea...

Sa votez cu K.J. ar insemna sa votez prostitutia, pornografia, manelele, foametea, violurile. Sa nu mai spun ca nici macar roman nu-i.

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...

Felicitari pentru mesajul promovat si pentru sporirea, pe cat posibil, a constientizarii electoratului.
Ne vedem in turul doi.

Anonim spunea...

Aveți o reclamă anti-Iohannis pe prima pagină

Vă felicit pentru sprijinul acordat lui Klaus Iohannis, dar vreau să vă spun că se afișează o reclamă din Google pe prima pagină, ”Transilvania, nu Ardealul” scrie în ea, și conduce la următorul articol:

http://www.obiectiv.info/transilvania-nu-romania-de-ce-il-sus-in-organiza-iile-maghiare-pe-klaus-iohannis_59509.html?gclid=CNSOqeaT8sECFSrHtAodzAwAcA

Anonim spunea...

RUȘINE DEX, RUȘINEEEE...

Anonim spunea...

Laudabila initiativa, dar am mai spus-o si o voi mai spune: nu trebuie sa convingeti o persoana care este deja convinsa. sunt sigur ca 100% din utilizatorii dexonline nu voteaza Ponta. Trebuie mers catre populatia indecisa sau psd-ista si convinsi cei de acolo.

Anonim spunea...

In legatura cu traficant de organe:- daca ar fi adevarat , autoritatiile trebuiau sa se autosesizeze si sa deschida o ancheta. Era de ajuns sa ia legatura cu oficialitatile din Canada, care ar fi dat tot ajutorul pentru elucidarea acestui caz. Numai ca este mai benefica sa prostesti poporul. Pentru mine, vorbele , minciunile , promisiunile, plagiatul si mijloacele folosite pentru a aplana situatia, migratia primarilor, promisiunile electorale-care seamana foarte mult cu ultimele zile a lui Ceausescu-si el a promis marirea pensiilor cu o suta de lei-lipsa bugetului pe anul 2015, ma conving mai mult ca Ponta este un impostor, este o amenintare la adresa
statului de drept-si a vietii noastre, vom fi si mai saraci ca acum. Au promis redeschiderea spitalelor, crearea a noi locuri de munca, acum madama Harvard spune ca nu este obligatia guvernului asa ceva, au promis excluderea baronilor maghiari din conducere, cand colo aveau deja protocolul semnat in sertar.

Anonim spunea...

Miriade de firitiseli! Cel mai mult am admirat argumentele invederate!

Anonim spunea...


Cred ca ceea ce faceti este cu desavarsire GRESIT. Acest sit ar trebui inainte de orice sa fie o unealta utila SCOLARILOR, iar copii nu trebuie sa faca politica de partid. Daca si aici gasesti asemenea mesaje, de ce nu s-ar lipi si pe peretii scolilor sau in salile de curs afise electorale?!

Anonim spunea...

Pe ce va bazati cand spuneti ca ponta o sa subjuge justitia si toate celelalte? l-ati auzit personal vorbind cu prietenii, aveti documente in acest sens sau simtiti in urina ca asa va fi? comparati ultimii doi ani de cand e premier cu ceilalti 8 de dinainte cand in majoritatea mandatului a fost neica traian si premier si presedinte si ce au mai vrut muschii lui. singurele mele nemultumiri vis-a-vis de ponta pana acum sunt ca au pus-o pe codruta la dna si ca nu si-a respectat promisiunea de a-l da jos pe basescu. sunteti orbi? nu vedeti ca in spatele lui iohannis sunt toti oamenii care au facut rau sub domnia lui basescu? mandatele lui au fost o reeditare tragica a zodiei cancerului a lui sadoveanu. vorbeati de manipulare. manipulare e ce faceti dvs aici, cu buna stiinta, sau poate fara... poate ca ati picat si dvs prada manipularii. haideti sa nu-i mai inedmnam pe oameni sa faca una sau alta. fiecare are o gandire si are si facultatile mintale, dar si obligatia sa voteze cum ii dicteaza constiinta. Multumesc. Florin

dexonline spunea...

Ne bucurăm că știți mai bine decât noi ce ar trebui și ce n-ar trebui să fie site-ul. Poate aveți copii de vârsta școlii (să vă trăiască) și așa percepeți dumneavoastră site-ul. Dar Dexonline deservește 2,5 milioane de utilizatori lunar, de toate vârstele.

În școli se face o grămadă de publicitate, ce-i drept nu politică. Uitați-vă un pic la toate afișele dintr-o școală și numărați câte sunt ale unor firme private. Nu suntem de acord cu asta și, evident, nu am făcut asta niciodată. Menționăm asta doar pentru că e ridicol să ne admonestați pe noi când alții fac asta.

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...

Pacat ca cei care au cautat vreodata o definitie in dex si care nu accepta sa fie niste ignoranti oricum nu votau cu Ponta.
Ideal ar fi sa ajunga un link catre Dexonline catre oamenii din mediul rural sau cei fara educatie unde de fapt este ciolanul si unde va avea loc marea batalie...

Anonim spunea...

Victor Ponta PRESEDINTE Si terminam cu balciul acesta creat de diversionisti , de facebooksisti si de unii care nu au 3 lulele in ....

RAZVAN spunea...

E OK initiativa , si sunt de acord

Unknown spunea...

Dragii mei care o dati in stanga si in dreapta cu traficul de organe si de la copii. Informati-va. Aveti acces la internet, asa ca nu aveti nicio scuza sa ramaneti dezinformati si ignoranti. Si, inainte de a aduce acuze cu care v-a spalat creierii campania murdara a celor de la PSD, va recomand acest video:
https://www.youtube.com/watch?v=m3t74v8UAiU&feature=youtu.be

Mara Mocanu spunea...

O, Doamne, dezamagitor si inutil demers...oricum fiecare are convingeri si argumente proprii, motivatii ferme, experiente reale de viata si inteleg c-o sa va surprind cu dezvaluirea asta, dar sa stiti ca n-am aterizat direct de pe Marte pe dexonline, ca sa primesc indicatii electorale! Chiar nu era nevoie de o tentativa de manipulare in plus, scuzati, de o initiativa civica dezinteresata a unor oameni cu adevarul si dreptatea la purtator. Va accesam site-ul ca sa-mi raspund unor incertitudini lexicale, nu ca sa fiu indemnata PANA SI AICI cu cine sa votez. Am verificat cu emotie pe cine-ar trebui sa pun stampila conform celorlalte site-uri cu profil ligvistic si am constatat, ce usurare, ca au echipe mai intelepte ca a dvs, care-si vad de treaba lor consacrata. Slava Domnului! Cu bine.

Alina G. spunea...

M-am bucurat mult cand am vazut initiativa aceasta. Multumim si felicitari! Ma face sa imi doresc sa fac parte dintr-o asemenea echipa.

sorin petrescu spunea...

Felicitari! o idee care ar trebui urmata de toti cei care iubesc cu adevarat aceasta tara

padreati spunea...

Stiu ca ati ales sa daruiti o parte din viata voastra pentru binele cetatii, din spirit civic. Stiu ca nu cereti nimic in schimb si stiu ca nu aveti decat multumirea proprie la sfarsitul zilei la gandul ca e un lucru bun facut. Prin ceea ce faceti sunteti parte din cetate si nu puteti si nu trebuie sa stati indiferenti la ce se intampla in jur. Sunt alaturi de voi! Felicitari!

Andrei spunea...

Am avut parte de momente istorice in 1992, cand a venit ciuma numita FSN. Am avut inca un moment istoric atunci cand a venit CDR. Si s-a vazut ce guvernare productiva a fost. Am avut inca un moment istoric atunci cand l-am ales pe Ion Iliescu pentru simplul motiv ca era raul mai mic in comparatie cu Vadim Tudor. Un alt moment istoric a venit atunci cand Traian Basescu i-a infrant pe Adrian Nastase si pe Mircea Geoana, acestia din urma reprezentand mafia PSD-ului. Dupa 1990 am avut parte numai de momente istorice, cand am ales de fiecare data raul mai mic. Si unde a dus aceasta miscare a romanilor? Romania a fost furata ca in codru, indiferent de cine a fost la putere. Iar la carma statului au fost ba PSD, ba PD, ba PDL, ba PNL, ba UDMR. Exact aceleasi partide care isi trimit acum un reprezentant pentru fotoliul de presedinte. Nu astept un Fat Frumos sau un Superman sa candideze la presedintie, dar m-am saturat sa am de ales intre aceleasi partide. Sunt de acord ca Iohannis este un om nepatat, iar atacurile impotriva lui legate de case sau copii mi se par scarboase. Problema e ca, la fel ca si Ponta, este inconjurat de corupti, oameni care au furat in trecut si o vor face si in viitor. Daca intr-adevar vrem o schimbare, trebuie sa fortam aceste partide sa dispara. In momentul de fata admit ca nu stiu cum putem face asta. Nu de alta, dar ambele grupari au radacini prea adnci in tara asta. Insa daca ne mintim in continuare ca aia sunt rai, iar ceilalti umpic mai buni, nu facem nimic. Asa cred eu in acest moment, bazandu-ma pe celelalte momente istorice in care am fost nevoiti sa alegem raul mai mic. De aceea voi merge la vot si il voi anula, tocmai pentru a nu oferi ocazia vreunuia dintre partide sa mi-l fure.

floroian spunea...

Doamne!!!!!!ce neam de oameni suntem de nu putem fi uniti si nu vedem clar in ce situatie suntem; cunosc multi oameni apropiati mie care muncesc cinstit, isi indeplinesc dorintele in limita posibilitatilor fara a fura sau insela si cand vine vorba de Antena3 si propaganda lor, sunt inversunati in ai sustine pe toti moguli din arest... cum ca toti au dosare politice.......vad si aici multe comentarii acide privind guvernanti care "SI-AU DAT ONOAREA PE RUSINE" si care si-au mai atras si fii in aceste afaceri.
Felicitari pentru initiativa luata si cine are inca respect de sine si onoare nu va vor amenda si sper ca vor vota desigur cu cine trebuie.

Anonim spunea...

Sa zicem ca sunt un alegator nehotarat, citind comentariile voaste nu m-a ajutat deloc. 
Cu privire la implicarea DEX-ului in politica consider a fi inca o manipulare la un mic nivel, de altfel cum intalnesti pe majoritatea site-rilor in ultimul timp in nici un caz nu este vorba de patriotism cum sustineau multi dintre cei care au comentat.
Toate informatile cu privire la istoricul candidatilor sunt incomplete si impartiale, fiecare televiziun, ziar sau site isi are alesul si incearca sa atraga cat mai multi sustinatori.

Iar acum sa sa discutam putin depre cei doi candidati.

Iohannis conduce detasat in mediul virtual, cel putin pe Facebook, dar cu toate astea am vaga impresie ca este foarte departe de scaunul prezidential.
Acum poate ma puteti voi ajuta sa inteleg ce este cu Iohanis care este de foarte putin timp pe planul politic national propus acum cativa ani de catre contracanditatul lui la presedintie - Ponta.
Pana in acel moment eu nu am auzit de Iohanis si nici dupa ce acel proiect a fost respins de Basescu.
Iohannis si-a facut reaparitia pe scena politica dupa esecul lui Crin, ajungand presedinte de partid.
Cu privire la onestitatea si integritatea lui Iohanis si refuzul lui de a negocia, toate astea seamana cu un praf aruncat in ochi.
Daca Domnul Iohnanis era integru de ce s-a aliat cu cei de PDL, de ce a negociat sustinerea lor cand in urma cu cativa ani era unul dintre sustinatori inlocuirii guvernului BOC (PDL), sa inteleg ca acum cativa ani nu era integru dar a devenit odata cu primirea functie de presedinte PNL sau in momentul in care si-a propus candidatura.

De asemenea trebuie sa avem in vedere ca Iohnanis a avut functia de primar a unui orasel pentru ca asta este Sibiul, un sector din Bucuresti nici mai mult nici mai putin.
Faptul ca fost reles de atatea ori nu inseamna absolut nimic, ganditi-va la Vanghelie, Mazare s.a.m.d..


Sa zicem ca m-a convins Iohannis de integritatea si onestitatea lui, poate s-a convins si pe el, dar cand a decis sa se inconjoare de lupi ma face sa cred ca si dansul este lup sau poate doar o oita (cum cred ca este cazul) si atunci nu vad sensul de a vota cu idioti.

Ponta care avut o ascensiune politica uluitoare, probabil cand era mic si era intrebat ce vrea sa fie cand creste, el raspundea presedinte.
Ca oricare om politic cu putina istorie, Ponta probabil este corupt 90%, iar faptul ca ne minte cu nerusinare arata desavarsirea lui ca si politician (pt a fi un bun politician trebui sa stii sa minti)
Singur incantarea pe care mi-a adus-o in acest mandat a fost razboiala lui cu ilustrul presedinte Basescu, un om foarte dezgustator dar se pare ca cu multa carisma si mare trecere la femei.

Esecul lui ca premier poate fi pus si pe seama echipei, poate el este un bun conducator dar echipa este proasta.
Singura cale prin care ma vad scapand de premierul Ponta este prin a ajunge presedinte, iar in felul asta scapam de el ca premier, ii lasa locul unuia mai bun si tind sa ii tin pumnii lui Tariceanu, altfel ramanem cu el pana in 2016 si degeaba este presedinte Iohannnis.

La fel ca si Iohannis, Ponta este inconjurat de lupi dar cel putin lasa impresia ca conduce haita.

Indiferent de cine iese presedinte Iohannis/Ponta ..in comunism nu ne mai intoarcem –nu prea intelegeti chestia asta—cozile la carne si ulei s-au terminat in 89.





Avand in vedere cele de mai sus tind sa imi anulez votul.
Va urez o campanie plina de surprize!

Unknown spunea...

Desi nu sunt de etnie romana, iubesc neconditionat limba romana. Scriu aici, pentru ca sunt deosebit de recunoscator echipei dexonline pentru ceea ce face in mod consecvent si sustinut de multi ani. In momentul de cumpana prin crare trecem in preajma alegerilor prezidentiale, postarea aceasta a dumneavoastra nu cred ca este un act de patizanat politic. Daca pe 16 noiembrie, poate doar din lipsa de o minima cultura politica vom permite, ca o singura forta politica sa detina toata puterea, in anii care urmeaza vom trai intr-un sistem politic, care in lipsa unui minim de echilibru si control, pur si simplu nu are cum sa functioneze in favoarea interesului cetatenilor. Nicaieri in lume, niciodata n-a functionat asa ceva, ci a fost o sursa de nesfarsite dezastre si suferinte, de cate ori s-a intamplat. Sigur, limba romana va sti sa supravietuiasca, ca de atatea ori in istorie. Limba ne va fi consolare si mijloc de exprimare pe ocolite a ceea ce nu se poate spune direct. Limba va fi joc, distractie, incantare, continuitate, speranta. Limba va fi tot ce am vrea sa fim si nu putem. Limba poate nu va suferi. Dar e pacat de noi.

Un Nimeni spunea...

M-am bucurat aseara cand am intrat pe dexonline sa caut un cuvant, sa vad acel mesaj. Intr-o mare de jurnalisti si site-uri care-l promoveaza pe Ponta, aveam nevoie de asa ceva. Si inca de la oameni destepti! Bravo!

Anonim spunea...

Bravo pentru initiativa. E cazul sa ne pese tuturor

Anonim spunea...

Dexonline, va apreciez pentru aceasta luare de pozitie.
Dar stiti ce cred eu? Cine va "consulta" zilnic e lume desteapta, care isi pune intrebari: "e corect asa sau asa?"
Lumea inteligenta nu voteaza cu Ponta, indiferent cat praf in ochi ni se arunca cu asa zisii "intelectuali" care-l sustin.
Eu traiesc in strainatate si pe Iohannis nu l-am prea cunoscut pana acum. Dar prefer un "neamt" care vorbeste corect limba romana si nu latra de dimineata pana seara, folosind mahalagisme, precum "romanii pontodocsi".
Sper ca un profesor sa ia masuri pentru a reforma sistemul de invatamant, nu marind salarii, ci promovand meritocratia REALA. Ajunge cu limba asta de mahala care a devenit limba romana!

Bineinteles, nu e singurul motiv pentru care votez Iohannis (daca ma lasa ciuma rosie sa votez duminica).
Diasporean

Anonim spunea...

Nu trebuia sa politizati acest site. Nu merita politicienii atata atentie. Uitati-va si voi cam ce personaje sunt in spatele lui Iohannis. De Ponta nu mai vorbesc. Apoi amintit-va ca Iohannis pana nu demult a fost coleg de alianta cu Ponta, in USL.

Constantin I spunea...

E trist ca se jignesc oamenii.
Fiecare e liber sa aiba o opinie.
In legatura cu KWI versus VVP observ ca sustinatorii lor se comporta cam la fel cel putin in invatamintul preuniversitar in care directorii vor fi schimbati sau nu in functie de cine "cistiga alegerile". In loc sa ne injuram intre noi mai bine am propune ca politica sa fie exclusa din invatamint, medicina etc. Am fi mai linistiti si am avea o societate mai eficienta.

11/11/2014 ; 13:34

Sofrone spunea...

Felicitari pentru initiativa!

Anonim spunea...

Felicitari ! O initiativa foarte buna !

Anonim spunea...

Johannis a declarat atunci cand a fost propus prima oara pentru postul de prim-ministru si nu i-a iesit, ca nu vrea sa intre in mizeria de politica de la Bucuresti si ca ramane primar... putin mai tarziu a fost sustinut de Antonescu pentru conducerea PNL si a acceptat, iar la prima sedinta l-a ignorat pe acesta si i-a dat clar de inteles ca poate disparea din peisaj. Ajuns presedinte al PNL, a uitat ce spunea cu ceva luni inainte si s-a gandit ca ar fi bine sa fie si presedintele tarii... pentru lipsa unei coloane vertebrale nu voi vota cu Johannis...... cu toate ca sunt anti PSD.

Anonim spunea...

Felicitari! Ati dat o lectie frumoasa!

Ovidiu spunea...

Felicitări pentru iniţiativă!

Dragan Raul spunea...

Sa fii partinitor si sa sustii public un anume candidat, sa faci asta si din perspectiva unei echipe care reprezinta, in cazul de fata, un site destul de cunoscut precum Dexonline, poate ca ar insemna sa faci campanie electorala. Dar nu azi. Azi faci un compromis si din pacate/fericire te indeamna un bun simt sa-l faci. Ca s-ar putea sa fie rau si daca iese KI? Am putea sa ne asumam. Ca oricum e rau daca este ales VP? Eu zic ca acel bun simt lipseste daca nu am intelege aceasta din urma. Daca n-avem alte optiuni, ne ramane sa mai si experimentam; dar cu lucrul de care nu suntem siguri, nicidecum cu ce suntem siguri. Nu de alta, dar e vorba de anii nostri.

Anonim spunea...

Bravo!! Felicitări! Nu se va mai folosi site-ul vostru de jumătate de națiune! !!

Anonim spunea...

Sunt la curent cu informațiile despre politică, însă nu cunosc și nu am urmărit în profunzime ceea ce se arată pe la TV și in mediul online.

Părerea mea obiectivă ( obiectivă deoarece nu știu prea multe nici despre un partid, nici despre altul, nici despre un candidat, nici despre altul) este că toate informațiile pe care le avem despre partide, respectiv despre candidați sunt din zvonuri, părerile altora sau televiziune. Toate cele 3 menționate anterior au conținut subiectiv, deci....adevărul nu îl știe nimeni.

Ceea ce știm cu adevărat este faptul că am obținut dreptul la vot, care înseamnă că majoritatea decide. Din păcate această majoritate nu există, pentru că mulți oameni nu merg să voteze.

Aș respecta un președinte dacă aș știi ca 98 % din populația României l-a votat și că a fost cu adevărat dorit să ne conducă... este un om apreciat.

Anonim spunea...

Oamenii inteligenti nu voteaza. Nu stau sa intru in detalii, nu are sens. Din 1990 incoace ne distram la aceeasi Marie cu alta palarie. De fapt se distreaza politicienii pe seama noastra. Acelasi circ. Nimic nou. Continuati sa va mintiti singuri ca va fi bine, culcati-va linistiti ca "v-ati facut datoria" si ati votat cu Iohannis, de parca ati fi votat cu Al.I. Cuza. Va place sa nu, sinteti de acord sau nu, Romania a murit in 89 odata cu Ceausescu. Si poate il intrebati pe "herr" Iohannis cum e cu traficul de copii in care a fost implicat. La buna vedere!

Anonim spunea...

Jocurile sint deja facute, dar, repet, mintiti-va in continuare ca va fi bine si miscati-va fundurile la vot, yeah, baby! Cind camerele de filmat nu mai sint pe ei, adversarii isi dau mina si incing o bauta. Romanul retard refuza sa accepte realitatea totusi si.... voteaza.

Anonim spunea...

Respect!

Nico spunea...

Am inteles, trecem peste cele 6 case, V.V.P. are mai multe, deci se anuleaza, si, trecem si peste traficul de minori, na, V.V.P. are "un plagiat (furt, chiar dacă de text)", si mai trecem si peste faptul ca in stanga si-n dreapta lui K.J., in toata campania, au stat membrii PDL (ii stiti voi, aia de au fost la guvernare inaintea lui Ponta, acum vreo 2 ani, aia de au facut sa curga lapte si miere in Romania, iar Ponta ne-a pus dop robinetilor sa nu mai curga, aia de l-au sprijint pe presedintele ales (vreo 10 ani) al tuturor romanilor, presedinte ce ne-a ridicat tara din mizerie si a incurajat buna-crestere si respectarea Constitutiei)! Mda... grozava alegere, mare schimbare!

Cu aceasta ocazie, ma mut pe http://www.webdex.ro/!

O pensionara fara dinti si analfabeta, lipsita de patriotism, hranita din ajutoarele de campanie, o comunista nenorocita si cretina va doreste sa aveti o zi frumoasa si o viata senina!

PSD: Am scris fara diacritice, n-am, deoarece nu-mi ajung banii din ajutorul social sa cumpar un kilogram, doua, traiesc doar cu speranta sa primesc o sacosa acum cu turul II al alegerilor prezidentiale!

George spunea...

După cum bine spuneți, trăim un moment important, iar consecințele alegerilor din 16 noimebrie vor fi enorme.

Avem de ales între un candidat cu calități, dar și defecte și un candidat care a arătat în repetate rânduri că nu are nici cel mai mic respect pentru lege, pentru Constituție, pentru bun simț. Da, Klaus Iohannis nu este candidatul perfect, dar este infinit mai bun decât Victor Ponta.

Trebuie ca fiecare dintre noi să ieșim la vot și să ne îndemnăm cunoscuții să facă la fel. Dacă citiți comentariul acesta și vă gândiți să nu mergeți la vot, gândiți-vă în felul următor:

Vreți să trăiți într-o țară în care sunteți amenințați cu moartea pentru că nu susțineți pe „cine trebuie”? Vreți să trăiți într-o țară în care e normal să arunci găini moarte peste gardul adversarilor politici? Vreți să trăiți într-o țară în care puterea vă poate interzice dreptul la vot?

Dacă da, atunci votați Victor Ponta.

Eu unul nu vreau să trăiesc într-o astfel de țară și de aceea pe 16 noiembrie voi vota Klaus Iohannis și îmi voi îndemna toți prietenii să facă al fel. Dacă nici voi nu vreți să trăiți în România lui Victor Ponta, mergeți la vot și convingeți-vă toți prietenii să facă la fel!

„Pentru ca răul să se întâmple e suficient ca oamenii buni să nu facă nimic.”

CC spunea...

Încetați să spuneți că electoratul lui Ponta nu știe să scrie. E o propagandă ieftină!
Toți cei care sunt de altă părere sunt proști și analfabeți?
Surpriză! Se pare că și electoratul lui Ponta consultă DEX-ul! Dovadă comentariile anti-Iohannis respectiv pro-Ponta...

Anonim spunea...

Iar un mason imbecil, neroman pe deasupra, ca tot ne aflam in "DEX", implicat in trafic de copii este o binecuvantare ? Cand oare va veti trezi si veti realiza ca orice paiata propusa de elite - si niciodata de noi insine - pentru aceasta functie nu poate fi decat un tradator si o amenintare pentru intreaga noastra natiune ?

Anonim spunea...

Deșteaptă-te, române!

Anonim spunea...

Suntem independenți și fiecare din noi s-a alăturat proiectului pentru că simte......
Sigur echipa dex a scris textul?

Anonim spunea...

Cei care il critica pe Iohannis sa mearga in Sibiu (care era un sat cu blocuri pana sa devina el primar) si sa il compare cu Craiova, Pitesti, Bacau sau orice alt oras mai puternic ca Sibiul acum 20 de ani condus exclusiv de PSD de atunci pana azi. Inca nu pot intelege de ce oamenii din zonele sarace voteaza de 20 de ani PSD in conditiile in care raman la fel de saraci si batjocoriti de proprii primari si parlamentari pe care tot ei i-au votat...

Robert P. spunea...

Felicitări!!! Sunt încântat de iniţiativa dvs. Nici eu nu ma consider o persoană cu tendinţe politice, însă aşa cum bine aţi mentionat, trecem printr-o perdioadă crucială pt Romania; întoarcerea la un regim totalitar este inadmisibilă; este responsabilitatea noastră, a celor care înteleg aceste implicaţii catastrofale, să ne facem auziţi. Încă o dată, felicitari!

DM Ruști spunea...

Evident că trebuie votat cu KWI; păcat că nu putem crea o realitate alterantivă în care cei care cred că VVP e mai bun / la fel cu KWI ar putea experimenta pe propria piele varianta "roșie"; eu (și alte milioane de oameni) am experimentat pe propria piele în alegerile din 1990, 1992 etc. și m-am lămurit; definitiv!

Anonim spunea...

cu asta va ocupati mai nou?????
eu nu pentru asa ceva vin aici...

Anonim spunea...

Permiteţi-mi să vă citez:
"Comentariile care ne acuză că „facem politică”, presupunând a priori că asta ne face vinovați de ceva, vor fi șterse."

Interesant. Cum rămâne cu valorile pe care susţineţi că le promovaţi, atâta vreme cât nu permiteţi exprimarea tuturor opiniilor?

Părerea mea este că propaganda electorală, indiferent de orientare şi/sau justificare, nu îşi are locul într-un site de acest gen.

Anonim spunea...

Nici nu se putea mai academic si mai romaneste.Echipa unui site care ar trebui sa propovaduiasca limba si cultura romana ne indeamna sa votam cu un bilbiit si neica nimeni care nu s-a remarcat decit prin minciuni si gingaveli.Sa va fie rusine !
In plus fritz-ul vostru,dupa ce ca gindeste in reluare si se exprima prin bilbe si poticneli nu are nici macar aceasi religie cu noi.

Anonim spunea...

Notă: Publicarea acestui mesaj s-a făcut cu asentimentul marii majorități a echipei (nu cu unanimitate).

Majoritatea poate fi "covarsitoare", "simpla", dar niciodata "mare" :)

Keep up the good work! :)

Jurian Tiberiu spunea...

Eu sunt apolitic, dar asta nu înseamnnă că nu votez la fiecare scrutin cu candidatul / partidul (exclus din start psd) care, cred eu, se prezintă mai bine.
Consider că victor ponta şi psd - intenţionat cu litere mici - nu ne poate oferi nimic bun.
Este o iniţiativă de lăudat, vă mulţumesc.

Anonim spunea...

De ce vad propaganda electorala si pe acest site... nu stiu.

Anonim spunea...

Domnule DEX online,

Eu zic ca mai trebuie sa cititi despre Iohannis si gasca lui din spate. Cat despre Ponta, nu insinuez ca e un geniu sau exact ce trebuie, dar este singurul antibasist real. Si serios, daca nu sunteti informat cum trebuie, nu ar trebui sa impartasiti indemnuri mai ales stiind ca aveti un trafic destul de mare.
Cu ce e infinit mai bun Iohannis?
Vreti sa va trimit link-uri cu declaratii/situatii sau ne uitam la propaganda online care a fost excelent organizata de membrii lui Iohannis? Faptul ca in prima faza a campaniei si-a mai tinut gura pentru ca oricum nu stie sa vorbeasca cursiv sau cu ceva emotie, asta nu inseamna ca e mai bun decat Ponta. Inca odata, eu zic sa va documentati si apoi sa indemnati oamenii sa voteze cu X si cu Y.

Andreea spunea...

Din păcate, este extrem de greu pentru unii să înţeleagă că există oameni care sunt capabili să gândească singuri şi să acţioneze aşa cum simt, fără să fie plătiţi, manipulaţi, obligaţi.

În legătură cu adopţiile - pe care văd că unii le mai cred şi le şi spun cu o convingătoare naivitate -, pot întări cele scrise de cineva aici. În primii ani după 89, a fost un adevărat fenomen cu adopţiile, mai ales după ce s-a aflat atunci şi în ce mizerie de orfelinate erau ţinuţi copiii care nu aveau părinţi.

Foarte mulţi străini au venit atunci în România şi au adoptat LEGAL copii, unii care erau orfani, alţii din familii sărace, mulţi copii însă au fost daţi spre adopţie chiar de familii care au acceptat adopţia pentru că doreau un alt viitor pentru copiii lor. Şi eu cunosc astfel de cazuri, copil dat spre adopţie de familie, şi nu era una deloc săracă.

Fireşte că şi despre acele familii au început să circule prin orăşele tot felul de bârfe/zvonuri, că şi-au vândut copiii, că ăia le-au omorât copiii, că le batjocoresc copiii, că i-au pus la cerşit...

Mizerii oricând se pot spune despre oricine. Însă unii români au o plăcere de-a dreptul bolnăvicoasă de a inventa, fie din invidie, din incultură, din prea mult timp liber sau din dorinţa de a câştiga cu orice preţ.

Un popor needucat este cel mai periculos. Şi cum trăgea concluzia domnul Mark Twain, în Autobiografia, dintr-o experienţă trăită de el: e atât de uşor să-i faci pe oameni să creadă o minciună şi atât de greu să le-o scoţi apoi din cap.

Anonim spunea...

Mie mi-a plăcut sloganul "ROMÂNIA LUCRULUI BINE FĂCUT". Faceţi bine şi mergeţi la vot, orice opţiune aţi avea!

Anonim spunea...

Mie mi-a plăcut sloganul "ROMÂNIA LUCRULUI BINE FĂCUT". Faceţi bine şi mergeţi la vot, orice opţiune aţi avea!

Flo Redwine spunea...

Taman am cautat in DEX doua chestii: samsar de copii si demnitate. De ce nu le-ati pus sinonime?

Anonim spunea...

Pentru a nu fi fi acuzat de partinism, mentionez ca nu sunt sustinatorul lui blaga, flutur, orban.
Insa nici nu-i pot acuza de banditism, asta o poate face justitia, daca au gresit , trebuie sa plateasca.

Dar nici nu pot accepta ifosele tale de ali(en)at sustinator al unui cameleon rosu.
Prea vrei sa demonstrezi ca detii supremul adevar.
De parca PSD-ul ar fi fata-mare, si tu tatal ei protector.
Pana la arunca gaini moarte in curtea vecinului, uita-te in curtea ta, cinste justitiei ca ti-o mai curata de varani, guzgani, si alte rapitoare ale avutiei nationale.
Asumati-va gradina zoologica ce-o administrati, si lasati tara, ca e o curte prea mare pentru voi.
Ne vedem luni, la vot...

Catalin spunea...

Felicitari pentru mesaj si implicare.
Unele comentarii sunt execrabile, ma gandesc ca ar fi bine sa fie cineva delegat numai cu moderarea zilele astea.

Anonim spunea...

Pentru a găsi un răspuns la diverse nedumeriri lingvistice, apelăm la instrumente online, pe care le alegem după reputaţie şi profesionalism. Să spun ca de mâine „voi folosi alt site” doar pentru că nu îmi place atitudinea politică (sau civică) a autorilor dexonline ar însemna că am confundat un dicţionar cu post de televiziune şi că, pe viitor voi alege un dicţionar „de stânga” sau „de dreapta”. Hilar.

Lucian spunea...

Felicitari pentru pozitia asumata, insa oamenii care formeaza majoritatea votantilor primesc indicatiile legate de vot in biserici si la ridicarea ajutoarelor sociale.
Cum facem sa trimitem mesajul la cei fara discernamant pentru care internetul este o necunoscuta.

Ramona spunea...

Felicitari pentru initiativa! Aveti mare dreptate, o astfel de situatie cere o astfel de atitudine! Pacat, cum au scris si altii, ca sunt putini cei care nu sunt de acord si intra pe acest site. Si mai grav e ca cei ce nu sunt de acord sunt si inchisi la minte, e grav! Haideti la vot, hai Johannis!

Anonim spunea...

dfgfsadfg

Anonim spunea...

Nu ştiu care îţi este opinia in privinţa PDL-ului dar cu siguranţă PSD e mult mai rău.

Unknown spunea...

http://onlinereport.ro/lista-penalilor-din-spatele-lui-iohannis-care-au-anuntat-deja-ca-voteaza-cu-iohannis/

si

http://cuibus.ro/blog/romanii-au-memoria-scurta.html

Anonim spunea...

yuhuu, este super ca aveti aceasta implicare, ma asociez total cu acest punct de vedere.
Sper sa pot ramane in tara linistit si dupa alegeri cu prietenii si familia.
A se intelege ca daca am stat pe ganduri pina acum daca sa plec sau nu din tara, daca ies comunistii la alegeri nu mai sunt patriot deloc ca pina acum.
Nu vreau sa ma asociez cu toata coalitia comunista care formeaza acum un guvern si un parlament care promite ce vrei tu sa auzi, doar doar votezi cu ei.

cartonic spunea...

Care e diferenta dintre "Votați Iohannis pe 16 noiembrie 2014! Vezi argumentele echipei Dexonline" si "Echipa DEX Online voteaza Iohannis pe 16 Noiembrie. Vezi argumentele noastre!" ? Prima varianta suna a propaganda mizera, facuta pe fata. Si mai sar si aschii din ea. Cum, votati Ohannis, voi si vezi argumentele, tu?

Ma rog, vad cu parere de rau ca va tratati utilizatorii ca pe niste oi proaste si ma gandesc eu ca o sa aveti niste scaderi de trafic in urmatolarea perioada. Cel putin pana mai uita unii dintre ei.

Anonim spunea...

Pacat ca cei de la dex online s-au bagat in asa ceva, trebuiau sa fie impartiali. Sa le fie rusine, sa ne spuna cu cine sa votam! Votez cu cu cine vreau Iohanis nu este roman. Este alegerea unor partide care vor cu orice chip sa ajunga la putere si au cautat o persoana mai putin murdara, si au gasit un traficant care DACA AVEA INIMA DE ROMAN NU II TRIMITEA PESTE HOTARE, INFIA EL UNUL.

Anonim spunea...

Dovada ca nu sunt un robot : mergeti sa votati tot pe cine vor ei, adunatura de roboti.

Lucia spunea...

Felicitari pentru initiativa! Multi oameni din tara gandesc ca " Oricine iese, noi pierdem" Aceasta atitudine este in mod intentionat lansata/inoculata, ca oamenii sa fie inactivi, atunci cel mai slab va castiga si facem jocul lor! Deaceea ma bucur mult ca sunteti activi!

Anonim spunea...

Excelent si cat se poate de corect este demersul dumneavoastra! Felicitari, IOHANNIS Presedinte!

Anonim spunea...

: Dragilor, de ce nu sunteti sinceri si corecti pana la capat ; pe voi nu alegerea unui sas oarecare
dar cu destule bube-n cap va intereseaza cat despartirea definitiva de mentorul vostru iubit si venerat
de-a pururi. Asta va genereaza cosmaruri si groaza, asta va chinuie si va macina, cui va veti mai inchina
de acum inainte neconditionat si cui ii veti mai aduce osanale, cui.....Asta da tragedie !

Luc spunea...

Eu votez Iohannis.

Unknown spunea...

Sincere felicitari! Daca noi nu ne mobilizam sa producem o schimbare, puteti fi siguri ca mortii lui Dragnea, tiganii-turisti din Olt, asistatii social si pensionarii intaratati de propaganda Latrinei 3 isi vor face datoria fara a sta prea mult pe ganduri.

Un om ca Victor Ponta nu poate sa ne reprezinte in Romania anului 2014!

Anonim spunea...

La alegerile din 2004 ponta() numara si achimba acte la vreo 32 de cistrne la poarta dep.Petrom,cine stie intelege.....calculati acciza la 32 *30000litri.....statea cu ochelari pe nas alaturi de cel ce conduce acum sanatatea...asta e cel ce se crede deja presedinte.

Anonim spunea...

Sunteti foarte agresivi si s-ar putea ca efectul initiativei voastre sa fie complet pe dos, nu cred ca in felul acesta ii faceti stimabilului Klaus un serviciu, dimpotriva...

The Shid spunea...

Felicitări pentru inițiativă !

Cristian spunea...

După o mică analiză a textelor scrise de către cei doi candidați pe paginile lor de Facebook, care dintre domni credeți că scrie corect cu diacritice? D-l Klaus Iohannis sau d-l Victor-Viorel Ponta?

Vezi „Mândrie națională fără diacritice”.

Anonim spunea...

Eu te cred ca ai un interes material cu vreun partid dar jocul lor e sa iasa lumea cat mai mult la vot. N am lansat nimic intentionat, doar am deschis un alt argument, ca m am cam saturat de toti "desteptii tarii" sa ma prosteasca si pe deasupra sa ma faca si robot, doar pentru ca nu merg la vot, sau ca asa gandesc eu.

Unknown spunea...

Eu locuiesc in Sibiu si de cand este Klaus Iohannis primar, lucrurile s-au schimbat radical! Este incredibil ce a reusit acest om sa fac cu un oras! Merita tot respectul sa fie votat drept PRESEDINTE AL ROMANIEI!

Anonim spunea...

La televizor suntem bombardati cu cine sa votam, la radio, tv si pe internet la fel. In biserici preotii bombardeaza enoriasii cu astfel de informatii. De peste tot suntem bombardati cu mizerii de astea. Dexonline.ro lipsea sa ne mai spuna cu cine sa votam.
M-ati convins...sa nu mai folosesc site-ul vostru. Sper sa mai fie si altii ca mine si sper sa invatati ca politica nu se amesteca cu si in orice.

Anonim spunea...

Jos Iohannis. Prefer sã mor decât sã votez cu el.

Anonim spunea...

Eu cred cã e traficant de organe.. Un om întreg la cap..Nu voteazã cu Iohannis.

Anonim spunea...

Io am auzit ca Iohannis a terminat scoala cu 6,5. Il votez pe Ponta, ca el are doctoratul.

«Cel mai vechi ‹Mai vechi   1 – 200 din 521   Mai noi› Cele mai noi»