Blogul dexonline s-a mutat la https://blog.dexonline.ro. Vă vom redirecta acolo în 5 secunde.

10 noiembrie 2014

Votați Iohannis pe 16 noiembrie 2014!

Nouă ne plac zilele normale, în care ne putem vedea de treabă. Dar s-ar putea să nu mai existe zile normale în România. Acesta este motivul pentru care ieșim din sfera noastră de confort și încercăm să atragem atenția la ce s-ar putea întâmpla în țară în următorii ani de zile.


Mai întâi, permiteți-ne să spunem câteva cuvinte despre noi. Sperăm că Dexonline este un site util. Dacă nu pentru toți dintre dumneavoastră direct, atunci pentru cele 2,5 milioane de oameni care-l vizitează lunar. Ne face mare plăcere să muncim la el. Lucrăm în mare parte voluntar. Suntem independenți și fiecare din noi s-a alăturat proiectului pentru că simte că lasă în urmă un instrument devenit necesar supraviețuirii limbii, în circumstanțele sociale și tehnice ale lumii de azi. Ne place și lucrul bine făcut și avem și o mândrie, putem să-i spunem, că limba noastră maternă e româna. Da, aici sunt ambele sloganuri ale campaniei electorale, pe care credem că am reușit să le punem în fapte.


Cum am mai zis-o, Dexonline este un demers civic. Ne-am propus să facem ceva pentru limba română, pentru cei care vor să folosească cuvintele limbii române ca să-și transmită gândurile. Tot dintr-o pornire civică spunem acum următoarele.


Credem că trăim un moment important, iar consecințele alegerilor din 16 noiembrie vor fi enorme. Considerăm că Victor Ponta este un real pericol pentru România, un om cum nu se poate mai departe de valorile noastre: onestitate, muncă, responsabilitate, spirit civic. Credem că ar fi catastrofal dacă Victor Ponta ar ajunge președintele României, iar prima afectată ar fi justiția. S-ar nărui astfel statul de drept, singurul sistem în care inițiativa privată se poate dezvolta pe termen lung, fără teama perpetuă a unor abuzuri care pot lovi pe oricine, oricând.


Statul de drept necesită, prin definiție, separarea puterilor, care se țin sub control una pe cealaltă. Concentrarea parlamentului, a guvernului și a puterii locale în mâinile PSD este deja alarmantă, iar atacurile la justiție din ultimii ani arată intențiile acestui partid și ale liderilor săi. Adăugarea președinției la această horă a corupției ar fi devastatoare. Dacă PSD câștigă și alegerile prezidențiale, România va redeveni un sistem monopartid. Faptul că 40% dintre români nu văd o problemă în asta demonstrează starea de manipulare a unei nații care arăta, în 1989, că urăște cu toată ființa ei totalitarismul.


De aceea, o spunem răspicat: pe 16 noiembrie trebuie votat Klaus Iohannis.


Știm că acest îndemn poate fi contestat. Unii nu îl simpatizează nici pe Iohannis. Alții consideră că „toți sunt aceeași mizerie”. Alții ar vota doar cu Făt-Frumos sau cu Superman și nu se „mânjesc” alegând pe altcineva. Dar aici este viața reală, de care nu putem fugi. Fie Ponta, fie Iohannis ne va fi președinte cel puțin până în 2019, cu toate implicațiile care decurg piramidal de acolo, de la Cotroceni.


Pentru cei care au votat cu altcineva în primul tur (e și cazul nostru), Iohannis este o soluție infinit mai bună decât Ponta. N-a arătat nici pornirile de satrap ale acestuia, nici n-a luat apărarea celor ajunși în pușcării, nici nu spune una dimineața și alta seara, nici nu s-a arătat mai apropiat de regimurile cu trăsături despotice de la Est decât de valorile civilizației occidentale și nici nu i se poate pune în cârcă vreun plagiat (furt, chiar dacă de text). Klaus Iohannis este primar al Sibiului de atâția ani, reales cu mari majorități; n-are nici renume de baron local, care taie și spânzură pe moșia sa, și nici nu dă de bogdaproste la armate de oameni, pentru a le obține votul.


Un citat care a tot circulat spune că pentru ca răul să se întâmple e suficient ca oamenii buni să nu facă nimic. Experiența de viață a fiecăruia dintre noi ne poate confirma acest lucru. Ca răul să se întâmple nu trebuie să facem rău. E suficient să ne ținem deoparte, să rămânem pasivi, să persiflăm implicarea sau să ne găsim scuze pentru absență.


Îi înțelegem pe cei care uneori chiar nu găsesc pe cine să aleagă și-și spun că nu merită să piardă timpul cu votul. Acum nu este o astfel de situație. Cu Victor Ponta președinte, România s-ar duce de râpă și, pe termen scurt sau mediu, fiecare dintre noi ar resimți în plan personal dezastrul.


Vă rugăm să mergeți la vot pe 16 noiembrie și să-l votați pe Klaus Iohannis.


Echipa Dexonline

Notă: Publicarea acestui mesaj s-a făcut cu asentimentul marii majorități a echipei (nu cu unanimitate).

Actualizare: Încetați să mai susțineți că interesul pentru treburile cetății este un lucru rău. Interesul pentru lumea în care trăim este un lucru nu doar bun, ci chiar vital. Este absolut normal să ne interesăm cum ne administrează țara cei cărora noi le-am îngăduit să ne-o administreze, prin votul nostru. Puteți citi detalii despre viziunea noastră asupra civismului. Comentariile care ne acuză că „facem politică”, presupunând a priori că asta ne face vinovați de ceva, vor fi șterse. Nu poți să combați un punct de vedere cât timp nu îl înțelegi.

521 comentarii :

«Cel mai vechi   ‹Mai vechi   201 – 400 din 521   Mai noi›   Cele mai noi»
Cristian spunea...

Pentru toti ofensatii de "politizarea" dexonline am niste intrebari:
Cand v-o mari Ponta impozitul pe venit la anul ca sa-si acopere furturile tot asa de ofensati o sa fiti?
Cand o sa mai creasca taxele si accizele din burta, fara sa construiasca nimic cu banii furati in felul asta, tot asa ofensati o sa fiti?
Cand o sa continue sa va fure sistematic primarii, consilierii, senatorii, deputatii, prefectii si toti politicienii absolut tot ce e de furat si e bun public (deci si al vostru), o sa va aratati ofensati?
Cand o sa vina niste beizadele cu licenta, masteratul si doctoratul luate cu bani si o sa va ocupe posturile pentru care ati fi voi arhicalificati, o sa va aratati ofensati?
Cand Justitia o sa condamne niste hoti pentru ca au furat EVIDENT din bunurile publice iar politicienii o sa sustina ca a fost facuta o "nedreptate", o sa va mai aratati ofensati?
Cand o sa va calce cate un nenorocit cu bani pe trecerea de pietoni si n-o sa pateasca nimic, o sa va mai aratati ofensati?

A, stai, (aproape) toate se petrec deja. Dar nu va ofenseaza cu nimic.
Ipocriti.

Felicit echipa dexonline!

P.S. Nu zic ca va fi neaparat mai bine cu Iohannis. Dar cu siguranta nu va fi mai rau.

Andrei Constantinescu spunea...

Felicitari pentru demers. Va vizitez cu placere si ma bucur sa vad acest interes din partea dvs. Partea de final m-a determinat sa il distribui mai departe.

Anonim spunea...

voi sunteti tare ratati daca nu va duce mintea voi nu va ganditi ma prostilor. vreti sa ne dea si pe noi pe bani la straini. chiar vreti sa conduca unul care nu e roman ci neamt si asociat cu ungurii. om traficant de organe asociat cu Basescu si asociatii lui
eu credeam ca sunteti de ajutor cu dictionarul vostru dar pentru ce ati facut azi ca il sustineti pe un om care nici nu merita sa ii rostesc numele nu o sa mai intru niciodata pe un sait asa psihopatic ca al vostru
RUSINE v-ati vandut pe bani lui.

Anonim spunea...

5 case .....
Securist ...

Unknown spunea...

Si nord coreenii cred despre preaiubitul lor lider ca el e un ZEU.
Aproape in aceeasi masura, pontacii cred ca preaiubitul lor "lider" este un sfant(el fiind ortodox si avand o relatie foarte privata cu al-de-sus) trimis sa se lupte cu diavolul(Basescu) pentru a-l distruge, iar dupa ce sfantul monta va deveni presedinte, va curge lapte si miere(a se intelege taxe si impozite)!!

Din nefericire pentru noi astia cu mai multa minte, realitatea e una cat se poate de clara,trista:
-sunt prea multi naivi, cu sau fara educatie, spalati pe creier
-campania PSD e mult prea jegoasa(pe placul multor romani) si, evident, mult prea credibila
-vor ajunge la puterea totala datorita campaniei si a fraudei masive, iar de aceasta data nu vor mai lasa puterea din mana prea usor

Sper din tot sufletul sa gresesc, si ca ponta nu va ajunge liderul Romaniei!!

Voi astia, care-l veti vota pe ponta(sau poate nu), bucurati-va cat mai puteti de pomenile facute, de promisiunile "a'la prosti pentru prosti", de libertate, de fratii-surorile-copiii care muncesc in alte tari din UE si care va trimit bani acasa, etc etc etc fiindca din Ianuarie-Februarie ori Martie 2015 incolo o sa ajungeti sa va taiati venele!

In incheiere, a nu se intelege ca eu as crede ca va fi lapte si miere cu Iohannis presedinte, NU! Dar cu siguranta nu va fi cum va fi cu pata rosie comunista! Si de ce nu, poate chiar acest Iohannis va fi acel om pe care Romania il asteapta, in ciuda aparentelor.

Stef spunea...

Taman ce mi-a batut o domnisoara la usa, mi-a intins o punga si mi-a spus: "O atentie de la domnul Ponta". Initial am vrut sa sun undeva,.. la o politie ceva,.. dar apoi mi-am dat seama ca daca oamenii accepta aceste "atentii" si le influenteaza modul in care voteaza atunci isi merita soarta, si noi restul sunt victime colaterale. Eu si politica suntem doua drepte absolut paralele. Tot ce stiu e ca trebui sa votez impotriva mizeriei. Preventiv,.. e cineva pe aici, domiciliat in afara tarii, dispus sa gazduiasca un amarat nemultumit :)

Unknown spunea...

DEX Online ar trebui să fie independent politic! Ați primit o mare bilă neagră din partea mea pentru acest mesaj și pentru îndemnarea spre alegerea unui anumit candidat.

Anonim spunea...

Complet de acord cu ce a scris @Injustice for All. În rest, ne vor mânca de vii ORI elitismul (a se vedea comentariile de genul: alegătorii PSD-ului sunt analfabeți, nu consultă DEX-ul, nici cel pe hârtie, nici cel on-line, se vând pentru un sac de mălai, pe de o parte și, pe de altă parte, vai, echipa DEX on-line nu știe să scrie, hai să facem comentarii de intelectuali pe tema asta) ORI reducerile convenabile pentru o tabără sau alta (Ponta egal Rusia sau Estul mai larg, oricare ar fi Estul respectiv; Iohannis vrea cu Occidentul, pe când Ponta cu Rusia; Iohannis e neamț, nu român adevărat deci vrea independența Ardealului etc.) ORI zvonul (toate chestiile alea cu Iohannis traficant de copii, de organe...).
Succes in continuare proiectului DEX on-line.
(O utilizatoare zilnică, nu foarte convinsă că nu își va anula votul duminică)

Anonim spunea...

La guvernare a fost și e psd de 25 de ani, partid care a obținut de fiecare data cele mai multe voturi la alegeri.

Anonim spunea...

Votați criminalul Ponta, mă mir cum de nu a înfundat pușcăria pana acum...
http://elldor.info/2012/07/victor-ponta-acuzat-de-asasinarea-procurorului-cristian-panait-versiune-despre-care-scrie-frankfurter-allgemeine-zeitung/

Vali spunea...

Felicitari pentru curaj! Nu stiu de ce intr-o tara "democratica", nu poti avea libertatea de a-ti expune parerea! Nu inteleg de ce acest site nu are voie - dupa parerea unora - sa aiba o opinie....! Oare oamenii care lucreaza pentru noi de ani de zile, nu traiesc in aceeasi tara cu noi? Si, de ce ne tot dam atata dupa coada lingurii si nu putem sa acceptam si parerea altora? Ba, chiar putem sa nu citim, daca nu suntem de acord (ca, doar am vazut din titlu despre ce e vorba).
Eu am un copil care utilizeaza site-ul acesta ori de cate ori are nevoie. Si eu, si sotul meu l-am utilizat si il vom utiliza ca si pana acum. Nu ma pricep la politica, noi nu ne uitam la emisiuni ca sa ne formam o parere. Ne-am uitat, in schimb, la copilul nostru, la piedicile puse noua - tuturor! -, la viitorul pe care dorim sa i-l oferim, dar nu putem. Eu m-am uitat la bunica mea, a carei pensie a ramas la 390 de lei (Dumnezeu stie cum si-i dramuieste in fiecare luna, ca eu nu-mi dau seama!). M-am mai uitat si la Sibiu, care a fost capitala culturala europeana, si la Bucuresti, oras in care m-am nascut si traiesc, dar nu ma mandresc cu el....
Nu eram decisa cu cine sa votez, pana in ultima saptamana, cand am inteles ce ne asteapta daca va castiga Ponta.
Nu-mi doresc sa traiesc umilinte mai mari decat pana acum, nu vreau sa am un conducator cinic, arogant, prefacut si fara coloana vertebrala, care isi cumpara voturile. Am vazut care sunt alegatorii/sustinatorii lui Ponta. Ii vad fara sa vreau la stiri, pe strada, la diverse manifestatii din Piata Victoriei, pe langa care trec in drum spre serviciu...
Imi doresc macar sa am constiinta curata si sa nu ma reprezinte un astfel de personaj!

Il votez pe Iohannis, pentru ca generatiile urmatoare sa nu ma arate cu degetul si sa-mi spuna :"Din cauza ta si a celor ca tine!"

Anonim spunea...

Felicitari! Cum sa va lasati deprimati de huligani? Sunt destui si vor fi cat ii haul (cum se spune in Ardeal). Este clar ca la orizont se profileaza o zona putinista, vom fi tampon intre URSS si UE, noi mai in UE daca iese JOhannis si in URSS daca iese Ponta. Cei 40% prosti din Romania (apropos de cel care va critica mai sus) sa fie sanatosi. Sunt de compatimit.
Si de asemeni trebuie sterse elucubratiile calomnioase, care nu pot prinde la un om destept. Si da, oricine voteaza cu PSD nu este patriot ci patrihot!

2nd, dintr-o cauza tehnica NU AM
PUTUT DA SHARE!

Nico spunea...

Hai cu democratia!
PS: sa puna echipa dexonline o definitie a democratiei!

Florin spunea...

Felicitări echipei dexonline!

Nu am multe de zis, doar o simplă sugestie pentru webmaster:

în /styles/zepu.css

imediat după linia 1327 introduceți una cu:

color:#ffffff;

Atât, si bravo!

Moș Andrei spunea...

Bravo!!! Cât mi-ar plăcea să câștige...
Dar ceva îmi spune că majoritatea încă nu este pregătită pentru ceva mai bun decât Ponta; sper să fie doar pesimismul meu. Totuși, e strânsă „cursa”!

Mult succes în continuare la activitatea voastră! Chiar apreciez ușurința enormă cu care pot folosi site-ul vostru!

P.S. Celor care critică orice părere electorală: Trebuie să căutați în DEX ce înseamnă „a face politică”. Vă rog eu frumos!

Anonim spunea...

adevarat iohanis trebuie sa iasa nu il lasati ponta sa ne manance

Androneasca Plagiatoarea spunea...

O iniţiativă frumoasă, dar ineficientă. Câţi oameni o vor citi pe internet? Dintre aceştia, câţi se vor convinge de cele citite? La ora actuală, PSD-iştii în frunte cu Plagiatorul se întrec în minciuni şi în pomeni electorale lipsite de acoperire, mult mai eficiente - deşi imorale.

m3 spunea...

Uite unde am donat eu si pentru ce...
Usor jenant, si nu ca "faceti politica", fiecare facem. Nu din cauza "civismului", asta ar fi de apreciat. Nu pentru initiativa, initiativa, aproape de orice fel e de preferat lancezirii in lamentatie. Jenant pentru tocmai continut. Exact de ceea ce sustineti ca fugiti, faceti!
O manipulare rod al propriei voastre maipulari.
In definitiv, poti acuza pitonul ca inghite prada nemestecata? Nu poti, pentru ca e piton!
A, n-am zis nici o secunda ca nu va fi jale daca iese cel impotiva caruia va declarati. Asa va fi. Dar credeti-ma, la fel de rau, daca nu mai rau, ar fi fost cu 'providentul' vostru.
Nu aveti informatii decat la mana a doua sau a treia sau a 'n'-a, si doar dintr-o parte? Puneti mana si sapati! Dupa care voi lauda demersul, in totalitate.
Probabil ca va lasa indiferenti, dar pe mine m-ati pierdut...

Anonim spunea...

Aveam o impresie mai buna despre Dex online. Cel mai deranjant lucru este acela sa intrii pe pagina si sa vezi cum aceasta echipa care alcatuieste DEX-ul despre care cred ca toata lumea avea o parere extraordinar de buna, face reclama lui Iohannis.Nu vreau sa spun ca nu sunt de partea acestuia, insa mi se pare josnic ceea ce faceti.Aratati de fapt ca ati fot platiti de ACL ca sa ii promovati. Voi spuneti ca Ponta este condus de Basescu, cand situatia este tocmai opusa. ACL este o uniune constituita din PNL si PDL.Cred ca voi prefera sa rasfoiesc ore intregi un dictionar decat sa vin pe site-ul vostru si sa vad anuntul "Votati cu Iohannis!"

Anonim spunea...

Felicitări pentru inițiativă și pentru curajul civic de care dați dovadă!

Anonim spunea...

Mi se pare foarte interesant cum Dexonline il susţine pe Iohannis, pe când Iohannis nu prea le are cu vorbitu. S-a văzut extrem de limpede, aseară, în cadrul televiziunii Realitatea TV.

Echipa DEX, vă recomand să-l stimulaţi pe Iohannis să meargă la dezbateriile politice.

Cu un preşedinte mut nu va exista "România lucrului bine făcut."

Şi e culmea că refuză o dezbatere televizată, ar fi trebuit să se simtă norocos, dăcă era la radio dezbaterea beleaua era mare... :))

Anonim spunea...

sunteti te tot rahatul niste retardati.

Anonim spunea...

eu sunt Şerban . sāḥīḥ ŞERBAN . cel autentic . eu vă spun vouă :

Predarea , vinderea Ardealului la unguri a fost visul dintotdeauna , visul scump al criminalului de stat numit Traian Băsescu .
vis de pripăşit , de neromân , de venitură aciuată .
ura lui mongolă contra poporului şi-a țării l-a îndemnat la asta de când se ştie , de când a fost fătat ca o năpârkă .

ardelenii care au votat Iohannis au făcut-o pentru că sunt de acord cu acest lucru . şi se mândresc cu asta în fața străinilor .
ardelenii care au votat Iohannis sunt trădători de popor
ardelenii care au votat Iohannis sunt cârdaşii revizioniştilor horthişti şi unguri

românii trebuie să ştie : dacă vreți să vi se ia Ardealul , atunci votați Iohannis
votați hitlerismul , votați distrucția României . Şi-o veți avea .

Anonim spunea...

Mai bine interveneaţi cu un mesaj gen "Hai la vot!".Între noi fie vorba,si acesta e un fel de a face campanie anti-PSD.Sustinatorii acestui partid ies in masă mare la vot (mă gândesc la "babele" de la mine din sat care abia aşteaptă să pună ştampila pe PSD.)

RazvanP. spunea...

''Dar aici este viața reală, de care nu putem fugi.'' Correct me if I'm wrong, dar nu lipseste un i?
In rest, aplaud initiativa si indemnul!

Andreea spunea...

DEX online. Tot respectul meu. Folosesc site-ul vostru extrem de des si sunt recunoscatoare pentru toata munca pe care o depuneti. Acest comunicat v-a facut sa cresteti in ochii mei si mai mult - rar se intampla ca oamenii sa isi asume pozitii civice in tara asta.
FELICITARI DIN TOT SUFLETUL! (ca sa o citam pe ministresa de trista amintire)

Anonim spunea...

Nu ai decat sa mori daca atat te duce capu...

Anonim spunea...

Mai bine analizezi cati corupti letali pentru tara au generat cele doua partide, care sustin cei doi candidati.
Chi iti imaginezi ca postarile de pe Facebook sunt facute de ei?

Anonim spunea...

Iohanis e un neamt mizerabil.Hai Ponta! Si Iohanis suge pula

Anonim spunea...

Iohanis e un neamt mizerabil.Hai Ponta! Si Iohanis suge pula

Eu evident spunea...

Admir faptul că vreți să faceți ceva, că vă implicați, dar pur și simplu nu pot vota pe cineva, doar pentru că mi se spune că ar fi o catastrofă dacă iese altcineva.

Până una alta Ponta e premier de 2 ani jumate și nu o ducem catastrofal.

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonim spunea...

Viata reala e urmatoarea: Toti indiferent de partid fac parte din nomenclatura comunista. Scurt! Iohanis e o papusica mica pe baza de arc.

Anonim spunea...

Felicitări pentru acest demers! Jos pălăria si mulțumim pentru acest site minunat!

Adina spunea...

Felicitari...putini au curajul sa zica asta public

Alexandru spunea...

Foarte interesant ..toti "anonimii" sint impotriva nesajului DEX , si aproape toti care-si dau numele sint de acord cu el..
Oare cine sa fie acesti "anonimi" , unii de pe la psd , fara curaj macar sa semneze ?
Cit despre mine , voi merge cu toata familia la vot , in Montreal , sa aduc mica mea contributie la darimarea sandramalei mafiote a lui copiuta.
Cine stie , poate se va intimpla din nou minunea din 2009 , cind diaspora a salvat Romania ?

Anonim spunea...

HAI Iohannis, si eu am 12 ani, dar tot am putina minte in cap, oameni buni e vorba de viitorul tinerilor!

Anonim spunea...

Sunt al douăzeci de milioane și unulea cetățean al României care votează pe 16 noiembrie 2014 cu Klaus Iohannis.

Anonim spunea...

Ba o sa-l votam pe Iohannis!!! Sub nici un fel de forma nu trebuie votat mincinosu asta de Ponta! si plagiatoru... si spionu... si coruptu... si ..... blocat in pubertate...

Anonim spunea...

Romani, iesiti la vot!!! Nu mai stati acasa, pentru ca va hotarasc altii soarta. Iesiti si alegeti-va singuri viitorul. MERGETI SI VOTATI IOHANNIS !!!!!

Anonim spunea...

Este foarte evident ca de 25 de ani tara asta merge intr-o directie total gresita. Daca in continuare alegem sa mergem in aceeasi directie, inseamna ca suntem sado-masochisti ... Asa ca: OAMENI BUNI, IESITI DIN CASE PE 16 NOIEMBRIE SI SCHIMBATI DIRECTIA IN CARE MERGE TARA ASTA A NOASTRA, PE CARE O IUBIM ORICE-AR FI!!!

Marian spunea...

Presupun ca echipa dexonline nu a vrut decat sa isi expuna parerea despre un singur candidat in urmatoarele alegeri prezidentiale. Un drept de care ne bucuram fiecare dintre noi.
Cred cu tarie ca alegerea care va trebui facuta e alegerea a "the lesser of two evils". Scuzati-mi va rog exprimarea. Nu am gasit in romana o expresie mai buna care sa sumarizeze exact ceea ce vreau sa expun. Trebuie cantarite nu numai calitatile fiecarui candidat ci si problemele. Desi la capitolul calitati domnul Iohannis il depaseste clar pe domnul Ponta, la capitolul defecte Victor Ponta are locul 1 necontestat.
Lui Klaus Iohannis cred ca nu i se poate reprosa nimic in afara ca, zic eu, e un om mai sincer decat media, cu un coeficient de inteligenta destul de ridicat si care are cetatenie dubla. Da, cetatenie dubla! Nu cred ca niciunul din aceste lucruri este un defect, cetatenia dubla aratand si conexiunea fata de occident.
Cat despre Victor Ponta, desi problemele cauzate de el si defectele sale sunt foarte evidente, ele par sa dispara in mintile alegatorilor sai, care par a avea mintile spalate in acest caz. Este incredibil cum multi uita multe din declaratiile sale precum aceea ca nu va fi niciodata premier in asa numitul "regim Basescu" sau declaratiile in care insulta public pe programe de televiziune care sunt transmise international pe seful statului, aceste exemple fiind unele din cele multe care imi vin acum in minte, dar nu cele mai rele. Nu vreau sa votam un om care, sa zic asa, isi da drumul la gura si stropeste cu "adevarul" facut de el sau plagiat din anumite surse cuvant cu cuvant in stanga si in dreapta, negandindu-se la consecintele vorbelor sale,care dupa parerea mea nu este un om nu numai apt sa conduca statul ci si nici nu merita un asa privilegiu cand multi alti oameni muncesc din greu si poate ca merita mult mai mult ca el in acest stat.
Sper ca unele, daca nu toate cuvintele mele sa fi avut sens in mintea dumneavoastra, si ca acum va simtiti putin mai luminati in privinta aceasta. Poate este putin scris, poate este cam mult. Nu sunt scriitor, ci doar un om simplu, ca voi, care isi exprima public opinia in speranta ca gaseste alte persoane cu aceeasi opinie sau ca schimba in bine opiniile celorlalti.
Va multumesc ca ati avut rabdarea sa ramaneti cu mine pana acum. O zi buna in continuare!

Anonim spunea...

E cert ca dl. dl Iohannis nu are darul vorbirii, dar noi avem nevoie de fapte nu de vrajeli si vorbe goale. Ponta = MAFIA

Corina Grigoriu spunea...

Interesant cate reactii viscerale a reusit acest articol sa starneasca in randul sustinatorilor lui Ponta. Eu una (si se pare ca si echipa DEX online) sunt ingrozita de perspectiva de a avea timp de 5 ani un presedinte al carui singur proiect clar e distrugerea statului de drept. Ma intreb ce ii motiveaza pe ceilalti... In sfarsit, mai important e ca ma bucura mult initiativa DEX online si felicit acea "mare majoritate" pentru luciditate si curaj! Cred ca orice sustinere conteaza in acest moment. Multumesc!

Anonim spunea...

Eu zic ca cine il acuza de prostiile astea pe Iohannis...si se mai si asteapta sa-l credem, ne crede pe noi toti ceilalti drept retardati, cand de fapt el e un retard daca crede tampeniile astea! Un neamt a scos Romania din rahat...majestatea sa regele Carol I, slavita sa-i fie amintirea! Tot un neamt o sa ne scoata si acum!
P.S. Voi posta acest anunt ca anonim, intrucat lucrez intr-o intreprindere condusa de-an bandit de baron local si-n satrap tiranic din PSD...si daca as fi demascat as fi dat afara. La asta am ajuns la 25 de ani dupa revolutie. Hahal sa ne fie! Daca Ponta iese, ne mai trebuie o revolutie sa scapam de astia si nu-s sigur ca Romanii mai meritat atata sange nevinovat.

Anonim spunea...

Vă rog să ştergeţi mizeria care este afişată deasupra mesajului meu, e un atac josnic la persoană.

Dacă echipa DEX online nu are unanimitate politică atunci nu e fairplay să postaţi un mesaj de susţinere pentru un candidat folosindu-vă de popularitatea site-ului.

Anonim spunea...

Ce stii tu de patriotism copile ? Dupa comentariu tau imi dau seama ca esti un prototip de manelist incult care copie cuvinte de pe internet fara sa la stie intelesul ... Eu iti raspund cu un simplu proverb : "Spune-mi cu cine te insotesti ca sa-ti spun cine esti".

Anonim spunea...

După dezbaterea televizată cred că puteți să scoateți bannerul verde pentru că vă descalifică.

Anonim spunea...

"marea majoritate" e pleonasm!!

Anonim spunea...

Votez cum i-mi spune inima. Și inima spune sa votez cu Victor Ponta. Și asa va fi - Victor Ponta Președinte!!! VICTORIE. :)))

Anonim spunea...

Dupa 25 ani de guvernare haotica, cu majoritate de stanga, rosie, Romania a ajuns sa arate asa... De 2 ani e din nou guvernare PSD... S-au interesat doar de buzunarele proprii. Ponta a uitat ca a promis crearea a 1 milion de locuri noi de munca dar au aparut inca 70.000 de someri!

un cetatean revoltat spunea...

M-am intalnit cu d-l Klaus Iohannis anul trecut. Am discutat 2 minute, iar dupa ce ne-am luat ramas-bun am avut o senzatie de neliniste - senzatia pe care o ai atunci cand esti sigur ca ceva important lipseste. Mi-am ridicat camasa si am observat ca banditul mi-a furat rinichii!!! KLAUS IOHANNIS, DA-MI RINICHII INAPOI!!!

Anonim spunea...

Dexonline este unul din site-urile de referinta in Romania.
Este sub demnitatea voastra sa afisati indemnuri politice, sa asociati propria voastra munca, minunata dealtfel, cu cocina politicii romanesti de azi.
Si, dupa ce ca ati facut acest - unic, sper - si jalnic compromis, nici macar nu ati avut francheta de a permite toate comentariile care au urmat.
Va doresc sa va treziti si sa apreciati ceea ce ati reusit sa faceti din dexonline altfel.

Anonim spunea...

Doamne ferește. Sunteți scârboși peste măsură. Îmi abandonez contul de pe site, termin cu contribuțiile (de ambele feluri) și vă zic adio.

Dacă v-ați înjosit în așa hal încât să bagați ditamai bannerul politic pe DEX.. nu meritați nimic, nici respect.

Știți totuși ironia? Pe 16, îl votez pe Iohannis.

Totuși, e bine de știut că și DEX-ul poate fi cumpărat în România.

Parfumați-o cum vreți, dar tot PUTE.

Anonim spunea...

Încă ceva. Una bucată OPINIE nu se încheie cu una bucată ÎNDEMN. Să folosiți banii pentru colivă!

Anonim spunea...

Nu mi se pare normal ca un om sa fie acuzat fara dovezi doar ca sa ii lovesti reputatia. Toata campania domnului Ponta s-a axat pe ce face rau domnul K. si pe ce a facut maretul guvern Ponta, surprinzator , exact inainte de alegeri. Acum suntem iar 18milione de romani in tara nu? Dupa ce ati facut tot acel scandal cu recensamantul, ce mai spuneti acum? A3 era pana de curand postul la care ne uitam toti, insa de atunci pana acum au devenit doar o unealta de campanie si de manipulare(cei care ii acuza pe altii ca folosesc cuvinte mari sa ma ierte).

Urmatorul mesaj l-am preluat din aceasta "propaganda" de pe mail a domnului Iohannis, il puteti citi sau il puteti ignora.

Nu vota Johannis !
Ăsta te pune la muncă și nu dă nici o pomană Rușineeeeeeeeeeeeeeeeee


Am citit zilele astea mai multe articole ale unor colegi de breaslă
despre prestația electorala a lui Iohannis: e „moale”, e „flasc”, e
„scorțos”, e „plicticos”… Și enumerarea poate continua. Mă uitam la
emisiunea în care a fost invitat la Realitatea TV („Jocuri de Putere”, cu Rareș Bogdan).
Au dreptate colegii mei !
De ce ?

Pentru că Iohannis
NU dansează cu țigăncile la „Cireșica”.
NU bea șprițuri cu Gigi Becali.
NU are rude apropiate care să se încuscrească cu clanurile țigănești. NU face glume mai mult sau mai puțin deocheate.
NU se ia în gură cu presa.
NU știe câte cuburi de gheață fac scotch-ul perfect!
NU are dosare suspendate pe bază de imunitate.

Cum să devină președinte?!
- Pentru că Iohannis
NU a plagiat.
NU și-a șters doctoratul din CV.
NU are legături dubioase cu SIE.
NU a avut o carieră profesională într-o ascensiune suspect de rapidă.
NU și-a lăsat nevasta gravidă ca să se însoare cu alta, fiica
unui mare ștab de partid.
NU joacă baschet.
NU pilotează mașinuțe.
NU are amici intimi proprietari de televiziuni îmbogățiți din afaceri cu statul.

Cum să devină președinte?!
- Pentru că Iohannis
NU apare în ținute sumare.
NU este susținut de șeful statului.
NU a luat împrumuturi de milioane de euro de la bănci, returnate
apoi în chip miraculos.
NU a fost căsătorit nici măcar cu vreo găină, ce să mai vorbim de un ditamai Cocoș, zis și „Nașul” în anumite cercuri?!…
NU a luat împrumuturi de sute de mii de euro de la personaje implicate în Afacerea Microsoft, cu termene de returnare de zeci de ani.
NU a împărțit cu generozitate fonduri de la buget și fonduri europene amicilor politici anchetați acum în diverse dosare penale.
NU și-a luat zeci de hectare de teren printr-o tranzacție nelămurită lângă fiica protectorului său politic.

Cum să devină președinte?!
- În plus, e evident că omul
NU e șmecher, în sensul „bun” – românesc, așa cum ne place nouă.
NU are simțul umorului.
NU are replica acidă la el, ca mai toți politicienii de pe Dâmbovita NU se ia în gură cu nimeni.
NU jignește.
NU înjură.
NU promite mai nimic.
Când vorbește,
NU ne stârnește,
NU ne revoltă,
NU ne înflăcărează.
NU e în stare de un sănătos și autohton „ba pe-a mă-tii!”.

Cum să devină președinte?!
Păi nouă
NU ne place o Românie normală!
Nouă ne plac efervescența, scandalul, circul, șmecheria,„descurcărismul”, focurile de artificii, exprimările spumoase, ăia care „o zic”…
Deci :
NU avem cum să votăm Klaus Iohannis!

*
P.S: Știți ce făcea Iohannis, când toată țara se dădea de ceasul
morții cu „autoexcluderile” din PSD ?
Se dădea cu bicicleta pe Kiseleff împreună cu câțiva susținători ! Așa cum> își stabilise în programul său rigid, de neamț inflexibil. În loc să se bată cu ghearele și cu dinții să zică și el
câteva vorbe în breichingniusurile televizate !

Cum să fie ăsta președinte ?

Cornelius@ spunea...

Era ultimul loc unde mă așteptam să găsesc dezbateri politice, cu MORERATOR... Sunteți penibili, nici nu mai contează cine sau ce o să devină președinte. [Punct]

Anonim spunea...

Uf. Lipsa de intelepciune. Trebuie sa intelegeti ca din momentul in care ati facut un astfel de partizanat public, eu unul nu mai pot face donatii pentru voi. Macar daca "argumentele" ar fi fost scrise mai elegant - textul parca e luat de pe facebook.

Geo spunea...

Nu ma deranjeaza ca faceti politica. Nici faptul ca sustineti un candidat, in detrimentul altui candidat! :) Sunt de acord ca trebuie sa existe un echilibru. Intr-adevar singura chestie care m-ar deranja ar fi interventia presedintelui in justitie (vizat fiind Ponta). Dar sa nu uitam, totusi, ca si Iohannis a fost la un moment dat sustinut de coalitia PNL + PSD... Deci eu o sa ma duc sa votez, ca de obicei. Dar din pacate nu am pe cine sa votez. Dintre 2 masoni unul o sa castige, evident. Iar situatia nu o sa fie roza, nici cu unul nici cu celalalt. Nici Ponta "ortodoxul" nu ma reprezinta, nici Iohannis "crestinul/liberal lutheran". Moldova a fost condusa cel mai bine de catre Stefan cel Mare si Sfant, un roman crestin ortodox, traitor cu adevarat, si aparator al tarii si al credintei, sau de un Mihai Viteazu'. In rest pana azi nu m-a convins niciun asa zis "politician" (mafiot legal) .. Sunt totusi tentative de a fi convins... Unii tineri par promitatori. Asta ar fi singura speranta!

Vali spunea...

Felicitari pentru demers!

Anonim spunea...

Sa va fie rusine DexOnline pentru propaganda electorala de mizerie pe care o faceti... Nu o sa mai folosesc site-ul asta niciodata!!!

Unknown spunea...

Iohannis decât Ponta

Anonim spunea...

Vreau sa stiu daca este adevarat ca are 2 cetatenii. Si interesele cui va reprezenta!
"Constituţia României nu-i permite lui Iohannis Klaus Werner să ocupe funcţia de ministru, prim-ministru şi nici preşedinte al României, fiindcă are dublă cetăţenie!
...
In Germania - românii au fost obligaţi să renunţe la cetăţenia română, pentru ei neacceptându-se dubla cetăţenie."
http://www.justitiarul.ro/porumbacu-a-scapat-porumbelul-klaus-werner-iohannis-care-se-vrea-premier-sau-presedinte-al-romaniei-are-si-cetatenie-germana/
Noi romanii refuzam sa ne consideram tara de rangul 2 in UE (punct).
Germania refuză să acorde dublă cetățenie imigranților din afara UE
http://www.evz.ro/germania-refuza-sa-acorde-dubla-cetatenie-imigrantilor-din-afara-ue-1041083.html
Nu sunt pro Ponta, categoric! Dar nu accept nici asa-zisi arieni masoni! :) Imi pare rau!

Anonim spunea...

Felicitari pentru initiativa!! Din pacate sunt prea multi romani spalati pe creier de comunistii mizerabili, in colaborare cu Romania TV si cu Antena 3.....Va fi imposibil ca acesti oameni sa se trezeasca din "prosteala transilor" Sunt foarte multi nostalgici dupa comunism ( in special pensionarii), dar si foarte multi tineri care habar n-au pe ce lume traiesc,dar se apuca lejer sa critice aiurea...Biserica ortodoxa este o RUSINE !!!! E inadmisibil sa te implici intr-o campanie murdara,doar ca sa fie si "slujitorii D-lui" in castig....Personal n-am crezut niciodata in aceasta metoda infecta de manipulare,iar ce a facut BOR cu sugestile sale,referitor cu cine sa votam,cu X pt ca e ortodox....nu a facut decat sa-mi intareasca si mai mult convingerile pe care oricum le aveam.....Cu parere de rau,suntem un popor de spalati pe creier,ne sacrificam pt. o gaina sau niste papuci....In concluzie...,ne meritam SOARTA
!!!!!

Florin Cojocariu spunea...

Vă felicit pentru mintea limpedă și faptul că vorbiți. Problema noastră, a celor care muncesc toată ziua, nu e că facem prea multă politică. Nu facem deloc. Așa a ajuns un golănaș ca Ponta un candidat cu șanse mari.

Cine vă spune că nu aveți voie să amestecați politica cu ce faceți aici nu pricepe ce e politica. Trebuie să vorbim și asta trebuie să conținut și după vot.

Bravo!

Anonim spunea...

Se pare ca se face (voit???) o mare confuzie intre CIVIC si PARTINAZAT !!! Oricum, cred ca v-a mai trecut după confruntarea de aseara... Sa voteze fiecare după cum crede, dar sa VOTEZE !!! Asta înseamnă CIVISM!

Anonim spunea...

"CAMPÁNIE, campanii, s. f. 1. ...2. Acțiune organizată după un anumit plan, în vederea realizării unor sarcini politice, sociale etc., într-o anumită perioadă de timp; p. ext. timpul cât durează această acțiune. Campanie electorală".
Nu stiam ca DEX online organizeaza actiuni "în vederea realizării unor sarcini politice, sociale etc., într-o anumită perioadă de timp; p. ext. timpul cât durează această acțiune." Credeam ca scopul dv. este un cu totul altul decat cel de a face campanie electorala.

tara arde spunea...

Mi-am permis sa "fur" fragmente din ceea ce ati scris voi si sa postez pe facebook. Dupa mine acestea sunt problemele reale.Sper sa nu va suparati, nu "plagiez", ci doar dau mai departe ceea ce ati facut voi f bun. Fiind vorba despre o intreaga echipa, mi-a fost greu sa scriu de la cine am preluat. Felicitari pt curaj si pt ca sunteti punctuali in ceea ce vorbiti.

Anonim spunea...

Felicitari pt initiativa!

Anonim spunea...

Daca Iohannis a fost un primar bun, nu inseamna ca va fi un presedinte bun.(Emil Boc a fost un prim-ministru ingrozitor, provocand proteste in toata tara, iar acum cred ca este cel mai bun primar al orasului Cluj-Napoca). Daca vine cu vorbe ca mareste salariile si pensiile, greseste deoarece prim-ministrul se ocupa cu aceste lucruri. Daca va fi presedinte Iohannis iar vor scadea salariile cu 25%, daca iese Ponta probabil vor mai creste taxele.

Anonim spunea...

Felicitari, DEX ONLINE. E o atitudine civica opozitia la adresa lui Ponta, in aceste zile, nu mai e o chestiune de politica si de partizanat josnic. In definitiv, si pagina d-voastra e un "lucru bine facut", care poate arata celor nehotariti - si eventual celor orbiti - ca multe lucruri ar putea fi astfel in Romania.

Anonim spunea...

Foarte bine că vă implicați. Dacă toate site-urile utile și foarte accesate ar face același lucru poate lumea s-ar lămuri că oamenii care produc valoare în țara asta îl vor pe Iohannis și s-ar gândi mai bine dacă chiar îl vor pe Ponta să ne aducă pe toți la stadiul de dependenți de ajutor de la primărie.

Mi se pare normal să vă implicați politic atunci când libertatea tuturor este în pericol. Ne amintim foarte bine cenzura și agresivitatea utilizată de PSD.

Dacă iese totuși Ponta, ar fi greu să trăiești cu gândul că ai fi putut să faci ceva, dar ai refuzat să te implici. Noi nu avem o democrație consolidată - un singur mandat cu PSD care să dețină toată puterea și am alunecat înapoi spre dictatură. Cine le va mai putea sta în cale după aceea dacă ei sunt atât de agresivi chiar și acum în campanie când încă nu au câștigat?

Anonim spunea...

La revedere!

Fără stimă,

A

ela spunea...

Sunt consternata, ati savarsit un abuz si ati dovedit totala lipsa de respect pentru tematica pe care o slujiti. Este un gest impardonabil ca sa profitati de motivatia accesarii situ-lui, absolut laudabila, in scopul de a va promova ideile politice si a incerca sa influentati vizitatorii dumneavoastra in sustinerea unui candidat la presedintie. Corect ar fi sa inlaturati orice mesaj politic de pe site.

Anonim spunea...

asa vom face, sper sa nu ne dezamageasca

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Unknown spunea...

Nu cred. Nu ai nimic mai bun ca dexonline.ro pana acum... Il vei folosi. Nu mai minti. Nu iti face onoare. Asta nu inseamna ca trebuie sa votezi cu cineva anume. Tu chiar sa ramai la Ponta. As vrea ca votul sa arate cati romani apreciaza bunul simt si cati mitomania. Atat. Asta are Johannis in plus fata de Victor Ponta: bun simt. CE vor face numai ei stiu, dar eu votez cu Erasm, nu cu Luther. CAnd zic asta nu ma refer la religie, ci la temperament si metode. Ponta e ca Luther: e convins. DAR spre deosebire de acela, Ponta ne minte ca ne UNESTE, cand tot ce face e sa sublinieze diferentele dintre romani, scindandu-i: ortodocsi si de alte religii, cu copii si fara copii, pensionari si restul, saraci si mai putin saraci, inculti si mai putin inculti....nu e nicio unitate. Ne dezbina.

daniela spunea...

Mare curaj ati avut cu aceasta postare. Felicitari! Romania este in mare deficit privind curajul si asumarea ... chiar si la aceasta rubrica de comentarii, putini au ales sa nu fie anonimi.

Dorin Adrian S spunea...

Ma numesc Dorin Adrian S.. Sunt din Tirgu Mures si va felicit pentru initiativa. Prin aceasta actiune dovediti concret constiinta si spirit civic. Va multumesc!
L-am votat si-l voi vota pe Klaus Werner Iohannis si pe data de 16 noiembrie. Klaus reprezinta singura solutie ca statul de drept sa fiinteze, "sa functioneze".
Uitati-va un pic in launtru vostru, apelati la ceea ce se numeste constiinta si veti sti cu cine sa votati.

Marius spunea...

Si Ponta si Iohannis sunt mizerabili. Unul dintre ei o sa fie presedinte, dar eu cred ca presedintele este oglinda tarii, deci este e ...
Asa arata Romania acum, ca Basescu ...

Anonim spunea...

Just ce spune Anonim-ul, ăla primu' nu ceilalţi doi organişti. Te aştepţi să intri într-un loc să găseşti ceva util şi dai de politică. Consider politica un virus, o manipulare în masă, pentru ăl' cel mare de pe acest site, te credeam imparţial şi cît de cît potent în gîndire. Să mă fi înşelat?

Unknown spunea...

- Prețuire și mulțumiri pentru DEX!
- Consider că, dacă nu ați realizat un consens, nu trebuia să publicați acest mesaj politic.
- Din punctul meu de vedere, cele mai multe dintre argumentele dv. pro Iohannis și contra Ponta sunt simple opțiuni politice, subiective, nici pe departe raționamente matematice.
- Eu, comunist fiind (”odios”, ”îndoctrinat”, nu-i așa? Huooo!), nu mă simt reprezentat, cu adevărat, de niciunul (Ponta, Iohannis). Dar Ponta mi se pare răul mai mic. Sunt conștient că, prin această apreciere, îi fac un rău lui Ponta (căci îl preferă un comunist, deci este și el comunist. Aoleu, pericol mare!).
- Amândoi sunt niște marionete ale mahărilor din afară, dar Iohannis nu are nici măcar aparența de om viu, parcă-i din paie. Are tot ce trebuie pentru a fi o marionetă perfectă a Angelei Merkel.
- Dacă vreți dialog real, de ce ștergeți anumite mesaje?

Anonim spunea...

"...și nici nu dă de bogdaproste la armate de oameni, pentru a le obține votul." Vad.
http://media.dcnews.ro/image/201410/w670/punga_iohannis_50003900.jpg

Anonim spunea...

Lui Gabriel Mihaila.Luati-vi-l pe Klaus J.inapoi la Primaria Sibiu.Bafta!

mihai spunea...

Cine crede ca Iohannis e traficant de organe sau de copii, e un retardat mintal, spalat pe creier de Antene si toata propaganda psdista.

Iar de mizeria asta cu basismul sunt satul. Cu Basescu am intrat in UE, a condamnat comunismul, impozit unic de 16%.

Din cauza crizei s-au taiat salarii. Altfel se puneau taxe cum a facut dl Ponta (aprox 30), se deprecia leul, si sufeream si mai multi. Vezi acciza la benzina, taxe pe stalpi si multe altele.


DNA-ul functioneaza, si justitia e independenta datorita lui. Pentru ca nu a tacut. Faptul ca a deranjat atatia infractori imi arata a avut curajul sa atace cuibul de serpi.


Anyway, Iohannis e nu e omului lui Basescu, e omul de care avem nevoie ca sa ne garanteze continuitatea indepedentei justitiei si curatarea acestei tari de toate lichele prezente in politica.

Ponta e omul care a reusit sa-l faca pe iliescu si nastase sa para niste ingerasi. E raul absolut.

Daniel spunea...

Mi-e scarba de omul Victor Ponta si nu-l mai suport la fel cum nu mai suport sa-l vad sau sa-l aud pe Basescu. Il voi vota pe Iohannis.

... dar ... demersul vostru mi se pare abordat gresit. Ar fi fost mai bine daca aveati o lozinca de genul: Romani, mergeti si votati pentru viitorul tarii! (si scris cu minuscule intr-un colt) Noi il vom vota pe Iohannis.

Nu este loc de politica pe un asemenea site!

Anonim spunea...

Prost sa fii sa votezi cu Iohannis dupa prestatia de aseara. Este clar ca acel om nu este facut pentru a fi presedinte. Nu stie sa lege doua cuvinte. Nu este informat.

Anonim spunea...

Eu vreau basescu la puscarie, prin urmare, am sa votez Ponta Presedinte, panaramelor.

Anonim spunea...

ATUNCI NU MAI BLAMATI NICI SLUJITORII BISERICII CARE INDEAMNA OAMENII SA SE GANDEASCA BINE INAINTE DE A ALEGE UN PRESEDINTE FARA DUMNEZEU SI PENTRU CARE ISTORIA SI CREDINTELE SI VALORILE SPIRITUALE ALE NEAMULUI NOSTRU NU SUNT SFINTE !
"Echipa Dexonline

Notă: Publicarea acestui mesaj s-a făcut cu asentimentul marii majorități a echipei (nu cu unanimitate).

Actualizare: Încetați să mai susțineți că interesul pentru treburile cetății este un lucru rău. Interesul pentru lumea în care trăim este un lucru nu doar bun, ci chiar vital. Este absolut normal să ne interesăm cum ne administrează țara cei cărora noi le-am îngăduit să ne-o administreze, prin votul nostru. Puteți citi detalii despre viziunea noastră asupra civismului. Comentariile care ne acuză că „facem politică”, presupunând a priori că asta ne face vinovați de ceva, vor fi șterse. Nu poți să combați un punct de vedere cât timp nu îl înțelegi."

Anonim spunea...

v-as ruga sa il faceti si mai mare sa se vada in momentul cand intri pe pagina. si sa explicati frumos daca puteti ca iohannis nu e nici traficant de copii, nici nu taie pensii, nici nu vreau sa ne desparta tara! VA ROG!

Anonim spunea...

O initiativa nepotrivita pt. dexonline cu un mesaj halucinant - apocaliptic. Inca nu m-am hotarat cu cine voi vota - ambii candidati mi se par ok -, dar in niciun caz predictiile dexonline despre cum va arata Romania lu'ponta nu vor fi luate ca argument in momentul in care voi da cu stampila.

Anonim spunea...

O initiativa excelenta, noi votam cu Iohannis, suntem 29 de colegi la birou.

Romica spunea...

Sunt de aceeaşi părere cu dvs., cu privire la activitatea lui Ponta. Apreciez şi munca dvs. pentru acest site pe care sincer îl vizitez aproape zilnic.
Cu ce nu pot fi de acord este susţinerea unui candidat de alt neam în fruntea poporul nostru român. Şi nu accentuez prin asta profilul lui Ponta. (Caricatura făcută de Ponta cu trimiteri la folclor şi unirea românilor se vede de la poştă că nu îl caracterizează fiinţial, comparativ cu persoana dl. Gheorghe FUNAR care s-a prezentat la vot în costum tradiţional - şi aici am convingerea unei atitudini fireşti. Pentru aceasta i-am scris numele cu majuscule, pentru că merită! Un român care iubeşte România).
De ce nu pot fi de acord cu Iohannis? pentru că mă îngrijorează preocuparea dânsului faţă de problemele reale ale unui popor: integritatea statală, limba şi credinţa! Probleme pe care le-am discutat mai mult în şcoală, la orele de istorie, dar care vor deveni îngrijorătoare mai mult cu Iohannis decât cu Ponta.
Personal mă îngrijorează Ardealul. Ardealul nostru, românesc. Îmi place să amintesc aici un citat al Părintelui Ioan al Munţilor: "Dacă limba maghiară va deveni limbă de stat, noi cum vom mai vorbi cu munţii şi brazii noştri?"
Până când credeţi că vor mai fi amânate cererile ungurilor. Şi Băsescu a fost sprijinit de UDMR, dar pentru că e român, a ţinut România întreagă. Iohannis nu va păzi nici ţara, nici limba, nici ortodoxia. Pentru că nu are de ce. Nu este român, nu vorbeşte româneşte şi este de altă credinţă. Cum ştim, păstorul ale cărui oi nu sunt ale lui, vede lupul venind şi lasă oile şi fuge; şi lupul răpeşte oile.
Ponta nu merită, mă mir că a ajuns premier (la cum a dicutat problema bugetului cu Băsescu)... dar măcar e român, iar eu îmi fac datoria de român, ca român.


Ancuta spunea...

Felicitari pentru postare!
Peste tot unde ajung lumea se contrazice aspru pe tema votului. Oricine ajunge in postura de presedinte isi va umple buzunarele.. Ideea e ca prin votul nostru sa alegem raul mai mic :)

Anonim spunea...

Țin să menționez că sunt foarte dezamăgită de faptul că duceți o campanie politică pe acest site, pe care l-am apreciat enorm până în momentul de față. Din pricina activității profesionale pe care o desfășor, am folosit zilnic dexonline.ro până în prezent, însă de acum încolo am să folosesc alte site-uri similare, care nu au pretenția de a-mi spune ce să gândesc și cu cine să votez. M-am săturat să văd peste tot pe internet dezbateri electorale, cu atât mai mult pe un asemenea site, care ar trebui să se ocupe doar cu ceea ce și-a propus inițial, adică cu promovarea limbii române.

Anonim spunea...

Oameni buni! Nu va uitati la acesti doi candidati ca sunt unul inalt si unul scund, unul vorbaret si unul tacut. Nu. Analizati ce fac ei, ce spun. E logic? e responsabil? e fezabil? e relevant? intelegeti ce spun ei?
Ganditi. Fiti sinceri cu voi insiva si fiti liberi.

Ma bucur sa vad ca oamenii solidarizeaza; am fost placut surprins sa vad manifestatiile de solidaritate cu romanii din strainatate. Legal, ilegal, discutii, chestii... nu au nici o valoare in fata solidaritatii. Daca prietenul meu din Alcala sau de aiurea are o problema si eu sunt solidar cu el si imi manifest aceasta solidaritate - acesta e cel mai important lucru; comunitatea, tara, natiunea au sens atata vreme cat solidaritatea are sens si nu este doar un cuvant oarecare la litera s, intr-un dictionar al unei limbi (oarecare, undeva, candva).

Dexonline: am vazut de-a lungul timpului munca voastra. Este exceptional ce ati facut. Va multumesc. Primesc ca pe o atitudine civica, o exprimare a solidaritatii, initiativa dvs. E o imperfectiune, vad ca spun unii, ca nu ar trebui sa va implicati... Excelent! Stiti lectia despre cub? Frumos scrisa de Nichita Stanescu.

Ponta: discursul dumnealui m-a frapat prin logica, adica... nu! Nu prin logica ci prin ne-logica. De fiecare data cand da sa explice cate ceva, face ce face si demonstreaza, expune o logica amputata, ciunga, chinuita - ne-logica. Si nu e numai logicitatea discursului...
Pe de alta parte, asa mai hazliu: domnu' Ponta vorbeste mult despre Johannis; Johannis vorbeste despre Johannis. Toata lumea vorbeste despre Johannis. Pai atunci e clar! Ne trebuie Johannis!

(tocmai am ascultat la radio Bicycle - Queen; ma intreb: oare bicicletele englezesti au ghidonul pe partea dreapta?!)

Crina spunea...

Felicitari echipei! Si multumesc! Imi face bine sa vad ca si altora le pasa! :)

Anonim spunea...

Dar care dintre comentarii sunt, in opinia dvs., constructive, cele care va impartasesc admiratia fata de Iohannis?
Oamenii sunt diferiti, la fel si opiniile lor, asa ca nu-i mai siliti sa voteze cu cineva anume!

Mariana spunea...

Buna ziua !

"Nu am spus nicicând că cei care votează cu Ponta nu sunt patrioți. Am vorbit de manipularea cărora îi sunt de obicei supuși, dar mai pot fi și alte motive. De exemplu, pentru unii oameni mita electorală a PSD este importantă. E greu să-i acuzi pentru asta.

Aveți și argumente raționale, sau vă limitați doar la a poci numele candidaților?"

Patru randuri, patru greseli de gramatica si de punctuatie. Cam multe pentru cineva care promoveaza limba romana, nu credeti ?

Departe de mine gandul de a instiga la ura, dar, poate-ar fi mai bine sa nu mai amestecati merele cu perele si sa lasati politica la o parte, concentrandu-va asupra cararii pe care ati pornit-o initial. In fond, pe "firma" dumneavoastra scrie DEX, nu Iohannis sau Ponta SRL. Va multumesc pentru atentie !

Diana spunea...

Va felicit pentru initiativa! Oamenii care au judecata il voteaza pa Iohannis, trebuie sa-ti merga mintea pentru a vedea ce OM echilibrat este.
BRAVO DEX!

Anonim spunea...

Cum poate reprezenta Alianta CRESTIN Liberala un protestant?

Anonim spunea...

Sunt de parare ca ati facut alegerea inteleapta publicand mesajul pe site.

In opinia mea, probabil 80% dintre sustinatorii lui Ponta sunt persoane usor influentabile care au cazut prada propagandei nemaivazute a masinariei PSD.

Nu va lasati descurajati de mesajele negative.

Toata stima!

Cristian spunea...

Pentru cei care sunt curiosi asupra identitatii multor anonimi care brusc arunca cu rahat pe sau lauda demersul dexonline, cititi excelentul articol scris de un jurnalist care a lucrat ca postac acum 2 campanii electorale. Pentru Crin. Dar ceilalti erau si sunt la fel.

http://vlad.casajurnalistului.ro/reteaua-postacilor-de-partid/

Mariana spunea...

Buna ziua, din nou !

De ce mi-ati sters comentariul ? Va deranjeaza adevarul ?

Intreb si eu, ca opinia publica. :))

Il repostez, nicio problema !

Anonim spunea...

De acord, Iohannis este solutia... Este prea evident ca Ponta este fara scrupule, un ticalos, inseala si minte cu nerusinare.
Nu avem nevoie de un ticalos la conducere, ticalosia nu are scuze.

Compatimesc persoana care nici macar atat nu vede...

Anonim spunea...

De acord, Iohannis este solutia... Este prea evident ca Ponta este fara scrupule, un ticalos, inseala si minte cu nerusinare.
Nu avem nevoie de un ticalos la conducere, ticalosia nu are scuze.

Compatimesc persoana care nici macar atat nu vede...

Anonim spunea...

De acord, Iohannis este solutia... Este prea evident ca Ponta este fara scrupule, un ticalos, inseala si minte cu nerusinare.
Nu avem nevoie de un ticalos la conducere, ticalosia nu are scuze.

Compatimesc persoana care nici macar atat nu vede...

Anonim spunea...

De acord, Iohannis este solutia... Este prea evident ca Ponta este fara scrupule, un ticalos, inseala si minte cu nerusinare.
Nu avem nevoie de un ticalos la conducere, ticalosia nu are scuze.

Compatimesc persoana care nici macar atat nu vede...

Anonim spunea...

De acord, Iohannis este solutia... Este prea evident ca Ponta este fara scrupule, un ticalos, inseala si minte cu nerusinare.
Nu avem nevoie de un ticalos la conducere, ticalosia nu are scuze.

Compatimesc persoana care nici macar atat nu vede...

Anonim spunea...

De acord, Iohannis este solutia... Este prea evident ca Ponta este fara scrupule, un ticalos, inseala si minte cu nerusinare.
Nu avem nevoie de un ticalos la conducere, ticalosia nu are scuze.

Compatimesc persoana care nici macar atat nu vede...

Miruna spunea...

Daca s-ar prezenta toti la vot, ar castiga Johannes; daca nu - macar intarim opozitia, si tot e un lucru bun. Doamne ajuta!

Cora spunea...

N-as vrea sa spun ca prefer si eu sa mori, in cazul asta, ca nu ar fi frumos, si nici chiar adevarat. Insa mi-ar placea sa zaci bolnav la pat numai pe data de 16, ca sa nu poti vota nici cu Ponta. Si dupa ce se inchid urnele, sa fii sanatos tun, ca doar toti suntem oameni!

Miruna spunea...

Exista urna mobila. Dar e prea usor sa crezi ca mori, in principiu, mai avem treaba. Si-apoi, Domnul hotaraste cand mor caii.

Anonim spunea...

Sa va fie rusine santeti niste nemernici nici aici nu putem scapa de voi in loc sa va ocupati cu ce va e menirea faceti politica mie mie rusine de voi

Anonim spunea...

Sa va fie rusine santeti niste nemernici nici aici nu putem scapa de voi in loc sa va ocupati cu ce va e menirea faceti politica mie mie rusine de voi

manudrag spunea...

"Dacă PSD câștigă și alegerile prezidențiale, România va redeveni un sistem monopartid" putini cred ca sunt constienti de asta. exista in momentul de fata un singur partid: PSD! celelate sunt decimate si nu mai enumar acum motivele. chiar PNL si-a tradat candidatul :-( Iohanis nu va avea sustinere si nu stiu cum va reusi sa conduca tara. nu m-ar mira ca, in caz de reusita, javrele de parlamentari sa lase deoparte pentru o scurta perioada aranjarea legilor in favoarea hotilor sau maririi proriilor beneficii si sa-si faca timp pentru a pune de-o demitere. nu ca l-as dori pe Iohanis (pacat ca natia asta nu beleste ochii mai bine cand e vorba de alegeri, am ajuns sa cred ca optiunile merg catre cine promite pomeni - si nu inteleg de ce nu ne e clar ca din sacul din care scoti trebuie sa si pui, altfel ajungi la fundul lui), dar votul meu va fi clar anti ponta. felicitari pentru initiativa, poate la capatul tunelului mai palpaie luminita...

Consantin de Romania spunea...

Nu stiu ce mama aveti,nu stiu in ce caru
ta cu coviltir vati nascut si daca ati fost tavaliti iarna inzapada cand erati mic,dar sunteti pur si simplu nebuni.Cum puteti vota cu Iohanis si sa pangarati tot ce e sfant,Romania si oamenii ei care sunt romani cu mama[tara] aici si nu in alta parte.Sa va fie rusine javrelor de la Doxolinne.ro.

kevin cold spunea...

bravo dexonline! extraordinara initiativa! spunea cineva ca majoritatea celor care consulta saitul asta nu ar fi votat ponta oricum. de acord, insa, din pacate, mare parte din cei care viziteaza dexonline nu vin la vot, d-aia au 40 la suta dobitocii astia. de aceea sper ca acest demers va mobiliza pe cei lenesi/indiferenti/sceptici/blazati

iesiti la vot, ca, de ies pesedistii iar, am sfeclit-o cu viitorul tarii

Oltea spunea...

Nasol că avem de ales între două feluri de a muri... Chiar aici, pe DEXonline, am văzut luni, 10 nov., un banner în culorile steagului unguresc roşu-alb-verde pe care scria ceva ce mi-a iscat gândul ăsta despre a ne alege moartea ca români. Adicătelea, scria alternativ când în maghiară, când în română, citez textual, "Ardealul, nu Romania! Votaţi Klaus Iohannis!" (Chiar aşa, cu ţ, dar fără â ci cu a.) Asta pute de la o poştă a târg între unguri şi numitul K.I.: sprijin la vot acum, contra sprijin ulterior pentru "Ardeal, nu România"...
Aşadar, dragi români, preferăm cianură sau sfârtecare? Şi dragilor de la DEXonline, toată admiraţia şi recunoştinţa pentru ce faceţi aici, pe bune. Dar voi ştiţi despre banner-ul respectiv? Amândoi candidaţii sunt, fiecare în felul lui, periculoşi pentru România!!
Da, din păcate, de fapt NU AVEM soluţie... Poate doar cum spune Emilian Ce-i Cu Noi pe blogul lui: să nu ne prezentăm la vot în masă, pentru a boicota sistemul.
SAU să ieşim iar în stradă!!

Bogdan spunea...

Ce prosti sunteti, nene! Aghiotantii din teritoriu sunt mult mai mandri decat candidatii. Sunteti doar unelte, niste trepte spre zenitul uneltirii care ne paste. Nu va doare spatele? Va atrageti antipatii, intrati in polemica cu familia si prietenii, visand la o infrunctare pe saturate, in caz de victorie a taberei din care faceti parte. E razboiului darurilor manuale, amenintarilor si promisiunilor. Beligeranta principiala, etica, recenzia faptelor nu le poate dezbate toata lumea. E ca un show pacatos. Deznodamantul o sa confirme ca invingatorii nu vor face parte cu tine. Ai facut parte doar dintr-un plan meschin, iar acum stupoarea iti va veni ca un pumn in mecla, luat din plin. Se apeleaza la coarda sensibila a populatiei ( esantionul cade mai mult pe oamenii batrani ) pentru directionare si obidire. Preotii beau vinul impartasaniei cu baronii tarii, apoi propovaduiesc cuvantul Domnului, sub egida caruia se afla candidatul sustinut, ce prin contrast si antonimie contureaza un personaj dual ca Mesia, sus tinut. In curand o sa apara prima icoana a unui " sfant" cu ochelari la care vei fi nevoit sa te inchini. Suna hiperbolic daca i-as spune Antihristul? Ce se va alege de statul asta fara opozitie? Cum sa nu jonglezi cu legile si Constitutia cand vei pune mana pe Administratia Prezidentiala, cand detii monopol in parlament, monopol asupra consiliilor judetene, primariilor si ai directori de scoli si intreprinderi in fiecare ungher al tarii? Cacat mic, cu facultate si de altminteri cult, radiografia asta ar trebui sa fie pentru tine preambulul unui vot gandit, nu pus. Un like nu e un vot. Citeste " 1984" de Orwell si ai sa gasesti exponentul perfect al contemporaneitatii. Mai lasa deoparte linia de partid si povetele cu gust de naftalina a celor care iti dau directive ca la un dresaj canin. Contam toti. Tu nu contezi la tine in cardasie. Esti cel mai usor de substituit, mandrule pionier! Sa iesi la vot e ca si cum i-ai arata iubitei tale cat de mult tii la ea si viceversa. Pace!

Miruna spunea...

Stiu preoti care au refuzat sa voteze in primul tur, dar care pe 16 voteaza - cu cine vor ei. Sa nu-i bagam pe toti in aceeasi oala!

Anonim spunea...

Pacat ca un dictionar online se implica in politica. Nu este deloc un moment crucial pentru Romania. Moment crucial a fost in 89'.

Sylver spunea...

Să vă fie ruşine! RUŞINE DEXONLINE!

Bogdan spunea...

Ca sa nu fie ii introduc pe toti in aceeasi oala, retractez si renunt la ultimul i din "preotii".

Bogdan spunea...

Ca sa nu ii introduc pe toti in aceeasi oala, retractez si renunt la ultimul i din "preotii".

Anonim spunea...

imi pare rau ca ati adus politichia si aici. de cea de la tv scap nemaideschizindu l. dar cind apare si in dictionar(e)...
jenant...

mickey mouse spunea...

Frica irationala de Ponta sau propaganda neinspirata pentru Iohannis? Textul dumneavoastra are multe afirmatii neargumentate. Iohannis e destept, iubeste animalele si se spala pe dinti iar Ponta arunca gunoiul pe strada si injura in metrou. Cam asa ceva.

Anonim spunea...

DEX online, iertați-mă, dar gramatica și semantica limbii române este grea. Cum să vă acuze comentariile? Prin comentarii puteți fi eventual acuzați. dar înțelegem că încălzirea planetei v-a cuprins și pe dumneavoastră și ați ajuns să personificați orice. Nu poate fi acceptată semantica aceasta nici măcar ca figură de stil. Ce frumoși ați fost! V-ați pătat susținând un om care ar trebui să poarte la el DEX-ul ca pe o Biblie. Păcat!

Anonim spunea...

Macar sa puneti albasru nu verde la reclama.

Anonim spunea...

http://dexonline.blogspot.ro/2014/11/votati-iohannis-pe-16-noiembrie-2014.html

Urmariti acest video. Pana si in dezbaterea de aseara Ponta a furat!

Anonim spunea...

Nu e clar pentru toata lumea că trebuie sa alegem un leader?E asa greu de inteles ca unul are atributele necesare pentru o conducere charismatica iar celalalt e un umil executat?Nu despre asta vorbim?Voiam sa scriu mai mult dar a inceput ora de meditatie:Ponta ii preda gospodarului lectia de preşedinţie...dupa ce anterior, dr.Feelgood i-a administrat diletantului injectia cu anfetamine la sedinta extraordinara a ACL.

Anonim spunea...

DA! YEY IOHANIS!! SIGUR DACA ALA AJUNGE PRESEDINTE TOTI IDIOTII DE UDREA SAU BASESCU AJUNG LA CONDUCERE DUPA CE CURATA FRUMUSEL TOTU DIN ROMANIA CINE STIE CE VA FACE CU EA DUPAIA ALA! EXACT CA BASE! FURA TOT FACE TARA ASTA DE NIMICA SI APOI DUPA CE TERMINA DE CIORDIT ABEA ATUNCI ROMANII SE TREZESC SI VOTEAZA PE ALTU! ACUM VOTATI-L SI PE ALA CA SE NE MAI FRECE OLEACA TARA CA NU E DESTUL DE DISTRUSA!

Anonim spunea...

De aceea Iohanis fugea de toate confruntarile alea intre el si Ponta.. Dl.Neamt viitor Basescu (Iohanis)Habar nu avea ce trebuie sa zica baga vrajeli numai ca sa mai scape el asa tarait.. Ponta a venit cu zeci de mii de dovezi si toate informatiile care se intampla in romania iar Iohanis?.. NIMIC! Ponta se astepta la un adversar onorabil pregatindu-se cu toate foile... Intradevar Ponta are si defecta ca orice om.. Incerca sa il sufoce pe Iohanis cu numere dar nu era nevoie.. Iohanis deja se sufoca SINGUR.. CE alegeti oameni Buni??? unu care habar nare nici ce se petrece in romania? Si care se ascunde dupa vorbe goale ca alea ca vrea sa faca o romanie unita? sau Ponta care este priministru si este pregatit mereu pentru orice ?? Iohanis nu face nimic fara Udrea Base si toti basistii care-l sustin!
Asa ca mai bine dexonline... stergeti prostia voastra ca voi faceti un dictionar nu pe cine sa alegem! Stergeti-o acum! CE LEGATURA ARE UN DICTIONAR CU POLITICA?? mai BINE TECEATI VOI CU TOATE ARGUMENTELE ALEA !

Unknown spunea...

Bravo, copii! Tocmai am intrat ca sa copiez si sa postez definitia cuvantului lozinca. :)

Anonim spunea...

Cred ca suntem destul de maturi si cred ca nu suntem atat de prosti incat sa nu avem discernamant. Fiecare dintre noi are puterea sa decida singur. Nu trebuie sa incercati sa convingeti oamenii cu orice pret. Eu ma simt deja agasata si in acelasi timp am impresia ca nu ne credeti capabili sa avem o parere proprie despre viitorul presedinte. Nu suntem tampiti!!! Si nici nu veti reusi (cel putin mie) sa-mi schimbati ideile. Nici voi, nici altii! Nu e nevoie sa ganditi voi pentru mine!

Anonim spunea...

Cred ca suntem destul de maturi si cred ca nu suntem atat de prosti incat sa nu avem discernamant. Fiecare dintre noi are puterea sa decida singur. Nu trebuie sa incercati sa convingeti oamenii cu orice pret. Eu ma simt deja agasata si in acelasi timp am impresia ca nu ne credeti capabili sa avem o parere proprie despre viitorul presedinte. Nu suntem tampiti!!! Si nici nu veti reusi (cel putin mie) sa-mi schimbati ideile. Nici voi, nici altii! Nu e nevoie sa ganditi voi pentru mine!

Unknown spunea...

Am citit motivatia echipei voastre, dar totusi nu ma gasesc lamurit. Sa inteleg ca ati dori sa votam un suspect de trafic de carne vie, pe cel care a continuat organizatia nazista prin FDRG, pe un primar care pe toata durata mandatului sau din Sibiu si-a urmarit interesele de grup ale acestei organizatii prin retrocedarea a mai multor imobile din zona centrala a Sibiului ce functionau ca sedii ale unor institutii publice?! Imobile care au fost confiscate de Regele Mihai, si nu de comunisti! Iar faptul ca ati gasit ca singur motiv al votului contra Ponta este ca partidul care il sustine are o popularitate prea mare deja ma dezgusta si as fi dorit sa argumentati mai la obiect motivatia pentru care ati recurs la aceasta modalitate de a face campanie pentru Mister Klaus. Eu unul nu voi vota un neamt sa imi conduca tara, nu unul care il are pe Basescu ascuns in carca, nu unul care isi urmareste mai degraba interesele de neamt in locul celor de cetatean roman, nu unul care ar fi in stare sa retrocedeze intreaga Romanie grupului de care apartine, in calitate de presedinte! NU Klaus Johannis!!!

popescu viorel spunea...

voi sunteti romani?
cum se numeste tara in care traiti
mai dragi tovarasi,ca sa scrieti cu cine sa voteze omul cind intra pe site-ul d-voastra?
v-ati schimbat intre timp obiectul de activitate si noi nu stim?
sa fiti vigilenti!

Anonim spunea...

Bravo pentru initiativa! Ar fi un dezastru daca ar iesi Ponta, nici nu vreau sa ma gandesc.

Anonim spunea...

Marii majoritati...super!

Anonim spunea...

Sigur. Nici mie nu-mi place Ponta. Problema e alta. Iohannis îi acum în spate pe băsişti. E în tabăra lor, ce să ne ascundem după deget. Să votez cu Iohannis înseamnă să votez pentru Băsescu şi Elena Udrea, iar asta n-am să fac nici de-ar fi sfârşitul lumii.
Nu are nicio importanţă cum e ca om, ce religie are, etc. Astea-s prostii şi fleacuri. Mai important este că el va fi EI. Cei de până acum. De care abia am aşteptat să scap. Nu l-am votat pe Băsescu nici ca primar. Şi acum, prin Iohannis, să-i asigur trai pe vătrai în dispreţul ţării, ca până acum ?

Anonim spunea...

Cu cât mă uit mai mult la Iohannis, văd tot mai clar că e lipsit de personalitate, numai bun de întors cu cheia. Şi am mai avut o dată un pămpălău, în persoana lui Emil Constantinescu, pe care-l salva numai figura "a la Cuza". Si pentru care am votat, desigur.

Anonim spunea...

Nu, multumesc, nu voi vota Iohannis, nu cand stiu ca toata sleahta basista este in spatele sau (chiar si la propriu), n-am cum sa votez cu unul care nu stapaneste cunostintele elementare ce tin de statutul de presedinte. Salut!

Anonim spunea...

Nu-mi place Iohannis şi cu atât mai puţin Băsescu. Ba mai mult, aş dori să mă consider "de stânga", de parcă asta ar mai însemna ceva. Cumva Ponta reuşeşte însă să fie o alegere şi mai proastă, de PSD per total să nici nu mai vorbesc.

Tacticile electorale lamentabile ale lui Ponta, precum şi retorica sa de doi lei îmi provoacă mai mari îngrijorări în privinţa faptului că Iohannis ar putea să piardă alegerile. Felul în care Iohannis s-a prezentat în dezbaterea de aseară nu îi ajută situaţia. În acest context, oricât aş dori ca astfel de site-uri să nu fie implicate în politică, trebuie să apreciez iniţiativa DEX online dacă vreau să fiu sincer (şi prin minunea anonimatului pot face asta fără frică). Cei care nu doresc să mai citească despre politică (şi după toată nebunia din ultimele săptămâni cine-i poate condamna pentru asta?) pot să închidă banner-ul care apare deasupra site-ului. Frustrări precum "nu vă voi mai folosi site-ul" sau tot felul de ad hominem-uri lipsite de coerenţă ("un patriot adevărat înfia orfanii, nu-i trimitea peste hotare") dezvăluie doar resentimentul (ca să nu spun prostia) unora.

Anonim spunea...

CICA....VICTOR PONTA PRESEDINTE CARE UNESTE " H O T I "

Daniela spunea...

In cele doua dezbateri m-a convins Ponta. Sa nu-l votez.
Manevrele mizerabile sunt o obisnuinta a psd si asta nu de ieri de azi, asa ca, ma simt datoare sa particip cu votul meu la impiedicarea raului cel mai rau.

Anonim spunea...

Ce marsavi sunteti, tot internetul e plin de mesaje pro iohannis. Pun pariu ca in primul tur ati votat cu Macovei. In fine, normal ca nu in unanimitate, ca doar nu toti oamenii din aceasta tara s-au lovit la cap. Nu a-ti adus nici un motiv logic pentru care ponta aduce dezastru. N-are rost sa ma agit cu oameni ca voi.

bmv spunea...

Sunt foarte dezamagita de ceea ce ati facut! Indiferent de optiunea voastra, acesta nu era locul in care trebuia sa apara un astfel de mesaj! Poate Catalin Francu a initiat acest proiect, dar el este rezultatul unor eforturi colective, nu doar al celor cativa care vor fi fost consultati in legatura cu postarea acestui mesaj.
Cu totii avem dreptul sa ne exprimam punctul de vedere, dar am sentimentul ca ati intinat un proiect pe care il apreciam extrem de mult, de care eram mandra! Existau atatea alte variante pentru postarea aceasta!! V-ati folosit de un "bun obstesc" pentru a influenta norodul care vine aici din cu totul alte considerente.

Anonim spunea...

PSD si ACL sint doua forte politice rupte de cetatean. Ne-au mai sfidat odata cu aceste propuneri. Ne-au SCUIPAT si trebuie sa ne mai stergem inca odata. Ne-au propus doi candidati foarte slabi. Este evident ca niciunul nu este demn pentru a ocupa functia de PRESEDINTE. Ar trebui sa ne fie rusine tuturor pentru ca toleram aceasta clasa politica, profund corupta si incompetenta. Vorbim despre coruptia institutionalizata si de organizarea ei de tip mafiot.
Poate ca momentul ales pentru aceasta postare nu este cel mai fericit.
PENTRU CA TREBUIE TOTUSI SA MERGEM LA VOT!
Atata timp cat vom dormi pana in ziua alegerilor (unii, din pacate si in acea zi) va trebui sa ne purtam crucea si sa alegem, in ultima instanta, RAUL CEL MAI MIC.
MIZA ESTE MULT MAI MARE! Incercati sa priviti dincolo de candidati si alegeti DIRECTIA: vreti Europa sau ASIA ?!?

Anonim spunea...

Da !!!Voi vota cu Johannis. De ce ?! Pentru ca vreau un alt fel de presedinte,cu alta viziune si alte metode. Pentru ca vreau sa nu mai sufar de frica hotilor si mafiotilor care au secatuit tara de vlaga. Pentru ca vreau sa schimb ceva si voi incepe cu acest vot !!!

Unknown spunea...

In primul rand doresc sa va felicit pentru acest site, este f util din multe puncte de vedere. Initiativa aceasta mi se pare un demers firesc in astfel de situatii, exista multe persoane care nu vad in perspectiva. Sunt foarte obosita si mai am probleme de rezolvat, dar am tinut sa multumesc echipei dex online pentru luciditatea lor, pentru ocazia de a mai citi comentarii care sa-mi creeze confort intelectual si pentru amuzamentul creat de cei suparati pe dex online:)) Ma intreb: nu-l mai citim pe Heidegger din cauza convingerilor lui politice?
Pe ultima suta de metri ar putea sa se intrebe cei care condamna acesti oameni minunati: de ce a fost tinut Iohannis in functie de conducere in Sibiu?
Va multumesc frumos ca existati si ca va pasa!

Unknown spunea...

In primul rand doresc sa va felicit pentru acest site, este f util din multe puncte de vedere. Initiativa aceasta mi se pare un demers firesc in astfel de situatii, exista multe persoane care nu vad in perspectiva. Sunt foarte obosita si mai am probleme de rezolvat, dar am tinut sa multumesc echipei dex online pentru luciditatea lor, pentru ocazia de a mai citi comentarii care sa-mi creeze confort intelectual si pentru amuzamentul creat de cei suparati pe dex online:)) Ma intreb: nu-l mai citim pe Heidegger din cauza convingerilor lui politice?
Pe ultima suta de metri ar putea sa se intrebe cei care condamna acesti oameni minunati: de ce a fost tinut Iohannis in functie de conducere in Sibiu?
Va multumesc frumos ca existati si ca va pasa!

Anonim spunea...

Bravo!!!! Cuvintele de mai sus contin mult adevar si sper sa atraga atentia echipei Dexonline. Nu este normal sa faca propaganda electorala, rolul lor este sa respecte limba romana nu sa profite de interesul celor care utilizeaza acest site si sa incerce sa-i manipuleze. Daca continuati tot asa vom ajunge sa ne gandim de doua ori daca explicatia data unui cuvant este reala sau nu.

Anonim spunea...

Dezgustatoare implicarea voastra pt acest sasalau vanzator de copii si continuator al vomitaturii portocalii si al golanului de joasa speta, numit basescu. Mereu cand voi mai accesa pagina voastra, voi tine minte cu dezgust ca il sustineti pe acest gangav imbecil si partizan al iredentismului bozgoricesc. sper sa aveti bunul simt si sa postati ce v-am trimis

Anonim spunea...

o sa caut un site alternativ voua. dezamagitor...ori sunteti prosti de dati in gropi, ori sunteti niste caractere pervertite, ce rezonati perfect cu aceste soparle dezgustatoare ce submineaza tara si vor sa o faca in continuare

Anonim spunea...

oti mai fi vrand si donatii...penibililor. foarte dzamagitoare afilierea voastra. penibililor

Sandu Barbu spunea...

Sunt încântat de atitudinea pe care aţi luat-o - cei de la DEX ONLINE - şi bucuros că aţi făcut-o. Nu am citit decât o infimă parte a postărilor care s-au prăvălit după ce aţi îndemnat să votăm cu domnul Iohannis. Asta pentru că unele m-au scârbit. O prea mare parte din cetăţenii români nu realizează pericolul în care ne aflăm. Şi nu îşi dau seama pentru că au ales ca în timpul scurs de la căderea lui Ceauşescu până astăzi să se complacă într-o mocirlă aculturală şi o vieţuire superficială. Atâta timp cât iubirea de adevăr şi plăcerea de a petrece timp zilnic în planul ideilor nu vor caracteriza un individ, acesta nu va putea discerne falsul şi impostura de veritabil şi legitim.

Anonim spunea...

Eu votez cu Ponta pt ca Romania trebuie sa fie condusa de un roman si in plus in spatele lui Iohanis se afla oameni ca blaga si multi altii din pdl care au fost in spatele dezastrului din prezent.Acum locuiesc in ANGLIA si vreau ca Romania sa se indrepte.Mafia din tara a dus de asemenea la expulzarea unor echipe de traditie precinct FC Universitatea Craiova sau Poli Timisoara echipe cu multi suporteri care au fost inlocuite de niste clone datorita propagandei unora

Smile spunea...

felicitari! asa am facut si eu, am pus banner pentru Macovei cand a candidat la europarlamentare. Acum o sa pun si pentru Iohannis. Daca oamenii de bine nu se unesc, fara sa fie organizati, nu avem nici o sansa sa ducem o viata normala la noi acasa, in Romania.

Anonim spunea...

Alo,dexonline...virgula nu se pune niciodata in fata lui ,,sI'' repetentilor.

Anonim spunea...

De ce mi s-au sters comentarile

Soldier_ro spunea...

Sa va fie rusine dexOnline.ro!!!
E simplu, eu nu ma las prostit(manipulat) de nimeni, am si eu creier... Va multumesc.
Aleg Carnatis(PNL nu mai exista), aleg cu cei care au taiat pensiile, salariile, aleg cu T.Basescu, aleg cu ungurii care il sustin si de care nu se leapada, aleg cu cei care au inchis spitalele si au taiat firimiturile de banuti ale copiilor si mamicilor din aceasta tara, aleg cu ce-i care au reusit in 5-8 ani sa distruga ireversibil aceasta tara...
Aleg cu Ponta. Atentie!!! Cu Ponta si nu neaparat cu PSD-ul... Din punctul meu de vedere PSD nu se distanteaza foarte tare de PDL, totusi in ultimii 2 ani, gratie acestui Ponta atat de tanar, sta cu mult mai bine decat PDL din punct de vedere al moralitatii si corectitudinii.
Mai presus de toate votez cu Ponta pentru echilibrul etalat, pentru faptul ca in 2 ani a reusit sa dea inapoi banii taiati de PDL, pensii si salarii, a reusit sa redeschida 25 din spitalele inchise de PDL si chiar azi mai redeschid inca unul, aleg Ponta pentru ca a reusit sa stopeze furturile sifonate la nenumaratele "investitii" care nu erau altceva decat un sac fara fund, aleg Ponta care nu seamana sub nici o forma cu nici un politician imoral care de ranjeste in nas seara de seara pe la televizor...
Nu, nu-i suficient ceea ce Ponta a facut, dar macar trendul este cu siguranta pozitiv si spre deosebile de Boc/Basescu se dovedeste cu siguranta suficient de iscusit cu toate greselile inerente varstei si lipsei de experienta.
Imi pare atat de rau ca cetatenii acestei tari incercate dovedesc inca odata ca au memoria atat de scurta...
Votati Iohanis, votati o imagine, o simpla si neinsemnata imagine, o papusa impreuna cu diavolul papusar(PDL) care o manuieste in mod sistematic...

Sylver spunea...

Ştergeţi ce nu vă convine, nesimţiţilor.

Anonim spunea...

Sa va fie rusine. Raman perplex in fata acestui demers al dvs. Facand un paralelism cu evenimente politice din ultima perioada v-as asemui gestul cu cel al lui Antonescu Crin. Cu siguranta ca voi incerca, pe viitor, sa va ocolesc.

Anonim spunea...

Lăudabilă inițiativa celor de la dexonline.Dar așa cum spunea cineva mai deunăzi, cei care accesează site-ul n-au nevoie de îndemnuri pentru a alege pe cineva capabil. Nu ne rămâne decât să tragem nădejde că unii tembeli s-or uita ce-nseamnă bunăoară cuvântul plagiat și cu ocazia asta s-or dumiri cu cine trebuie să voteze!

Sylver spunea...

Ce a făcut Crin Antonescu?

Unknown spunea...

ati fost dvs la biserica sau doar vorbiti asa, ca sa fie.vorbit?de cand au inceput campaniile, nu ne-au bombardat preotii deloc cu propaganda politica, singurul indemn facut a fost sa votam cu cine.vrem, dar sa votam.

Simeona spunea...

Da, votez Iohanis, dar nu pentru că-mi place ci, pentru că sunt de dreapta si nu pot face altfel. Îmi pare rău că suntem puşi într-o asemenea situaţie.
Oricum, cred că tot cu Ponta ne vom potcovi.

Anonim spunea...

SA VA FIE RUSINE PATRIONI ROMANI
DACA VOTATI CORUPTI CATOLICI.

Grigore spunea...

Credeam ca faceti lingvistica, nu limbistica. Că Francu ăl mare era basist, știa tot Silicon Valley, dar mă asteptam ca asta mic să fie ceva mai moderat.

Apropos (sau e apropo?), ca tot aveti timp liber, poate il mai invatati si pe Fritz al vostru, politrucu, ceva română.

Hai, succesuri (banuiesc ca va deveni forma acceptata avand in vedere orientarea politica a saitului) si nu ghinion!

Unknown spunea...

Felicitari soldier_ro! Asa se argumenteaza, nu cu profetii, pareri si presupuneri cum procedeaza cei ce vor sa perpetueze raul in tara. Candidatul asta, cu reflexe intarziate, parca a trait pe Luna; habar n-are de politica, economie,societate, lucruri elementare pe care le stie orice om de rand.Mai cred ca nici macar la TV nu se uita ca ar fi invatat de acolo cate ceva. L-au aruncat cu capul inainte cei care au facut numai rau poporului si tarii, dovedind inca o data cat de rudimentari sunt ei si cat de iresponsabil este el.

Anonim spunea...

Stai linistit, daca o sa ajunga Ponta presedinte o sa ajungem iar intr-o era neagra. Mare lucru sa fim si noi cum sunt nord coreeni ? Voua nu va place libertatea si munca deloc, sunteti prea obisnuiti cu jugul supuneri pus. Bleah, mie sila de astfel de oameni, care stiu ce ne-au facut comunistii si cu toate astea tot in bratele lor se arunca.

Cristina spunea...

Niciodata nu am votat si nu voi vota psd. Consider ca sunt o adunatura de snapani care nu au nimic comun cu doctrina social-democrata si nici cu democratia. Ceea ce-i uneste pe ei nu e dragostea de tara sau interesul poporului roman, ci dorinta de inavutire si aviditatea de a dobandi putere, tocmai pentru a nu fi fortati sa raspunda in fata nimanui pentru faradelegile comise. Iohannis trebuie votat, chiar daca scoate un scor mai mic decat Ponta, chiar de-ar fi sa nu aiba sanse (ceea ce nu e cazul in prezent). Nu putem lasa pesedeaua sa se impauneze cu nu-stiu-cate-milioane de voturi obtinute de la inconstientul popor roman.
VOI VOTA IOHANNIS!

Anonim spunea...

E o idee...

Anonim spunea...

Felicitari pentru initiativa.
Votati IOHANNIS !!!

Emilian spunea...

Bravo echipei DEX, ați făcut alegere buna de a îndruma spre bine cu toate riscurile ce vi le-ați asumat.

Cum ați spus trăim un moment important și e normal toți sa ne implicăm dar consider ca nu mulți din cei ce consultă DEX-ul voteaza cu Ponta.

Oricum pe mine m-ați făcut să merg la vot, deoarece nu intenționam defel să merg.

Anonim spunea...

Felicitari pentru initiativa de a trimite oamenii la vot!; Rusine pentru initiativa de propaganda!

Soldier_RO spunea...

Uite ca am avut rabdarea de a numara si selecta toate raspunsurile, doar 17% sunt pro Ponta...
Spun asta pentru ce-i care se lasa manipulati pana si de acest site...
Rusine... Am postat azinoapte opinia mea cu privire la votul pentru presedinte si din pacate mi-a fost sters...
Mentionez ca am argumentat de ce votez cu Ponta si nu am avut sub nici o forma un limbaj neadecvat...
"""Va multumesc""" DexOnline pentru ca sustineti exprimarea de opinie nealterand mesajul nostru :)) Ati ales in schimb suprimarea totala, atitudine dictatoriala...

Anonim spunea...

Uitati un exemplu de ce NU trebuie votat Johannis: https://www.youtube.com/watch?v=RTVBb2MvQ3g#t=13

Ambele tabere fura, dar macar nu sunt cu ungurii pe fata. Lasati vrajeala cu "nu ne place coruptia lor, ne place coruptia noastra".

Anonim spunea...

"Stat de drept"? ce-i ăla?

Gabriela spunea...

Sunt de acord sa vina Iohannis.

Anonim spunea...

Sunt un asiduu utilizator al DEX-online, iar in urma cu doisprezece ani faceam voluntariat pentru incarcarea DEX-ului.
- in anul 2009 am suferit cumplit pentru ca Iohannis nu a fost numit in postul vacant ramas dupa Boc. Nu il cunosteam, dar imi era suficient sa stiu ca era recomandat de Antonescu si ca era primar al Sibiului.
- acum avem alte date, nimic nu mai depinde de un singur om, fie el si matroz, ci de votul nostru pe care ne recomandati cum sa il directionam.
- recomandarea dumneavoastra e democratica, insa ar trebui sustinuta de informatii exacte privitoare la ambii competitori.
Astfel, trebuie mentionat ca Referendumul din 2012 nu a fost o "lovitura de stat" indiferent in ce dictionar vom cauta definitia. De asemenea trebuia aratat ca situatia doctoratului lui Ponta a fost transata juridic prin decizie a ICCJ-14 martie a.c.
- insa toate astea nu mai prezinta interes acum cand insusi Iohannis s-a autodefinit ca fiind un "politruc... ghinionist", afirmatie intarita si prin prestatia sa la cele doua intalniri televizate in serile trecute.
Asadar, sa mergem la urne, ca "doar cine voteaza conteaza"

Anonim spunea...

Buna ziua!

Sunt foarte dezamagita de indemnul dumneavoastra. As fi inteles sa indemnati oamenii la vot. As fi apreciat acest gest, dar sa indemni oamanii sa voteze un anumit candidat...
Pe ce motive? Nu ne-am saturat cu totii de aceleasi mizerii politice? Nu ne-am saturat sa votam pentru cineva doar ca sa nu iasa celalalt?
Ar fi probabil mai indicat sa schimbam buletinele de vot: sa scrie "eliminati candicatul" sau "votati contra". Asa, pentru ca ni se cere votul "pentru", astept argumente pentru cineva, nu impotriva celuilalt.
Sunt perfect de acord: trebuie mers la vot! Dar reamuntesc, duminica sunt trei variante(ordinea e aleatoare):
1) Votati pentru Ponta (ar fi de bun simt sa existe argumente valide PENTRU el)
2) Votati pentru Iohannis (ar fi de bun simt sa existe argumente valide PENTRU el)
3) Anulati votul (din pacate e singura varianta in care se poate spune: as vota, dar n-am cu cine)
Daca ne-am saturat sa ni se spuna in fiecare campanie: votati-ma pe mine, ca celalalt e mai rau! ar trebui sa incepem sa ne spunem parerea la vot. Oriunde altundeva, nu va conta.

Cu respect, dar si cu o dezamagire profunda,
o anonima care apreciaza totusi efortul depus de dumneavoastra pentru acest site

Mihai spunea...

Jos palaria.Ba da trebuie sa spunem toti care stim si suntem informati, adevarul gol golut, poate reusim totusi sa risipim ceata care acopera mintea celor care au votat cu PSD.Da sa-i voteze in continuare hotii, coruptii, plagiatorii, iar daca Duminica, fereasca Dumnezeu, va iesi Ponta, este clar ca suntem o tara dominata de hoti si corupti, de copiatori, de impotenti, adica o natie care nu mai are coloana vertebrala.Ideea este ca nu trebuie sa ne lasam batuti, asta este acum, poate sunt dominanti hotii, manelarii, tiganii, ajutatii sociali, handicapatii, inruditii cu PSD-ul care castiga, fura si mananca la ciolan din spagile de la drumuri, parcuri, hidrocentrale, energie, primarii, spitale... etc, dar nu avem voie sa ne lasam.Ne educam copii sa invete, sa se informeze, sa nu mai fie manipulati, sa aiba caracter si coloana vertebrala indiferent ca mananca o fasole sau un muschi de vita argentinian, spiritul trebuie sa fie curat, chiar daca esti evanghelic sau ortodox.Ca idee sunt un bun crestin-ortodox, nu m-as converti pentru nimic in lume la alta religie, iubesc ortodoxia si pe Dumnezeu, dar vreau o tara normala si este evident ca, cu Ponta regresam si nu avem nici o sansa.Vreau sa evoluam, vreau sa traim mai bine, vreau sa respiram mai bine, dar toti romanii, nu numai cei care iau sau dau spaga, iar valorile sa traiasca in mizerie.Nu este greu sa inveti este frumos si trebuie sa o facem toti, decat sa fim toti prosti, fara bac, cu 2 clase si sa ne bucuram la un breloc dat de PSD din 5 in 5 ani sau o galeata, sau 1 litru de ulei, sau sa-mi puna "cutitul" la gat ca daca nu votez cu Ponta o sa o dea afara pe verisoara de la Primarie care a angajat-o acum 2 ani, sau matusa care sterge praful la spital, care deasemenea a angajat-o acum un an tot Ponta, sau unchiul care este portar la muzeu, angajat tot de nenea Ponta acum 6 luni.Toti cei 3 au 4, 5, respectiv 7 clase primare, nu prea mai stiu sa citeasca si "singura" sansa a lor este "MITA" financiara sau spirituala (vezi ce fac Popii cu 3 zile pana in alegeri)UNDE SUNTETI SPIRITE ALE LUI MIHAI VITEAZUL< VLAD TEPES< DECEBAL< BUREBISTA < STEFAN CEL MARE<BRANCOVENI<...etc sa ne da-ti o mana de ajutor, sa decida tot poporul soarta acestei natii (adica toti ce 18.000.000 milioane cu drept de vot) nu o parte corupa material si spiritual, controlata intr-un mod execrabil de profesionist de MAREA DIBACIE ROSIE.Daca PSD pierde alegerile la presedintie, este inceputul sfarsitului dupa 25 de ani de cautare a identitatii.
VA IUBESC BUNI ROMANI FIE CA SUNTETI SAU NU CU IOHANIS, SAU SUNTETI SAU NU CU PONTA.MULTA SANATATE SPOR LA TREABA SI AVETI GRIJA CUM VA EDUCATI COPII, PENTRU CA AICI ESTE SECRETUL CARE NU POATE FI CONTROLAT DE NICI O MITA, INDIFERENT DE NATURA EI -SANTAJ, BANI, SPIRIT, CASE, MASINI, PAMANTURI...ETC

Anonim spunea...

Ponta, egal catastrofa pentru Romania. Campania lui dovedește caracterul acestuia. S-a folosit de o institutie a statului, Posta Romana, ca sa-si faca o campanie murdara. A luat de la Casa de Pensii date confidențiale, pe care un om normal nu le obtine. Tot pentru campanie electorala. Pai o sa cer si eu ce pensie are mama lui Ponta, credeti ca o sa-mi dea cineva informatia ?

Anonim spunea...

Penibila initiativa.
Stati departe de politicieni.
O sa va injure lumea cand o sa-si dea arama pe fata.

Anton spunea...

Ce mă surprinde pe mine e numărul mare de comentarii indârjite, cu argumente limitate la propaganda mediatică. Cum au ajuns oamenii ăştia aici? Ei chiar caută răspunsuri în dicţionar? N+au toate răspunsurile la TV?

Stefan spunea...

Cateva pareri sincere:

1. Politica este o mostra grosolana de ipocrizie, demagogie si minciuna.

2. Datorita pactului facut cu FMI si Banca Mondiala, Romania este si va fi nevoita sa cedeze resurse si bani pentru mult timp de acum inainte, indiferent cine va fi la conducere. Pe langa acest lucru, pentru dezvoltarea marilor corporatii, industria si agricultura din Romania au fost distruse de-a lungul timpului. Din pacate si educatia se duce de rapa.

3. Singurul castig pentru Romania ar fi sa vina la conducere niste oameni care sa fure mai putin (ideal, deloc), astfel incat sumele de bani destinate pentru constructia si dezvoltarea anumitor proiecte sa nu mai ajunga prin conturile si buzunarele escrocilor.

PSD-ul mi se pare cel mai corupt partid. De aceea, pe 16 noiembrie, NU voi vota Victor Viorel Ponta.
Tinand cont de cele spuse la punctul 3, duminica voi vota Klaus Iohannis.

Toate cele bune!

P.S.: Cine crede ca afirmatiile de la punctul 1 sunt gresite, cu siguranta este implicat in aceasta imensa porcarie, numita politica.

Anonim spunea...

Felicitari echipei DEX online pentru articol.

Anonim spunea...

Nu sint xenofoba, dar m-ar incerca un sentiment straniu sa spun ca "presedintele" ROMANIEI este Klaus Werner Iohannis.Lasati oamenii sa gindeasca singuri si nu incercati sa-i faceti sa se simta inferiori.Desi sint o persoana in virsta folosesc atit situl dvs. cit si internetul.Incercarea de manipulare o faceti dvs. si asta e rusinos.Voi utiliza in continuare situl dar de fiecare data imi voi aminti ce credeti de oamenii care nu gindesc la fel.

Anonim spunea...

Dar nu mai bine ne lăsaţi în pace voi ăştia din aşa-zisa diaspora să alegem noi pe cine vrem? Că vă înghesuiţi voi cu nesimţire să votaţi când vă aduceţi aminte de ţara asta şi pe urmă ne lăsaţi 5 ani cu un dobitoc pe cap şi nici nu vă mai pasă. Halal!

Daniel spunea...

Eu nu am votat nici cu Ponta, nici cu Iohanis in primul tur. Acum sunt f indecis. In legatura cu Iohanis 2 lucruri ma ingrijoreaza:
1. are in spate aceeasi oameni odiosi din anturajul lui Basescu
2. vrea cu tot dinadinsul sa faca regionalizare cu care eu unul nu sunt de acord. De ce? Pt. ca asta ar fi in beneficiul ungurilor care vor autonomie, nu al romanilor. Si chiar si fara regionalizare nu stiu de partea cui ar fi.

Voi ce parere aveti?

Anonim spunea...

Halal lecție de patriotism. Dacă votezi cu Iohannis nu ești altceva decât un trădător al naționalității și al religiei tale.

alin spunea...

mulțumesc frumos (dragilor de la) DEX online!
mă înclin.

Anonim spunea...

suntem romani, nu nemti

Anonim spunea...

Victor Ponta, Klaus Iohannis sau oricine ar fi presedintele Romaniei, votat sau nu de cetateni romani, poate face alceva decat doreste Europa ?

Europa canta, noi dansam.
Daca Europa canta bine noi dansam mai greu, dar mai bine (cu traditii romanesti).
Daca Europa canta rau noi dansam rau (tot cu traditii romanesti).

Anonim spunea...

uite,uite.....una bucata stire...Ponta-i cel mai bun...pa,pa DEX online.....si la naiba...nu sunt robot ma

Alex spunea...

"Dacă nu te implici in politică vei ajunge să fii condus de cei care îţi sunt inferiori" - Platon

Felicitari pentru initiativa!!

Anonim spunea...

BRAVOOOO!!!!

vladisto spunea...

Sieg Heil unser Fuhrer Klaus Werner Johannis! (Victorie deplina Conducatorului nostru Klaus Werner Johannis!)
Si strabunicul meu era meserias german: tapiter insa, nu ceasornicar. Dar tot lucru bine facut!

«Cel mai vechi ‹Mai vechi   201 – 400 din 521   Mai noi› Cele mai noi»