Blogul dexonline s-a mutat la https://blog.dexonline.ro. Vă vom redirecta acolo în 5 secunde.

3 septembrie 2006

Salutări! A trecut ceva vreme de la ultimele mâzgălituri. Am fost ocupat, dar lucrurile arată mult mai bine acum şi am tone de timp liber pentru DEX online (ce-i drept, în mod misterior o parte din acest timp se pierde cu diverse jocuri pe calculator; dar oricum rămâne destul!). O să încerc să ţin acest blog mai la zi decât până acum.

Pe termen lung, proiectul de anvergură la care lucrăm acum se numeşte Dex Flex şi urmăreşte să genereze o listă completă a cuvintelor limbii române, împreună cu formele lor flexionare (conjugările verbelor, declinările substantivelor şi adjectivelor).

Pe termen mai scurt, vreau să actualizez pagina de informaţii cu unele noutăţi, cum ar fi adresa de unde cei interesaţi pot descărca baza de date şi codul. Vreau să creez o pagină cu legături legate de limba şi cultura română. Vreau să caut găzduire, şi când zic "să caut" vreau să spun "să caut prin folderul de mail", pentru că am primit deja mai multe oferte de la oameni generoşi, şi a venit momentul să mut DEX online pe un calculator care să nu fie în sufrageria mea. Şi vreau să repar 10-20 de bug-uri, pentru că s-au adunat diverse mărunţişuri.

5 comentarii :

Anonim spunea...

Buna ziua,
Un dictionar de rime nu s-ar putea realiza? Ar fi de foarte mare folos pentru cei care compun versuri in limba romana.
De ex. tastezi in textfield "zie" dai click pe un buton "Rime" si gasesti toate cuvintele care se termina cu "zie".
Numai bine,
Alin

Anonim spunea...

Există unul pe internet, făcut de cineva care a folosit baza noastră de date. Din păcate, nu-mi amintesc adresa :( Însă puteţi face o căutare cu expresii regulate (trebuie să vă înregistraţi). De exemplu:

http://dexonline.ro/search.php?cuv=*zie

Anonim spunea...

Buna ziua

La rubrica "Asa da / Asa nu" poate ar trebui trecute si "Aseaza/Asaza" ? E destul de des intalnita forma gresita...

Anonim spunea...

Realmente un dictionar de rime ar fi util pentru multitudinea de compozitori renumiti care compun versuri pt multiubitele manele. Chiar le-ar fi de folos un astfel de dictionar. Nu ar mai fi nevoie sa isi suprasolicite lobul frontal pt fiecare "hit". Buna idee...pt un fan Adrian Boy Wonder.

Anonim spunea...

este excelenta ideea asta cu dex flex!!!! multumesc! alina